Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Seveda se lahko prepiše za nazaj, in postavi rok, do katerega mora biti izpolnjeno. V tem primeru je to še posebej potrebno, saj bi sicer nevarni kamioni in prikolice na cesti vztrajali še leta in leta ...Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
tovoenjaki in prikolice so narejeni po veljavnih standardih in tu ni kriv noben kamionski lobi, naj spremenijon zahteve in bodo proizvajalci vozil tudi NOVA vozila izdelali po veljabnih standardih, tista ki so pa na cesti pa se nikoli niso predelovala ker morajo biti po standardih ki so bili v veljavi ob proizvodnji ker sicer bi se to moralo nanovo atestirat.....
In ja, kamionski lobi se temu upira, saj bi bili tovornjaki s takim predpisom dražji ...
ne vem kaj se "prepucavate" - tematika zadnjih odbijačev in tudi bočne zaščite je že "zdavnaj" (ca. 10 let) nazaj rešena s ustreznimi EU in SLO predpisi (ne da se mi jih iskati) - in od takrat naprej so morajo vsa novo registrirana vozila ustrezati tem standardom (ki so "naštrikani" tako, da bi onemogočili "kabrioliranje" avtov, ki podletijo po kamion
da pa oni nedeljski (pardon - sobotni - v nedeljo DIPO ne dela) šofer pozabi blazine dol spustiti je pa druga zgodba (po moje osebnem mnenju, je tole "sposojen" kamion kjer ata pelje novi kavč domu in ata blage veze nima s pravilno uporabo vseh stvari na kamionu)
Drazje ne bi bilo prakticno nic...
Za stare kamione ki so pa na cesti pa ti ne mores spreminjati taksnih stvari ker so to preveliki posegi v konstrukcijo vozila.
Ni glih samo tako enostavno da bos odzadi privil neko gromozanski odbijac in je to to. Vse mora biti atestirano z strani proizvajalca.
ne vem kaj se "prepucavate" - tematika zadnjih odbijačev in tudi bočne zaščite je že "zdavnaj" (ca. 10 let) nazaj rešena s ustreznimi EU in SLO predpisi (ne da se mi jih iskati) - in od takrat naprej morajo vsa novo registrirana vozila ustrezati tem standardom (ki pa so "naštrikani" tako, da bi onemogočili "kabrioliranje" avtov, ki podletijo po kamion)
da pa oni nedeljski (pardon - sobotni - v nedeljo DIPO ne dela) šofer pozabi blazine dol spustiti je pa druga zgodba (po moje osebnem mnenju, je tole "sposojen" kamion kjer ata pelje novi kavč domu in ata blage veze nima s pravilno uporabo vseh stvari na kamionu)