Visok tlak, zdravila

Jastreb

Fizikalc
2. mar 2018
227
28
28
Šta se jebalo,jebalo se! Sicer pa: polovica zdravil za tlak jebe erekcijo, to pa res ve vsak. Imas pa drugo sorto zdravil za pritisk, ki na gobo nic ne vplivajo oz jo celo jacajo. Jaz imam pac sreco, da sem uspel izsiliti pravo zdravilo (po tem, ko smo leta kombinirali Aprovel, pa amplopin, pa pickematerne.....pa tlak vseeno skakal.) Ko sem izsilil Novartisovo čudo pa je ze vec kot 10let tlak kot pribit, hkrati pa erkecija ojacana, saj ima zdravilo stranski ucinek podoben viagri.....
Kako se imenje, bom še jaz poizkusil pregovorit zdravnico.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.397
383
83
Plava tableta vem da sluzi pri zdravljeneu dolocenih pljucnih bolezni. Na Golniku poznajo zadevo.
Sicer pa kemija je jeba na dolgi tok, sploh generiki.
Cist hint, sicer nimam problemov z pritiskom, caj iz koprive (domaca priprava )mi zjebe pritisk na dol tako da ga ne smem piti.. Ja smo razlicni.

• Haha
Reactions: shift

jezek

Guru
24. jul 2008
3.453
1.450
113
Diovan. Ampak morda ni primeren zate oz je lahko popolnoma neprimeren. Hipertenziki se zelo razlikujejo med seboj.

• Všeč mi je
Reactions: Jastreb

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
Plava tableta vem da sluzi pri zdravljeneu dolocenih pljucnih bolezni. Na Golniku poznajo zadevo.
Sicer pa kemija je jeba na dolgi tok, sploh generiki.
Cist hint, sicer nimam problemov z pritiskom, caj iz koprive (domaca priprava )mi zjebe pritisk na dol tako da ga ne smem piti.. Ja smo razlicni.
Kaj pa je z generiki narobe proti originalom? Ista učinkovina, samo cenejša.

Jastreb

Fizikalc
2. mar 2018
227
28
28
Po obisku zdravnice mi je predpisala rawel 1.5 mlg ,po 7dnevnem jemanju še ne vidim učinka.Stranskih učinkov še ne opazim.Kakše izkušnje imate ostali, ki jih jemljete ste zadovoljni?
Lp

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Da se še jaz vključim v debato imam jih 55+pred dvema letoma začel z tableti,nekaj mesečnem iskanju primernega zdravila sem pristal na Prenesi 4mlg(polovička 2mlg),ker rezultati niso dobri mi je zdravnica dvignil odmerek na 4,in še ni bilo dobro ,dvignila na 8mlg rezultat še vedno 90+ -140, očitno ne dela tistega ki naj bi, vidni so pa stranski učinki, kot so slabšanje vida,žgečkanje v grlu,upad spolne moč, nespečnost razdražljivost.....Čakam na obisk zdravice.
Je še kdo opazi na drastičen upad spolne moči in erekcije?
Tudi jaz sem 2 meseca jemal prenesso. Jemal sem jih polovičko zjutraj. Pojavilo se je žgečkanje v grlu in kašlanje. Poleg tega pa je bil pritisk še vedno previsok od okrog 9-10 ure zvečer, do 7-8 ure zjutraj. Po dveh mesecih sem prenehal s tableti in istočasno popolnoma spremenil prehrano. Vseskozi sem opravljal redne meritve pritiska, trikrat dnevno, če je bilo kritično pa tudi večkrat, Izdelal sem si diagram meritev, iz katerega sem potem lahko ugotavljal kaj mi dviga pritisk. V primeru, da se mi je pojavil močno previsok pritisk sem vzel polovičko, ali samo četrtinko prenesse. Danes po približno 10 mesecih ni potrebe po nobenih tabletih. imam pritisk 130-135 / 80-85. Sedaj ugotavljam, da od prehrane se moram izogibat predvsem soli. Vse ostalo je pa praktično brez omejitve. Lahko rečem, zelo, zelo malo odrekanja. Vesel sem, da sem izbral svoj način reševanja tega problema. Zdravnica mi je namreč predlagala, da bi pričel z drugimi tableti, in sva se potem dogovorila, če s prehrano težav ne bom rešil, da bom poskusil z drugimi tableti.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Vsako leto se najde super živilo, ki naj bi pomagalo za vse, od zatrganega nohta do možganske kapi. In ko najdejo nekoga v beli halji, ki dela to propagando, je uspeh zagotovljen. :cool:
Prav nič me ne moti, če te video na zanima, samo ne piši neumnosti. Jaz sem tu našel kar precej dobrih nasvetov, ki so mi pomagali, da sem se rešil tablet za pritisk. Ti pa če se raje nažiraš s tableti s polno stranskimi učinki, ki se bodo s tvojimi leti samo še stopnjevali, pa samo izvoli.

• Objave ne odobravam
Reactions: Sky

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Bravo za tebe, robidnice so za to najboljše.
Ja. robidnice zagotovo ne bodo vpisane v moji zdravniški kartoteki, ki jo bo pri mojih 80tih letih zahtevala komisija za podaljšanje vozniškega dovoljenja. Tvoje tabletke pa lahko zelo odločilno vplivajo na to, ali ti bodo vozniško dovoljenje podaljšali za tri, dve, eno leto, ali boš še smel voziti po avtocesti, koliko kilometrov od doma......Ja, poleg vida in sluha jih zelo zanima, kaj se dogaja s tvojim pritiskom.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: Sky in Jastreb