Glede vitaminov vsak pravi drugače - eni pravijo, da učinkujejo samo vitamini/minerali, ki so v hrani in da so razne tablete samo prodajna finta, drugi pa prisegajo na razne dodatke, praške, tablete...
Sam si parkrat na leto kupim šumeče tablete s multivitamini in minerali, predvsem takrat ko opazim, da sem nonstop zaspan, da mi tudi 12 ur spanca ni dovolj... Potem vsak dan raztopim eno šumečo tableto in je kake 3 mesece mir. Eni kupujejo razne drage variante v lekarnah, jaz kupim kar v trgovini šumeče tablete za 1€.
Mogoče bi znal kdo iz ''foha'' povedat če vitaminski dodatki sploh delujejo, ali je to samo placebo, tudi mene zanima kako je s tem. Zanima me tudi (če lahko ukradem temo) kako je s raznimi tabletami za boljši vid (ekstrakti brusnice, borovnice...).
Glede prehrane v ZDA pa mi je vsak, ki je bil tam povedal, da je pri njih hrana dosti bolj razdeljena po kakovosti kot pri nas. Kvaliteta se plača, poceni so samo fast food variante. Ni tako kot pri nas, ko lahko tudi za mali denar v gostilni dobiš naravni zrezek in solato, to se pri njih šteje kot 'luksuz', za katerega se ustrezno plača. Poznam recimo 2 bivši sošolki, ki sta šli ''au pair'' v ZDA in se obe vrnili s kar precej dodatnimi kilogrami na račun tega, da je za mali denar vsa hrana bolj ali manj umetna in nezdrava.