vinjete

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
obetajo se nam avtocestne vinjete...

zanimivo je to, da jih velika večina vprašanih uvedbo vinjet podpira, čeprav sploh ne vedo kolikšna bo cena le teh.

kaj pa si o vinjetah za avtoceste mislite vi?

jaz osebno sem proti in sem bolj za plačilo po dejanski uporabi...

l.p.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
odvisno od cene.Ce bo cena vsaj priblizno taka kot jo imajo avstrijci sem za, ker me bo stalo manj kot pri sedanjem nacinu pobiranja cestnine.
Kje si pa zasledil da dobimo vinjete?

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
danes je bilo na 24ur.

padajo neke ideje, nič pa še ni dogovorjenega.

po mnenju opozicije gre za populistično nabiranje jesenskih glasov...

res zanimiva dilema...
bodo cestninsko sumo "populistično" zmanjšali in posledično še bolj "zapufali" že itak prezadolženi dars ali bodo sumo dvignili in še dodatno prispevali k rasti inflacije?

ni jim lahka... ampak zmaga na volitvah jim po mojem mnenju zagotovo šteje več kot kvaliteta cest...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
O takšni ceni kot jo imajo avstrijci lahko samo sanjamo po neuradnem ceniku bo enodnevna 11 celoletna 211! Avstrijske 10 dni 7,50 celoletna okrog 70 al 80 tu nekje!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Take bi naj bile cene nekje ja, vem da so še v časih tolarjev govorili, da bi celoletna bila 45k. Kar je sicer še vedno ugodneje kot plačevanje sproti - par izletov iz mb do kopra, pa imaš to not, kaj šele tisti, ki se po ac vozijo vsak dan.

Kak je lahko 3x višja kot v avstriji pa je misterij... Pa naj ne reče nekdo, da oni že avtoceste imajo zgrajene in nimajo stroškov - še vedno jih gradijo, nedolgo nazaj so še 10km predor pod Grazom naredili (druga cev).

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
To je pol brezveze, če je tok dnevna
confused-1.gif
Skratka bedarija. To se sam unim splača ki vsakodnevno delajo relacije.

lp

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Zanimivo da se samo pri nas ne splačajo vinjete čeprav drugje v europi laufa sistem brez problema.

To je samo dodaten dokaz da je DARS turbokradljivec.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri njihovih izjavah, ko se gre glede pobiranja cestnin imam občutek, da za njih avtoceste sploh niso namenjene vožnji ampak zgolj pobiranju denarja (čimvečkrat, tem boljše), čisto enako je bilo tudi v tem prispevku na 24ur. Nepremišljene izjave, spodkopavanje proračuna itd.
rolleyes-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
točno tako... v prvi vrsti imajo ac za polnjenje žepov (dars in sct), vožnja po njih je postranskega pomena
stupid-1.gif

zanimiva je cena za kamionđe, iz sedanjih preko 40€ za od šentilja do kopra, bi po novem bila 11€ (bilo zadnjič v financah)
bonk.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
to da imajo Avstrijci avtoceste zgrajene nima veze, oni imajo vinjete tam okrog 10 let, nasi cestnino pobirajo od samega zacetka, samo kaj ce si so ves denar v zepe tlacli sedaj pa hocejo celotne avtoceste zgraditi z sedanjim pobiranjem cestnine.Ne moremo mi sedaj tega placevat kaj so oni desetletja kradli.

22. jul 2007
1.398
43
48
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Zanimivo da se samo pri nas ne splačajo vinjete čeprav drugje v europi laufa sistem brez problema.

To je samo dodaten dokaz da je DARS turbokradljivec.
Saj so jih tudi Madžari ukinili zaradi prevelikih strošov z tiskanjem,ter uvedli nekakšna potrdila o plačilu cestnine.
VIR

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
preveliki stroski z tiskanjem?A sedaj pa ni stroskov z pobiralci cestnine, se ne dolgo casa nazaj so jih imeli tudi za talanje listkov,z vzdrzevanjem cestninskih postaj...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Ali ni bil kako leto/dve nazaj problem pri vinjetah ta, da jih Evropa ne dovoli?
Kao pravično cestnjinjenje in plačevanje po porabi, bla, bla, bla...?

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo

Če to pomeni, da jo bom morala nabaviti, ker se dva km peljem po AC (Šentjakob - Nove Jarše) ali pa če naredim en krog po LJ obvoznici (ki je polovica pravzaprav AC), potem sem proti. Sicer se mi pa zdi to dobra ideja za vse tiste, ki se po AC redno vozijo in plačujejo itak čist preveč
bonk.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Trenutno so vinjete totalna neumnost!

V roku dveh let gremo na elektronskao cestninjenje (predvidevam da najprej tovorni promet)...torej zakaj zdaj uvajati nek sistem ter metati stran denar če že gremo na neko drugo zadevo?

Do takrat bo ABC opravljal svojo nalogo.

Kako desetletje so prepozni za te 'štose'.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
tole cestninnje kar imamo zdej , je popolnoma skregano z logiko preočnostjo prometa in smislom hitrih cest. Vinjete bi morali že v štartu naredit in sicer kar švicarski model, da vsak plača ko vstopi v državo. Pa rešeno. Ne vem sploh kaj je treba tolk debatiranja...in fora zdej bi še vinjete kupili tudi tisti , ki se zdej štrajfajo po lokalnih cestah namesto da ga rukaj skozi cestnine.. Vcasih je lazje dat naenkrat 100 € kot pa da te vsaki dan rubijo po 1 €...opa, sej res...lepo po malem..banda ciganska.

Struna

Indijanc
7. jan 2008
290
0
16
42
www.aperion.org
Pa še časovno precej pršparaš, ker se ne rabiš vsakih par kilometrov ustavljat za plačilo (govorim za odprti sistem na štajerskem delu avtoceste). Lukovica,Vransko... Lih dobr štartaš, pa spet ustaviš... Brezveze

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
če do zdaj ni noben mrdnil in pr.dnil tudi zadnje dve leti ni treba! Ker bomo samo davkoplačevalci dodatnoplačevali sistem, ki bo v uporabi kvečjemu 2 leti.

Logično daje zdajšnji sistem poden...samo tak je že 15 let..torej naj bo še te dve, potem naj pa raje gledajo da bo el. cestninjenje čim prej ter kot se šika zaživelo.

Namesto vinjet pa naj raje pri registrciji poberejo vsakemu po 100 EUR, potem pa cestnino ali: odpravijo ( vsaj na krajše razdalje...torej da ljudje pridejo hitro iz mest ven/noter) ali na daljše razdalje določiti neko minimalno ceno.

V tistem trenutku se bodo tudi tisti, ki zdaj pravijo da senevozij po AC, vozili po njej
evil.gif