Višje kazni za prekrške

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
, nekdo bo pa plačal 1000€ ker pač ni bil pozoren na števec.
Misliš "ni bil pozoren na znake"
smile-1.gif

Med 50 in 80+ je pa ja že toliko razlike, da po občutku veš, da si prehiter.

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Tako visoke kazni bodo samo preoblikovale policaja v sodnika. Kar pa ni namen - policaj ni sodnik.

Vprašaj kakega policaja, kako že zdaj zgleda, ko ustavi kakšnega voznika tovornjaka.
včasih se kakšen dobesedno zjoka, da po omejitvah pa ne more vozit, ker potem ne dostavi pravi čas in šef znori, in da če mu še kazen napiše, je bolje da se kar ubije, saj mu takoalitako ne bo nič ostalo...

Sigurno zoprna situacija za normalnega policista.

Pa tudi tako so, ki, še preden policist reče dober dan, že vpijejo "Prokleti prasci a nimate kej drugega za delat, a spet mi boste moj kruh odžiral, itak vas jaz plačujem..."

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik gregor pravi:Pa tudi tako so, ki, še preden policist reče dober dan, že vpijejo "Prokleti prasci a nimate kej drugega za delat, a spet mi boste moj kruh odžiral, itak vas jaz plačujem..."
Ne vem kje je tukaj problem: mu da še kazen za žalitev uradne osebe. Pika.

Citat:
včasih se kakšen dobesedno zjoka, da po omejitvah pa ne more vozit, ker potem ne dostavi pravi čas in šef znori, in da če mu še kazen napiše, je bolje da se kar ubije, saj mu takoalitako ne bo nič ostalo...
Super, naj mu nastavi pištolo na sence in naj potem voznik le še sproži. Ta potem sigurno ne bo nobenega povozil, ko bo gonil 80+ skozi strnjeno naselje.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Ja to je pa spet druga pesem ja. Kje se policaji postavljajo. Tudi tukaj imajo pogosto napačno taktiko, saj po moje. Lovijo te dobesedno tam kjer vejo, da je zelo težko peljati po omejitvah, pa čeprav je cesta lahko 1A, pregledna, nobenih nesreč, itd...oh ja
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.382
113
ksz

To je samo predlog sprememb

Ena od zanimivejših je Odvzem Vozila.

3x v 2 letih prekoračiš hitrost ( velika prekoračitev hitrosti) in ti lahko odvzamejo vozilo.
Vozilo lahko odvzamejo tudi če so ti prepovedali vožnjo in se tega ne držiš.

O policajih in njihovih pogledih skozi prste rajši nebi...

Sklepam da bo začel veljat če bo 1 januarja 2008

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
to sem preprican da bo ta zakon stopil v veljavo.
Najbolj so problematicne tocke, za prekoracitev 30+ ji dobis 9.Torej v treh letih 2x prekoracis hitrost v naselju za 30km/h in si brez vozniske.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si

Super, naj mu nastavi pištolo na sence in naj potem voznik le še sproži. Ta potem sigurno ne bo nobenega povozil, ko bo gonil 80+ skozi strnjeno naselje.

Bolj problem so "nestrnjena" naselja, kjer ni dalec naokoli nobene hise ali pa je pregledno... pa je tudi omejitev 50
smile-1.gif
...

V strnjenem naselju jih je bolj malo, ki vozijo veliko cez 50... saj se ponavadi niti ne da, ker je vse zaparkirano, ozko,...
smile-1.gif

Najprej naj smiselno postavijo omejitve... pa poskrbijo, da se te kazni, ki so izrecene izterjajo... ne pa da nekaterim celo kar tako odpisejo kazen... nekaterim zato, ker je bila kaksna veija premalo v obrazlozitvi ali pa se je policaj zmotil pri hisni stevilki ali uri dogodka...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si

3x v 2 letih prekoračiš hitrost ( velika prekoračitev hitrosti) in ti lahko odvzamejo vozilo.

Pa naj to velja potem za VSE... ne pa ce mas kaksnega policaja v zlahti ali pa IPA nalepko (fake ali tapravo), da lahko delas pizdarije po cestah...

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
v vsak policijski avto kamero (ki je povezana v center) za nadzor dela policistov! nej raj njih začnejo kontrolirat kaj počnejo!

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
eh...sej morjo bit pošten, sej so vndar v službi .

najboljš biblo da ko za 20km/h prekoračiš hitrost, da greš v rest za 2 leti.

a ne bi blo to super!

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Swich pravi:

prosim reč, da me zajebavaš
shocked-1.gif

vse kej druzga kakor pa poštenje sem videl pri njih...

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.382
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Citat:
Uporabnik AndrejD

Pa naj to velja potem za VSE... ne pa ce mas kaksnega policaja v zlahti ali pa IPA nalepko (fake ali tapravo), da lahko delas pizdarije po cestah...

o tem lahko samo sanjaš.

Nazadnje urejeno:

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
ksz

kaj sedaj jamrate, vsi se pritožujemo nad stanjem na cestah, če bo to rešilo eno življenje je namen dosežen...
Samo zvišanje kazni brez nadzora ne bo imelo učinka, če bo nadzor, bo stanje boljše, če ne, bo kmalu enako...

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
@Gregor:peljal sem se iz Gornje Radgone preko Radkersburga,Deutsch Goritz,Gnas itn.Vglavnem v 90% naseljih je bila omejitev 80 ali pa 70.Sem pa v dveh res videl omejitev 30kmh na vseh cestah v naselju razen na glavni prometni.V glavnem moja potovalna hitrost je bila ziher okoli 80kmh.Medtem ko bi na cesti od Murske do Maribora peljal po omejitvah in bi bila potovalna okoli 60kmh.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Citat:
Uporabnik Ares pravi:

Citat:
Uporabnik Swich pravi:

prosim reč, da me zajebavaš
shocked-1.gif

vse kej druzga kakor pa poštenje sem videl pri njih...

itak da se zajebavam
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz

Ne razumem (in najbrž tudi nikoli ne bom) ljudi, kateri se obremenjujejo s kaznimi, stacionarnimi radarji, raznimi providami itd....vozite po omejitvah in CPP predpisih, prihranili si boste živce in €
cheer.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Čist tko, a se ne da nekako zbrat podpise državljanov za referendum o novem zakonu? Glede na to, kake bedne smo že imel...

Ker ta zakon bi s tem padel 100%

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:

ksz

Ne razumem (in najbrž tudi nikoli ne bom) ljudi, kateri se obremenjujejo s kaznimi, stacionarnimi radarji, raznimi providami itd....vozite po omejitvah in CPP predpisih, prihranili si boste živce in €
cheer.gif

ne, ne bom si prihranil živce, pa veš zakaj ne?

ker škifi prelenarijo boga in pol, potem pa grejo na točko kjer je tabla za naselje postavljena sred polja na ravni cesti okol pa kilometer nobene zgradbe in tam lepo dnevno kvoto naberejo. Potem pa se lepo odpravjo nazaj bife al pa mal cruisajo po cesti - ustavli itak nobenga ne bojo, ker so že naredil svoje. Če vidi da ima gužvo pred sabo, pa lepo sireno vklopi pa se zapelje mimo.

Da bi šel on urejat promet?

Dejansko meriti hitrost v okolici šol? mogoče jih vidiš 2 dni v septembru

Ustavljali kolesarje in jim dali položnico ker vozijo nepravilno, več v štric, premajhna medsebojna razdalja,pijanost,...?

Pešcem izdali plačila ker hodijo po napačni strani ceste, ponoči brez odsevnikov, pijani,...?

Izdali samo opozorilo, ker si prehitro pripeljal (recimo 5kmh) ?

Ti pomagal zamenjati žarnico (recimo, da kakšna ženska ne zna zamenjat)? ja, če ga povabi na kafe

hysterical-1.gif

in še mnogo mnogo drugega.....

crashednburnt: Prosim, da omejiš uporabo smeškov.

Nazadnje uredil moderator: