Vnos tekočin na letalo

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Lahko bi ukinili to reč, v JV Aziji mirno neseš plastenko vode na avion, ker pač tega ne prepovedujejo. V Hongkongu sem sicer moral flašo pred kontrolo izprazniti, a jo potem vseeno zastonj refilaš.

Je pa hecno, ker recimo v tranzitu z letaliških restavracij komot pobereš nože, pa nihče ne preverja, kaj potem nosiš na avion.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Moja izkušnja je taka, na Brniku gre vse bolj na hitro. Luton (UK), je druga zgodba. Se maš skori za kriminalca. Gužva za znoret, kar nekaj oseb so tudi površinsko pretipali, večina nas je mogla dat čevlje dol. Ko gre roba skozi skener, sumljivo ločijo. Ko sem bil jaz je bila sumljiva vsaka 3 torba. Med njimi tudi moja. V njej sem sice imel prazno plastenko. Domnevam da se ne vidi če vsebuje tekočino. Seveda vprašanja zakaj jo nosim s seboj ampak mi jo je pustil v torbi. Da ne govorim o tonu varnostnika ko se pogovarja s tabo. Sicer pa se strinjam s stemi pregledi in v osnovi nimam težav.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.979
40
48
Ob vsem tem mi je nenavadno, da se nihce se ni "spomnil" izdelovat in prodajat npr. vaserdiht vstavkov za v ta velike kufre, kamor bi lahko brez strahu pred razlitjem spravil tekocine med voznjo. Glede na to, kako znajo vcasih "lepo" delat z oddano prtljago, ni ravno fino, ce se kaksna tekocina, ki v normalnem svetu sodi v carry-on prtljago, v ta velikem kufru raztresci in unici polovico vsebine...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
6 let nazaj sem na avion mirno v ročni prtljagi tovoril steklene flaše, polne domače žganjice, ni bilo nikjer najmanjše panike, niti v Londonu. Zdaj pa si terorist, če imaš več kot dva požirka vode s sabo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zraven bi za hec (raje kaki novinar) lahko spakiral kup vžigalnikov, ostrih predmetov (ne vem kaj točno gre danes po pravilih skoz, pred časom so kolegu plezalcu težili za neki pipec, zraven pa je imel polmeterske kovinske kline...) in drugih, dejansko nevarnih stvari, pa ko na rentgenu vidi plastenko vode, lepo to razloži na pult, toliko da do "nevarne" vode pride...