Vmešavanje staršev

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Ste že imeli primer, da so vam starši "branili" fanta/punco, kako ste reagirali oz. kako bi reagirali če bi se vam to zgodilo?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
ne... in boljše za njih da niti ne poskušajo kaj takega....
se ob prvi priliki preselim in jih ne kontaktiram več....

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Da. Mučna zadeva
uf-1.gif
Ampak, če pogledam nazaj, sta imela prekleto prav.
Takrat sem popustila, danes pa (upam) ne bi.

g_man

Pripravnik
18. avg 2007
100
0
16
38
Moja mama je tak vrag. Če moja ženska nima šap velke ko lopata in ne zna v 10min pomolzit 5 krav ter vihtet valjarja v rokah(
10.gif

Nazadnje uredil moderator:

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik Anamarija pravi:
Da. Mučna zadeva
uf-1.gif
Ampak, če pogledam nazaj, sta imela prekleto prav.
Takrat sem popustila, danes pa (upam) ne bi.

Enako pri meni. Smo se fajn kregali takrat, ampak tudi moji so imeli prekleto prav in sem jim prav hvaležna, da takrat niso popustili in so vztrajali pri svojem. Sicer sem se naskrivaj nekaj časa dobivala z njim, ampak sem sčasoma tudi sama ugotovila, da ni vreden pol kite.
frown-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Če so starši dostikrat tečni..., pa pride do tega, da za naslednje tipe sploh ne govori doma, kaj šele da ga predstavi staršem... (ok ali, če ne misli preveč resno z njim)

Meni niso nikoli pameti solili... Po principu uči se na lastnih napakah.

Nazadnje urejeno:

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Po principu uči se na lastnih napakah.

ja dopovej ti to moji mat
rolleyes-1.gif

je pa tako, kot si rekel, naslednji, ko bo, kar nekaj časa ne bo prišel do mojga doma
ne-ne-1.gif
bom res probala najprej sama spoznat kako pa kaj bo šlo.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
ksz...

V preteklosti jih niso nikoli kritizirali, pač po načelu : kar boš izbrala, to boš imela,...čeprav potem, ko sem prekinila vezo je bil slišati "vzdih olajšanja" in vse njegove napake, do katerih so prišli v veliko krajšem času kot jaz,,..kaj češ ljubezen je slepa
grin1.gif

Zdaj pa ne predstavljam več...je čisto moja stvar, s kom se dobivam in staršev ne vpletam v vezo,...predstavila bom šele, ko bo veza res trdna in dolga ali pa jaz čisto slepo zacopana
rolleyes-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
za ženske je vecji problem, ker najstnice ti domov pripeljelo glih vsako sranje, ki najdejo na cesti. Tako da je treba trda roka.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Meni se mami ni nikoli vmešavala v kar koli, je pa dobro vedela, kakšen je (moj prvi) in mi je to tudi po koncu zveze povedala. Prvega je spoznala po ene par mesecih zveze, skupaj pa sva bila leto in pol. Očimu ni bil kaj preveč všeč, ampak se ni preveč sekiral, ker se ni počutil ogroženega, saj moj prvi tip ni bil ravno sposoben pri hišnih opravilih (vem, da je smešno, ampak tako si je stari butec predstavljal kriterij "idealnega" zeta).
frown-1.gif

Drugega sem predstavila po dveh letih in pol. Pri tistem pa je očim ponorel. Stari je bil namreč pri bajti samo zato, da je delal probleme in stroške. Delal ni nikoli nič, zato me še vedno marsikdo čudno pogleda, ko nosim vso prtljago vedno sama okoli (pa verjemte, da je te prtljage vedno preveč in je vedno pretežka) in nikoli ne rabim pomoči (in je tudi ne pričakujem). Ker smo imeli tistega nesposobneža pri hiši, sva mogle z mami pač vse postoriti sami. On ni nikoli nič delal, razen kritiziral. In potem, ko je spoznal mojega sedanjega partnerja se mu je podrl svet. Nikakor ga ni maral in moj je moral marsikaj potrpeti (sploh mi je bilo neugodno, ker so bili njegovi do mene vedno super, moji pa obupni); glavni razlog, da ga ni maral je bil v tem, da zna marsikaj sam postoriti in nam doma lahko ful pomaga, medtem ko stari ni bil sposoben za ničesar. Seveda je šel stari hitro "na svoje", sedaj pa se nahaja v ustanovi, ki je zanj najbolj primerna. Sam ni sposoben živet.

Tisti starši, ki pa znajo sami živeti in želijo svojemu otroku le najboljše, pa ponavadi pustijo, da si otrok sam postelje posteljo (otroci uravnovešenih staršev ponavadi vsaj približno vedo kako izbrati, problem je pri tistih, katerih starši izvajajo stalen pritisk nad otrokom, kar privede do tega, da otrok popade prvega, ki mu stopi na pot (in ta osebek je ponavadi katastrofa) samo zato, da uide od staršev. Ko uvidi, kakšnega partneja je izbral, pa ga ne pusti iz inata, ker ne privošči staršem veselja ali pa nima kam iti; tudi pri 40-ih, ko se ljudje ločujejo, marsikdaj najdejo uteho pri starših - in to bi moralo biti "omogočeno" vsakomur.
cry12bpy.gif

Sicer pa domov spet ni potrebno pripeljati ravno vsakogar, ker potem ni čudno, da se ta starim zrola.
grin1.gif

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Meni so branili bivšega moža, a jih žal nisem poslušala, zato je zdaj bivši.

Ko si zaljubljen si rahlo slep in gluh, starši pa kaj hitro ugotovijo iz kakšnega testa je tvoj fant/dekle.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
ksz...

Če ti starši nekaj branijo, potem podzavestno začneš premlevati te reči tudi ti. In tako premlevaš, kar sicer sploh ne bi, in potem najdeš reči, ki te - če te nanje ne bi nekdo ekstra opozoril - sploh ne bi motile. In potem seveda ni čudno, da imajo starši prav.

"Jabolko ne pade daleč od jablane" logika temelji točno na tem principu.

Razlaga zakaj imajo otroci enak pogled na reči, kot starši.

Npr. če starši ne marajo živali (se jim gnusijo), jih odrasli otroci tudi ne marajo.

Ni nobenega racionalnega razloga, ampak tako je.

Sicer zgodba ni vedno taka (če se vrnem na partnerske odnose), se pa silno pogosto dogaja točno to.

Nazadnje urejeno:

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
... problem je pri tistih, katerih starši izvajajo stalen pritisk nad otrokom, kar privede do tega, da otrok popade prvega, ki mu stopi na pot (in ta osebek je ponavadi katastrofa) samo zato, da uide od staršev. Ko uvidi, kakšnega partneja je izbral, pa ga ne pusti iz inata, ker ne privošči staršem veselja ali pa nima kam iti...

tipičen primer moje kolegice. Tip s katerim živi je njen prvi, stara je bila 18 ko je šla živet h njemu, poznala sta se še ne eno leto in sedaj....jok in stok, ženski ni lepo, spoloh ker njena "tašča" skoz govori kakšna je bla njegova bivša, kok je bila bolj pridna in take stvar
stupid-1.gif

no ampak bistvo, njen ni lepo, za zdržat ji je, ampak h staršem se ne bo vrnila, ker fotr izvaja na njej hud psihični pritisk, dobesedno ji grozi s kšnimi bednimi
stupid-1.gif
ženska ima take čustvene težave, da išče tolažbo v hrani in se je v tem času odkar je pri tipu zredila 25kg, če bo šla živet nazaj h staršem, jo bo fotr s ketno privezal za radiator in ji dajal jest samo suh kruh in vodo, ganjal jo bo na fitnes,... pa še polno takih stvari je.

alterCEK

300. registrirani uporabnik
31. jul 2007
18
0
1
Ma zarad stalnih pritiskov starih name zaradi baje neprimerne punce sem jaz že po parih mesecih spokal od doma. tako Sva pa zato že štiri leta lepo na svojem s starimi imam pa samo še nujne stike. Pač nikakor ne morta razumet (predvsem mat (fotr še itak ni nikol svojega pametnega mnenja povedov)), da jo sinko nikakor in nič več ne uboga in ne igra po njenih pravilih že od kar je polnoleten. Nisem sam kriv, če je pa včasih govorila, da takrat bom pa lahko po svoje delov, ko se bom tudi sam preživljal.

Ja nikol ni bla nobena primerna zato pa konc koncev vesta samo za daljše veze, tiste krajše bi ble pa potem še krajše, bolj stresne.....

Zato pa živiva v najemu (z vsemi stroški z eno plačo pa oba nadaljujeva šolanje), čeprav mamo doma dve bajte, ki sta skupno izkoriščeni samo30%.

Predvidevam, da si misleta:
"Sinko ti se kar [censored] v lajfu, midva sva bajto nardila na domači zemlji ob kreditih, ki jih je požrla inflacija za povrh vsega sva pa še poverbala velko bajto...., ampak ker ti nočeš živet doma v mansard pod mojo(mat) komando ti ne pripada nič!"

Ma sej bi še kej naložu, pa bote mel pol preveč za mlet..
Ampak ker kot mulc nisem bil problematik, ki bi se ga tastar navadl kot tacga je zdej tko, in ker vseen po svoje uživam se ubistvu nč kej dost ne pritožujem. Majo pa zato vsi drug tolk več dela.

LP
Alternatorček

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Če bi mi stara 2 al pa seka kaj rekla... Bi vrjetno poslusal, sigurno nočejo nič slabega...

Odvisno od situacije. Dozdaj še noben ni nič pripomnil. Edino 1x je mama rekla, če bi se

dalo kako zrihtat, da nebi rabla vsake tolko časa v nedeljo zjutraj gledat novih čevljev...

Zdaj enostavno vzamem škornčke zraven v moje stanovanje. (isti vhod mamo)

1x je seka rekla za eno da je "plastična dior pupika" ki še posode nebi znala na mizo dat, kajšele pomit,

malo sem bil jezen, sčasoma pa sem sam videl, da je resnično razvajena edinka z "debelim" očkom.

Še parkrat nažgali, pol pa prekinli stike.

Z zdajšno bo zgleda isti problem. (določeni simptomi so se že pokazali kot izredno podobni...)

Nazadnje urejeno:

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ja, ma samo starši ne morejo izbirati namesto otroka,..saj je lahko tip oh in sploh fajn,..izobražen, prijazen, situiran,..blabla,..kaj jaz vem kaj so kriteriji staršev
grin1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.549
2.937
113
v lokalni ostariji
jao jao

vids skorpy... najprej si predolg cakala zdaj ti ga pa mati branijo:)

ok salo na stran... pac starsi se vedno trudijo (trudimo) poskrbeti najbolje za otroke... vendar nekateri gredo predalec... ter se vmesavajo v vse... sploh pa v izbiranje partnerjev... kateri naj bi bil po godu starsem ne pa sinu/hcerki...

tisti ki pravite da so starsi imeli prav glede ex fanta/punce... ja seveda so imeli... ker so vam dali par zadev za kljuvat... in vi ste tocno te "napake" iskali pri njjih...pa ste jih seveda nasli... isti smorn kot horoskop... povejo nekaj "splosnega" ti pa potem to preslikas nase...

fora je v tem da te "zastrupi" ze nekaj malega...