Kaj bi rad vedel prijatelj mehanični
Tkole je Kupil novega Blac edition 2.0 115 HP septembra 2011. Malo dodatne opreme, dodatno gretje pa digi klima(takrat je še ni blo v seriji pa......) je 8 zicer.
Delal k šus do februarja 2012 pri 13 kkm je napisalo total injection failure strop in tko je tud blo. Preprogramiral računalnik češ, da v tem grmu tiči zajec.
Ampak zajec je takrat šele iz grma skoču
Pol smo pa na 15kkm redno menjal olje pa filtre sej avto sem kupu zato, da ga bom mel. Pa se je začelo, volanske letve, mehanizem brisalcev ( še zmeraj ne dela), pa voznikov sedež( razpada) pa volanski usnjeni pobroč( se je pluščil kot jajce) pa.....
Avto kjub rednem servisiranju in obisku vseh možnih serviserjev še zmeraj ne dela.
Septembra lani, sem dokončno popizdil, kljub vsem prigovarjanjem je prišlo do tega , da definitivno nekaj ne štima, poraba in tresenje je postalo neznosno, ampak pojavljalo se je in se na random.
Pustil sem jim ga na servisu na polno natočenega in rekel šefu servisa in glavnem elektrončku naj se vozijo dokler se ne bo pokazalo kaj je narobe. Pač imel sem čas, bil sem teden v inozemstvu pa naj ga majo.
Po štirih urah vozikanja brez težav se je avto ustavil, ampak res ustavil, mehanikom je izpisalo toliko napak na testerju, da sta ga naložila na vlečno službo, ker avto res ni več delal.
Potem pa se zgodba nadaljuje, volanski obroč je spet riknil, to pot poleg lupljenja se je še razplastil, menjati bo treba sklopko, vztrajnik, krer ga speljat ne morem normalno na počas, ker skače ko pes na kuzli, če že rata pa buta v motorju, avto še zmeraj zgubi na moči, ga vrže v nek safe mode, ki to ni, parametri so normalni samo obrati ne grejo æez 2000.
Odločijo se za menjavo kompletne elektrike in elektronike, od prve do zadnje žice v avtu.
Ker tega normalno ni na lagerju, mi dajo nadomestno vozilo, ne vprašajte, katerega od palete vozil proizvajalca še nisem vozil
Kljub menjavi kompleta, se stvari ponavljajo, nedolgo nazaj sem postavil rekord v porabi.
Več ali manj vozim iste poti pod istim režimom, nisem divjak, ampak tole presega znanje vseh.
Poraba na relacijo se mi ko dela normalno giblje med 7,8 do 8,5 odvisno koliko je naložen, no zadnje tri rezervoarje pa sem uspel postaviti rekord, za 678 kilometrov sem porabil SAMO 103 litre dizla.
Na vse prigovarjanje sem bil deležen obiska ljudi iz tovarne, ki so mi na koncu prijazno ponudili komercialno menjavo, sam mi ne morejo zagotoviti, da bodo popravila. ki jih bodo še naredili tudi delovala, sploh po tem, ko bo avto izven garancije.
Drgač pa vsi pravjo, da se baksuz, ki ima pač srečo z avti. Moj 3 ji nov voz in 3jič pi.zdarije na kubik.
Drug polled pa imam 3 frende, ki vozijo te identične avte pa niso imeli v 350kkm nobenih problemov razen rednega vzdrževanja.
Tko da sej ne vem kaj naj ti svetujem. Če bo delal, bo delal k šus drgač bo pa bosta dva prjatla drago in stane