Vlečna kljuka

luka51

Guru
16. avg 2007
14.474
5.766
113
Citat:
Uporabnik gig pravi:
Preveri kaj rabiš za homologirat kljuko!
Rabiš med drugim potrdilo o strokovni vgradnji!

ne nerabiš. Rabiš samo navodila za vgradnjo in pa certifikat. Podpišeš izjavo, da si vgradil tak kot piše po navodilih in odkartaš 30€

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Jaz se bolj čudim v kontra stran - ima spletno stran, ko klikneš kontakte, je napisan naslov, telefonska in mail. Ko klikneš kako do nas pa se odpre okno za povpraševanje ( http://www.bartolj.si/kontakt.html ) .
Zakaj hudiča potem ima spletno stran, če ni odziva? Sicer njegove kljuke poznam in imam celo eno ogledano (samo kljuka, 100€) in verjetno jo bom tudi vzel, če pogruntam ostale stvari z elektroniko itd.

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Btw - Bartolj in še nekateri frajerji ne odgovarjajo na direkten mail, ne odgovarjajo na sporočila, poslana z njihovih strani niti jih ne dobiš na telefon. Skratka - lahko da so zasedeni, ampak nobenega pa ne mislim prosit, če mu lahko prinesem keš.

Pred leti sem Bartolja po mailu vprašal, kje lahko za njihovo vlečno kljuko kupim PVC pokrovček, katera zapira luknjo, ko jo snamem.
Prijetno sem bil presenečen, ko so mi ga brezplačno poslali po pošti, tako, da imam z njimi samo dobre izkušnje.
LP J.Č.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
111
43
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
KZS

Vgradil bom kljuko na megana 3 grandtour. Žarnice so klasične, jih pa krmili BSI enota. Je potemtakem dovolj varna univerzalna elektronika, ki zgolj "odpira tranzistorje" in s tem vklaplja luči na prikolici ali lahko gre kaj narobe. Najcenejša je seveda relejska škatlica, kar pa se mi zaradi napetostnih špic pri izklopu releja ne zdi pametno vezat na kable iz BSI enote.

Če kdo ve za kako ugodno varianto se pa priporočam, prav tako za kakšno navodilo ali nasvet za montažo, da ne iščem kablovja na napačnem koncu.

Aja, upam pa vseeno da te niso za 180€ obrali
uf-1.gif
. Module se dobi tudi za nekje 70€, moram pa preveriti način delovanja.
Hvala!

Pred nekaj meseci sem na enak avto dal montirati Bartolu. Mislim, da je bila cena 295€ z montažo in "el. škatlico".
Vse drugo lahko pohvalim samo preciznost pri montaži je pa "en mejčken" vprašljiva. Še vseeno pa bolje kot pri avtohiši kjer so hoteli pri eni 430€, pri drugi pa 350€

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik gig pravi:

ne nerabiš. Rabiš samo navodila za vgradnjo in pa certifikat. Podpišeš izjavo, da si vgradil tak kot piše po navodilih in odkartaš 30€

Rabiš!
Pred kratkim sem ravno tako naročil kljuko z ebaya in zmontiral sam. Pa se niti na LPP, niti pri CiCa niso hoteli pogovarjati o homologaciji brez Potrdila o strokovni vgradnji.
Jasno je, da je to navadna birokracija. Saj če so oni tam ravno zato, naj bi pa sami pogledali, če je bila montaža strokovna, a ne?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Čudim se ljudem, ki jemljejo mail za nek komunikacijski kanal. Slabše in manj zanesljive variante za komunikacijo ni bilo v zgodovini človeštva. Ljudje ne obvladajo spam mape in imaš veliko srečo, če tvoje sporočilo slučajno kdo vidi. Res pa je, da je način primeren za ljudi, ki se mogoče bojijo človeka na drugi strani. Enako SMS. Direktni pogovor zahteva manj časa za več informacij.
Z Bartoljem sem se jaz še zmeraj uspel naročiti po telefonu, potem sem se peljal dol in ob naročenem času (+/- 3 minute), so avto začeli delati. Na alterju so njegove kljuke kritizirali, ker rjavijo. Sam jih enkrat na leto ali dve leti našpricam s krown sprejem in je ok. Kolega pa mislim, da je po nekaj letih neuporabe ni mogel namestiti, ker je imel toliko rje. Torej od Bartolja ni top kvaliteta, meni pa zadošča.
Elektronska pošta je več kot odličen komunikacijski kanal, sploh dokler gre bolj kot ne za povpraševanje - pa še prejemnik nima motenj pri delu in odgovori takrat ko ima čas. Eni ga očitno nimajo.. Če ima pa e-poštni naslov objavljen celo na lastni spletni strani pa sploh ni opravičila za neodzivnost.
Za podrobnosti se pa strinjam da je bolje preko telefona - žal lahko potrdim da pri Bartolju kar težko koga prikličeš.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.474
5.766
113
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik gig pravi:

Rabiš!
Pred kratkim sem ravno tako naročil kljuko z ebaya in zmontiral sam. Pa se niti na LPP, niti pri CiCa niso hoteli pogovarjati o homologaciji brez Potrdila o strokovni vgradnji.

no drugič pa se zapelji na avto krka ali RTI.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Pozdrav,
kako vedeti ali avto ob montaži kljuke potrebuje ta elektronski modul ali ne? Gre za Citroen Jumper, 2003 letnik, 2.0Hdi...
Hvala za odgovor!

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.910
3.562
113
Pri starejših avtih brez elektronike se da načeloma priklopiti tudi direktno, vendar ne škodi, če se da vmes elektronika, da se ne obremenjuje po nepotrebnem ostalih sklopov ožičenja. Imamo sicer tudi slovenskega proizvajalca: