Vlaga v hiši!

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Haha, je šel Alter down ravno ko sem fotke dajal gor! Evo, bom probal zdajle, čeprav spet nekaj šteka!
]še druga![/url]

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
prvo sem bil siguren na kondenz. (kot je opisal Hanzi) Naredi, kot ti je on opisal. Izmeri temperature.
drugo, če je kot betonski, je možnost, da vleče zunanjo vlago in se ustvarja kondenz toliko večja
tretje, ko vidim slike, predlagam, da res pošteno pregledaš podstrešje (kritino), ali kje kaj pušča. Ni rečeno, da pušča točno nad vogalom sobe. Voda lahko najde svojo pot in po zidu dol.
pod prvo in drugo je rešitev, da iz ZUNANJE strani izoliraš stene...... če se bo madež (stena) s časom manjšal oz. sušil, si zmagal
razvlaževalec nima smisla uporabit, ker moraš najti vzrok zakaj je vogal moker in ga odpraviti.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Temperature sicer nisem izmer, sem pa nekako "ročno" ocenil in siguren sem, da je stena veliko hladnejša od temperature prostora in ostalih (notranjih) sten.
Streha sigurno ne spušča, ker je stanje podobno od začetka, pa se je streha vmes že menjala!

Torej mi ostane le še izolacija stene od zunaj in nova fasada?
sprasujem se.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Glej, to so mnenja preko foruma. Jaz bi se na tvojem mestu "skobacal" pod streho in pogledal če je nad tem vogalom kaj mokro.
Če je kje dimnik ali antenski drog....pa niso obrobe vredu.... lahko po "špiri" priteče do tega vogala.. ne vem ...recimo. Ni rečeno ampak nič te ne stane. (sem pri enem æe videl, samo da je bilo na sredini stene mokro in so bile samo obrobe na dimniku slabo narejene).
Zanimivo mi je to v tem primeru, ker praviš, da se to dogaja samo v eni sobi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.155
6.966
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
prvo sem bil siguren na kondenz. (kot je opisal Hanzi) Naredi, kot ti je on opisal. Izmeri temperature.
drugo, če je kot betonski, je možnost, da vleče zunanjo vlago in se ustvarja kondenz toliko večja
vlago ne vlece bolj. Problem je v tem da beton bolje prevaja toploto kot modularc. Posledicno je hladnejsi, na njem nastane vec kondanza. In po sliki sodec sem skoraj 90% da je to vzrok. Vogali so pa itak ponavadi betonski. Ce pa je to se severna stran in spalnica, kuhinja kopalnica imas win win situacijo za plesen

jps

Zelenc'
5. feb 2009
6
0
1
Dolenc
Kakšne izkušnje ima mogoče kdo z nekim elektronskimi rešitvami Wet es VLAGOSTOP aparatom je to en sam blef ali je mogoče kaj na tem? Lp Janez