Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Je pa zanimiva alternativaTrajekt Ploče-Trpanj znese 27€ (avto in dve osebi), ta tvoj trajekt sem pa naračunal 130€, ne 150€.
Prihranjeno ti je pa 500km vožnje brez cestnin. Itak, da se splača, samo svoj čas potegne za seboj, kar pa meni zadnje čase ni več problem.
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
18ur s postanki. Mi je kar malo žal, da nisem vzel še kabine. Ma bomo že potrpeli, par pirov pa bo
Hvala za nasvet.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
500km vožnje in neki cestnin se andomesti z 18 ur plutja in 150€...
a sem prav dojel?
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
18ur s postanki. Mi je kar malo žal, da nisem vzel še kabine. Ma bomo že potrpeli, par pirov pa bo
Hvala za nasvet.
+ čas, ki izgubiš z vožnjo in čakanjem v Reki.
Glede na to, da je sedaj veliko avtobahna in če ti vožnja ni problem, potem greš lepo "okoli" na Orebič in je mir. Nazadnje sem se vozil Maribor-Vela Luka = 9 ur vse skupaj (okoli 740km je to).
Če pa imaš malo deco, ki ne zmore vožnje ali kaj drugega pa trajekt ni problem, sploh če je kabina, se malo nadremaš in opoldne si na Korčuli.
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Bolj kot razmišljam, boljša alternativa se mi zdi. Sploh nisem vedel za to opcijo.
Na eni strani:
- 20 ur plovbe (2 uri prej biti v Reki do pristanka na Korčuli)
- 130€ dol in okoli 100€ nazaj (nakup povratne karte 20% skonto 2 osebi in avto)
- malo "pokrižariš" po Jadranu, kaj spiješ in pol poti prespiš
- pristaneš spočit
Na drugi strani:
- prevoziš dodatnih 550km
- lažji si za 50€ v eno smer za trajekt in cestnine
- prihraniš v najboljšem primeru 10 ur časa (če ujameš bližji trajekt), če greš čez Pelješač in še na trajekt pol, te pa že skoraj Reški trajekt ujame
Če vse povzameš, prihraniš v najboljšem primeru ene 10 ur v eno smer in prideš na Korčulo fajn zmatran (se pravi greš kar kmalu počivat) in v mojem primeru, ker imam zelo varčen avto nekaj 10€ in ne več kot 50€ v obe smeri.
Hvala za nasvetČe ne bodo dražili trajektov in ker bodo še dvigali nafto, bom ob naslednji priliki fajn razmislil o tejle opciji.