Vnos tekočin na letalo

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hvala!

Kolikor vidim, se ni nič kaj spremenilo, še vedno je prepovedan vnos tekočin. Nekaj so pisali pred kratkim, da bodo vseeno omilili pravila, vsaj v EU,

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Kaj pa je s tem, da so nabavl nov skener tekočin s čimer naj bi bila odpravljena maximalna količina 100ml oz. erixonova navodila.

Vem, da je blo nekaj po tv jeseni takoj po tem , ko so kolegu zasegl tekoče milo, niso mu pa najdl pozabljenega velikega izvijača, ki so ga odkrili šele pri povratku v Frankfurtu
wink-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Moj kolega se je iz Barcelone do Benetk peljal s švicarskim nožem v žepu (ugotovil da ga ima v žepu sredi poleta, preostanek poleta je bil bled ko stena in tiho ko miš
grin1.gif
).

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.072
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
evil.gif
pri nas niso nikoli nič komplicirali, mogoče zaradi otroka, sicer vedno vse tekočine razen za otroka dam v velik kovček, zakaj bi gor nosil, tam grejo le osebne stvari.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.774
113
Za tekočino komplicirajo.
Ampak z baterijsko svetilko z litijevimi baterijami, ki je dejansko lahko bomba pa ni problema(2 minuti dela).

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.774
113
Polneča litijeva baterija se ne obnaša glih prijazno, če narediš recimo kratek stik. Hitro pregretje, ter izpust vsebine v obliki plamena in strupenih plinov. Če je zadeva dobro zaprta(recimo v svetilki) imaš pravi "pipe bomb". Sicer pa imaš po netu kar nekaj dokumentiranih primerov, ko se je to zgodilo tudi praktično samo od sebe.

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Pri vseh teh prepovedih je čudno, da se še kdo ni spomnil in prepovedal letenje vsem mojstrom borilnih veščin. Prave ninje ne rabijo dosti, da onemogočijo pilota in posadko!

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
evil.gif
pri nas niso nikoli nič komplicirali, mogoče zaradi otroka, sicer vedno vse tekočine razen za otroka dam v velik kovček, zakaj bi gor nosil, tam grejo le osebne stvari.

Mi čisto zadostuje torba, ki gre v kabino, za nekje do teden dni spravim not vse, pa še plac ostane za kak nakup.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Se pravi, zadeva je lahko precej nevarna, če ti svetilko razgoni v roki? Torej mi svetuješ, naj imam v avtu v maglitki kar Ni-mh polnilne baterije?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.774
113
V avtu absolutno Ni-MH. Visoke temperature so nevarne pri litijevih in avto se komot segreje preko 60 stopinj, ko je poleti na soncu.

Lej par primerov. Ni glih prijetno
uf-1.gif
Še posebno ne, če vdihneš HF, ki nastaja ob gorenju elektrolita.
klik
klik
klik
klik Itd...

Jozesk

Pripravnik
7. jun 2012
68
0
6
Predvsem je odvisno od letališča do letališča. Zadnje čase sem bil nekaj krat v Frankfurtu. Tam so strogi kar preveč. V Ljubljani ni tok ostra kontrola. Zdej sem se pa že navadu in vem kako in kaj. Predvsem ostre predmete in in razne tekočine moraš dat v kufer in ne osebno prtljago.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik Jozesk pravi:
Predvsem je odvisno od letališča do letališča. Zadnje čase sem bil nekaj krat v Frankfurtu. Tam so strogi kar preveč. V Ljubljani ni tok ostra kontrola. Zdej sem se pa že navadu in vem kako in kaj. Predvsem ostre predmete in in razne tekočine moraš dat v kufer in ne osebno prtljago.

Čisto nič bolj kot v Lj (prej manj, v Lj se najdejo res bolani primerki na securityju). In če spokaš kot je treba (max embalaža 100ml, vse skupaj v 1l vrečko) še povohajo ne. SPloh ne vlečem tega več iz torbe, samo kaki španci tu in tam zacvilijo.

garbo

Pripravnik
8. avg 2007
204
0
16
Meni so edino na Brniku komplicirali zaradi tekočine za leče,bila original zaprta in v vrečki,drugje nikjer.