Viski

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Matr si tečen, sej si že sam odgovoril. Chivas je BLENDED, Lucky bi rad pa SINGLE MALT in to takega, ki mu pač ustreza. In ni edini, ki mu tele mešanice ne pašejo, pa naj bodo še tako oh in sploh.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si

Doslej mi še niti eden ni bil všeč od blendedov, tudi nobenega blended malta še nisem naešl, ki bi si ga kupil, ker mi je všeč.
Le par single maltov. In od doslej probanih mi je Auchroisk najbolj všeč (zato sem si ga nazadnje tudi pritovoril zalogo iz VB, ampak zdaj jo je zmanjkalo), sledita druga dva omenjena.

Da ne bo pomote: tudi med single malti se najde roba, ki je ne prenašam, recimo Lagavulin, Laphroaig, Talisker in kak podoben ...

pikanika

Pripravnik
26. nov 2007
131
0
16
Ja, smola, kaj naj ti rečem, pač imaš tak okus.
Pojdi v Maxija, pa mal prebrski, večjo izbiro single maltov boš težko našel kje drugje.

Ti imaš še srečo, ker naš najlubši viski je Clynelish ( http://www.whisky.com/brands/clynelish_brand.html ), tega pa še v Angliji težko dobiš. Na Gatwicku ga včasih imajo, včasih pa ne.
Ko imamo priliko si naredimo zalogo, potem se pa tolažimo s tem kar se pač dobi pri nas ali pa pri sosedih.
nahrung002.gif

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Da ne bo pomote: tudi med single malti se najde roba, ki je ne prenašam, recimo Lagavulin, Laphroaig, Talisker in kak podoben ...

Ja, iz tega vidim, da ti ne ustrezajo malti z močnim priokusom (fenoli, šota, dim).

Probaj Glenkinchie, Dahlwhinie ali pa Oban!

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Obana sem že zgoraj napisal, ostala dva sem že probal, pa mi nista tako OK kot trije, ki sem jih omenil.Glenkinichie je za silo, ga kdaj kupim, ker ga ni problem dobit ...

Šota ni hudega, dim me živcira pa fenoli. Kot da bi nafto pil
wink-1.gif

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

glede blended se strinjam s tabo, meni osebno tudi ne sedejo, si pa ravno naštel moje najljubše :D

če bo vse posreči junija bom v GB pa se lahko za kako tovorjenje zmenimo
wink-1.gif

lp Avi