Vlom

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.110
2.915
113
Torej včeraj ponoči, so vlomili v hišo mojih staršev, ki sta trenutno na morju. Nek bednik je polomil cilinder na garažnih vratih in tako prišel v garažo. Na vso srečo smo par let nazaj namontirali alarm, ki je kot kaže tega izmečka tako prestrašil, da je takoj pobegnil in ni šel nikamor naprej. Policije nismo klicali, ker smo jo pred parimi leti ko so vdrli v bratovo hišo (kakih 500m stran) in drugega kot da so prišli in naredili zapisnik ni bilo. To se je dogajalo v Ljubljani - Podutik.
Torej zanima me v primeru, da bi imel v garaži 3 sestradane napadalne pitbulle, ki bi tega izmečka prežvečili do smrti. Ali bi bil kazensko odgovoren? (Pa prosim naj me napadejo Alter pasjeljubci, ker sprašujem teoretično) Se pravi če vlomilca poškoduješ oz. ubiješ med njegovim poskusom vloma ali je to, kot je v navadi v naši ljubi državi da potem najbolj najeb.. sam? Ker mislim da bo počasi treba zakon jemati v svoje roke v naši ljubi Sloveniji
cheer.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.830
6.595
113
Pomaga že tablica "Pozor hud pes" na vratih.

Glede psov v garažah so pri nas nekaj čudni zakoni, v to se ne bom spuščal.

Policijo pa bi vseeno poklical.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.110
2.915
113
Policija bi prišla, poslikala, naredila zapisnik in ta vlom bi šel v statistiko to je pa to.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.830
6.595
113
Saj tako je prav. Ker drugače izgleda kot da je v državi vse v redu in da število vlomov pada.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.288
2.084
113
Emona / Carnium
Imajo starši zavarovano hišo itd? V tem primeru je policijski zapisnik vreden precej več, kot sicer.
Moje mnenje: zakona se ne splača jemati v svoje roke.

Nazadnje urejeno:

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.110
2.915
113
A lahko pokličem policaje in rečem da namesto da zgubljajo čas (recimo eno uro za ogled pa eno potem za papirologijo), da se raje postavijo na lokalno cesto in postavijo radar in lovijo bedake, ki norijo skozi naselje. Se pravi dve uri naj raje lovijo norce na cesti, kjer jih NIKOLI ni, ker je seveda lažje stati ob Celovški nasproti LPPja, kjer je senca in je res nevaren odsek (čista ravnina, dvopasovnica, nesreče tam ni bilo že 20 let) ali pa naj dve uri popisujejo lokalne mulčke, ki imajo polne žepe trave in podobnih ilegalnih substanc. To bi bilo super - rent a cop
cheer.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.110
2.915
113
Ni bilo zavarovano, tako ali tako je edina škoda polomljena ključavnica, tako da... nima smisla.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Tle okoli nas je eden ki je zelo unčikoviti rešil zadevo.

je imel kr nekaj vlomov v zidanico--no so bila bolj slaba vrata katera ni bilo problem vlomit.,.,

In ta ravbar je počasi kradel čviček in se zmeraj potrudil da je bilo vse po njegovem odhodu tipi top, torej kao neopazno..

V cisterni se pa tudi ni kaj prida poznalo.

Vendar je pa bil poden v zidanici iz ilovice in tu lastnik opazi stopinje...

enkrat dvakrat trikrat----malo pomete po tleh in naslednji dan spet najde stopinje.

Vendar vina v cisterni minimalno maanj--torej tat tak koliko je nucal.

dec študira kaj če napravit::

Nova vrata ?? Ne.

Policijo poklicat?? ne.

Vaško stražo postavit ? ne

In se spomne genialne domisli in na kljuko zveže elektriko 220V... in pred vrati zelo lepo pomete da se bo videlo, če je kdo spet bil tam...

Drugo popoldne gre pogledat::

Stopinje so bile pred vrati, v zidanici jih ni bilo--zdaj si laahko vsak predstavlja kaj je bilo--drrrmrrr--posebej če ni mogel takoj roke umaknit iz kljuke..drmr

In nikoli več ni imel problemov...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
to je kaznivo dejanje.

psi v garazi, ki raztrgajo vlomilca..kaznivo dejanje. ni pa vec, ce napises, da imas smrtno nevarne pse in da so v garazi.

prjatu bi pa cvicek malo pretocil in nalil full odvajala noter.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Če bi pijančka ubilo, bi možakar fino nafjukal. Priključiš električnega pastirja, ne moreš pa kar 220V, kristus!
Sicer pa tisto o psih v garaži sploh ni napačno! Si ne predstavljam, zakaj bi kdo odgovarjal, ker je korak v notranjost bajte brez dovoljenja že nezakonit, menda. (upam vsaj!)
Konec koncev grem lahko tudi stat na ajzenpon in če me bo vlak dobil, sem si pač sam kriv. Tisti napisi, da je prepovedano, so pa itak samo na postajah.

Moje osebno mnenje je, da ne bi bilo nič narobe, če bi kdaj komu malce prsteke posmukali, v takih primerih! Sem prepričan, da bi se vsepovsod poznalo! In to pozitivno.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Afaik te taka tablica v Sloveniji ne odveže kazenske odgovornosti.

Itak je pa pomoje dovolj že, da vlomilec sliši lajež, ker se bo šel raje ukvarjat s kakšno drugo hišo kot pa s potencialno 50 kilogramsko mrcino...

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Torej včeraj ponoči, so vlomili v hišo mojih staršev, ki sta trenutno na morju. Nek bednik je polomil cilinder na garažnih vratih in tako prišel v garažo. Na vso srečo smo par let nazaj namontirali alarm, ki je kot kaže tega izmečka tako prestrašil, da je takoj pobegnil in ni šel nikamor naprej. Policije nismo klicali, ker smo jo pred parimi leti ko so vdrli v bratovo hišo (kakih 500m stran) in drugega kot da so prišli in naredili zapisnik ni bilo. To se je dogajalo v Ljubljani - Podutik.
Torej zanima me v primeru, da bi imel v garaži 3 sestradane napadalne pitbulle, ki bi tega izmečka prežvečili do smrti. Ali bi bil kazensko odgovoren? (Pa prosim naj me napadejo Alter pasjeljubci, ker sprašujem teoretično) Se pravi če vlomilca poškoduješ oz. ubiješ med njegovim poskusom vloma ali je to, kot je v navadi v naši ljubi državi da potem najbolj najeb.. sam? Ker mislim da bo počasi treba zakon jemati v svoje roke v naši ljubi Sloveniji
cheer.gif

Na žalost bi v tej naši jebeni državi ti najebal. Mojemu prijatelju je nekdo vlomil in smo ga dobili. Jaz sem ga srečal na hodniku in mu rebral sicer kar ornk preštel, pa sem dobil kazensko ovadbo.
bonk.gif

B81

22. jul 2007
38.089
11.244
113
No če bi ga res ubilo, bi ga lastnik verjetno nekam zakopal
grin1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.661
474
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Jaz sem nalepil na "parton" :
Pozor hud gospodar !
Vstop na lastno odgovornost!

Stevilo sitnih obiskov se je zmanjsalo za 100%
evil.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Imajo starši zavarovano hišo itd? V tem primeru je policijski zapisnik vreden precej več, kot sicer.
Moje mnenje: zakona se ne splača jemati v svoje roke.

ČE vlom ne prijaviš si kako jemlješ zakon v svoje roke?