Vlečna kljuka - kateri ponudnik

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.478
3.836
113
davorinm.wordpress.com
Hej. Razmišljam, da bi montiral vlečno kljuko, primarno za troganje koles. Imam Toyoto Camry 2022. Iščem snemljivo kljuko, nevidno.

Gledal sem ponudnike:
- Toyota Slovenija nima originala. Je rekel naj pogledam Hernec.
- Hernec uporablja za moje vozilo Steinhoff - ACS kljuke
-Kogovšek Trzin ima GDW
-KML Kogovšek sem po odnosu po telefonu odpisal, tudi če ima najboljše kljuke.

Se koga od ponudnikov ali od znamk kljuk odsvetuje ali priporoča?

Še kaj na kar moram pomisliti?

Hvala.

PS: Na streho ne bom dajal kolesa, ker sem že enkrat s kolesom zapeljal v garažo in zjebal streho. Poleg tega bom včasih trogal trugo na strehi in bi kolesa pripel zadaj.

tony

Guru
23. jul 2007
9.872
1.613
113
"Gledal sem ponudnike:
- Toyota Slovenija nima originala. Je rekel naj pogledam Hernec."

Verjetno je rešitev, čeprav bi sam najraje na tak avto dal original...

Sicer nič posebnega, SLO dilerji se pač radi branijo posla in še bolj izogibajo dela, ki ga niso še nikoli delali... Ampak vseeno, kaj za vraga so sploh hoteli povedati?

Če dela nimajo, naj ga pa naročijo... Pri večini proizvajalcev se taki kosi ne prodajajo vsak šravf posebej ampak lepo v kompletu, kjer so zraven vsi kabli in včasih celo še navodila za montažo... Če pogledaš camyryjev prodajni katalog (ziher so ti enega stisnili v roke, ko si bil prvič v salonu), je notri tudi kljuka? Včasih je kar tam tudi napisana kataloška številka kompleta...

In, da se ne bojo preveč upirali, jih potolaži, da boš dal montirat drugam :)

P.S.: preveri pa tudi v COC dokumentu, koliko ima avto nosilnosti s kljuko, da ne bo kakšnih japanskih presenečenj...

P.P.S.: Po montaži, kdorkoli jo bo že delal, daj filat akumulator... Še na vsakem avtu sem nazaj dobil praznega... Nimam pojma, kaj delajo s štromom, ga prodajo ciganom?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.731
6.032
113
Toyota "original" je Brink. Torej išči Brink kljuko.
JE pa to ranga 500€ plus montaža.
Če iščeš budget je Auto HAK ali pa kaj iz Ebaya. ITak je vse enako kaj se montaže tiče. Razlika je v zaščiti pred korozijo in načinu pritrjevanja kugle.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.478
3.836
113
davorinm.wordpress.com
"Gledal sem ponudnike:
- Toyota Slovenija nima originala. Je rekel naj pogledam Hernec."

Verjetno je rešitev, čeprav bi sam najraje na tak avto dal original...

Sicer nič posebnega, SLO dilerji se pač radi branijo posla in še bolj izogibajo dela, ki ga niso še nikoli delali... Ampak vseeno, kaj za vraga so sploh hoteli povedati?

Če dela nimajo, naj ga pa naročijo... Pri večini proizvajalcev se taki kosi ne prodajajo vsak šravf posebej ampak lepo v kompletu, kjer so zraven vsi kabli in včasih celo še navodila za montažo... Če pogledaš camyryjev prodajni katalog (ziher so ti enega stisnili v roke, ko si bil prvič v salonu), je notri tudi kljuka? Včasih je kar tam tudi napisana kataloška številka kompleta...

In, da se ne bojo preveč upirali, jih potolaži, da boš dal montirat drugam :)

P.S.: preveri pa tudi v COC dokumentu, koliko ima avto nosilnosti s kljuko, da ne bo kakšnih japanskih presenečenj...

P.P.S.: Po montaži, kdorkoli jo bo že delal, daj filat akumulator... Še na vsakem avtu sem nazaj dobil praznega... Nimam pojma, kaj delajo s štromom, ga prodajo ciganom?

Kakor sem ga razumel, v katalogu, tudi za naročiti nimajo kljuke za Camry.

tony

Guru
23. jul 2007
9.872
1.613
113
Kakor sem ga razumel, v katalogu, tudi za naročiti nimajo kljuke za Camry.
Poglej še švabski in UK prodajni katalog, če so v njem tudi kataloške številke kompleta... (Sam sem tako naročil lajšte za vrata za Suzuki, in sem jih dobil brez težav, čeprav jih ni bilo v SLO katalogu...)

Hej. Razmišljam, da bi montiral vlečno kljuko, primarno za troganje koles. Imam Toyoto Camry 2022. Iščem snemljivo kljuko, nevidno.

Gledal sem ponudnike:
- Hernec uporablja za moje vozilo Steinhoff - ACS kljuke
-Kogovšek Trzin ima GDW
-KML Kogovšek sem po odnosu po telefonu odpisal, tudi če ima najboljše kljuke.

Se koga od ponudnikov ali od znamk kljuk odsvetuje ali priporoča?

Še kaj na kar moram pomisliti?

Hvala.

PS: Na streho ne bom dajal kolesa, ker sem že enkrat s kolesom zapeljal v garažo in zjebal streho. Poleg tega bom včasih trogal trugo na strehi in bi kolesa pripel zadaj.
thule?

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
155
19
18
Jaz sem za Corollo dobil ponudbo za original 800€. Vertikalno snemljiva, nekaj odbijača je potrebno odrezati. Moti pa me, ker ne izklopi zadnjih senzorjev.

V navodilih za hybrida piše, da ne smeš vlečti prikolice, tako da je samo za kolesa, max obremenitve se ne spomnim iz glave.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Marxon

Majstr
24. feb 2009
767
397
63
Pred letom sem iskal za Corollo, isti letnik kot tvoj, ugotovil sem tole:

1741777296101.png

• Všeč mi je
Reactions: tony

zakon

Guru
16. maj 2008
8.885
889
113
toti Maribor
Jaz sem za Corollo dobil ponudbo za original 800€. Vertikalno snemljiva, nekaj odbijača je potrebno odrezati. Moti pa me, ker ne izklopi zadnjih senzorjev.

V navodilih za hybrida piše, da ne smeš vlečti prikolice, tako da je samo za kolesa, max obremenitve se ne spomnim iz glave.
To ne drži. Katera navodila si ti bral?

Zajeta slika.JPG

tony

Guru
23. jul 2007
9.872
1.613
113
Verjamem, ni pa nujno za vse avte tega modela tudi tako. Dobro je preveriti oboje.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.478
3.836
113
davorinm.wordpress.com