Vlom

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:

psi v garazi, ki raztrgajo vlomilca..kaznivo dejanje. ni pa vec, ce napises, da imas smrtno nevarne pse in da so v garazi.

.

torej, po tvoji logiki, bi lahko nekdo s puško čakal v garaži, ga ubil in ne bi bil nič kriv, če imel pred garažo znak "pozor poklicni morilec v garaži"?

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Torej včeraj ponoči, so vlomili v hišo mojih staršev, ki sta trenutno na morju. Nek bednik je polomil cilinder na garažnih vratih in tako prišel v garažo. Na vso srečo smo par let nazaj namontirali alarm, ki je kot kaže tega izmečka tako prestrašil, da je takoj pobegnil in ni šel nikamor naprej. Policije nismo klicali, ker smo jo pred parimi leti ko so vdrli v bratovo hišo (kakih 500m stran) in drugega kot da so prišli in naredili zapisnik ni bilo. To se je dogajalo v Ljubljani - Podutik.
Torej zanima me v primeru, da bi imel v garaži 3 sestradane napadalne pitbulle, ki bi tega izmečka prežvečili do smrti. Ali bi bil kazensko odgovoren? (Pa prosim naj me napadejo Alter pasjeljubci, ker sprašujem teoretično) Se pravi če vlomilca poškoduješ oz. ubiješ med njegovim poskusom vloma ali je to, kot je v navadi v naši ljubi državi da potem najbolj najeb.. sam? Ker mislim da bo počasi treba zakon jemati v svoje roke v naši ljubi Sloveniji
cheer.gif

Na žalost bi v tej naši jebeni državi ti najebal. Mojemu prijatelju je nekdo vlomil in smo ga dobili. Jaz sem ga srečal na hodniku in mu rebral sicer kar ornk preštel, pa sem dobil kazensko ovadbo.
bonk.gif

Ja kaj si pa ostal tam?? Šel bi potem pa naj iščejo kdo ga je.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.804
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Imajo starši zavarovano hišo itd? V tem primeru je policijski zapisnik vreden precej več, kot sicer.
Moje mnenje: zakona se ne splača jemati v svoje roke.

ČE vlom ne prijaviš si kako jemlješ zakon v svoje roke?

To, da se zakona ne splača jemati v svoje roke je letelo na tri krvoločne pse. Napačno si si interpretiral napisano.
priden.gif

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Torej včeraj ponoči, so vlomili v hišo mojih staršev, ki sta trenutno na morju. Nek bednik je polomil cilinder na garažnih vratih in tako prišel v garažo. Na vso srečo smo par let nazaj namontirali alarm, ki je kot kaže tega izmečka tako prestrašil, da je takoj pobegnil in ni šel nikamor naprej. Policije nismo klicali, ker smo jo pred parimi leti ko so vdrli v bratovo hišo (kakih 500m stran) in drugega kot da so prišli in naredili zapisnik ni bilo. To se je dogajalo v Ljubljani - Podutik.
Torej zanima me v primeru, da bi imel v garaži 3 sestradane napadalne pitbulle, ki bi tega izmečka prežvečili do smrti. Ali bi bil kazensko odgovoren? (Pa prosim naj me napadejo Alter pasjeljubci, ker sprašujem teoretično) Se pravi če vlomilca poškoduješ oz. ubiješ med njegovim poskusom vloma ali je to, kot je v navadi v naši ljubi državi da potem najbolj najeb.. sam? Ker mislim da bo počasi treba zakon jemati v svoje roke v naši ljubi Sloveniji
cheer.gif

Zanimivo. Po Podutiku so v soboto okrog 12h okrog hiš stikali cigani z belo-rjavim kombijem z registrsko LJ Y7 91R, popoldne pa so se prestavili v rdečo petko (ok, nisem videl registrske. Itak dvomim, da je registriran avto).
Imeli so klasične obiske dvorišč, malo pregledajo pod podom in čez okna, če slučajno ni nobenega doma. Današnjo noč pričakujem obisk...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.799
939
113
tu in tam
Popoldan si vzemi čas, pa malo spucaj šrotarco pod drevesom na dvorišču..pa malo jo namaži, pa poglej skozi cev nekajkrat..garantiram, da se bodo izognili tvoje bajte
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.325
11.348
113
legenda si, tukaj sprašuješ bedarije in bentišcez policijo da tak nič naredi, ti pa nisi tolk da bi jih vsaj poklical, da naredijo zapisnik.
brez besed.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Ma zadnjič so odpelali samo kabel in nakovalo, aluminij plošče so pa pustili.Mislim, nakovalo! Kdo sploh še to krade?
Jih lahko ustrašim, samo bojo samo k sosedu šli. In ko bojo ziher da me ni pa še k men...
Jaz bi da gredo za zmeri, al pa samo da nehajo penzijonistom vlamljat, pa da imam spet lahko vse oklenjeno, brez da mi vse ven znosijo.

Aja, zgleda da je kombi celo registriran: tam neki da vtipkaš reg.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kake obiske dvorišč? Kaj je to sploh? Ograje nimate?

Pripelje se na dvorišče, če koga vidijo samo obrnejo in odpeljejo. Če ni koga, zapeljejo do nečesa kar jih zanima in opazujejo čez avtomobilska okna, par minut. Če še ni nobenega, stopjo ven in začnejo nalagat.

Prvi dve situaciji sta bili v soboto 2×.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.110
2.915
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
legenda si, tukaj sprašuješ bedarije in bentišcez policijo da tak nič naredi, ti pa nisi tolk da bi jih vsaj poklical, da naredijo zapisnik.
brez besed.

Kot sem rekel smo imeli podoben primer pri bratu par let nazaj. Prstnih odtisov ne vzamejo, čeprav se je videlo na katerem oknu so šli notri in so si še prislonili vrtni stol. Naj policija naredi raje online obrazec prijava vloma in bi mi samo obkljukali kaj se je zgodilo, kaj so vlomili, če so kaj pokradli in to je to. V glavnem, če bi kaj ukradli bi absolutno prijavil, samo glede na to da so samo vlomili vrata pa mislim da nima smisla.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Dober mesec nazaj, ko so vlomili kolegu v delavnico par 10 metrov od mene, so taplavi prišli v roku 5 minut in zaplenili avto, ki so ga manjšinci pustili na licu mesta, medtem ko so trije peš bežali po gozdu. Bil je registriran na eno teto iz Novega Mesta, ki se piše Brajdič...
seveda so ji avto ukradli itd. Pa sej je vseeno, kot kaže so jih kar disciplinirali in sedaj registrirajo one vehikle. Da jim ga vzamejo, jih vsaj malo speče...