Vinjete - prve izkušnje

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Ja to bo to...
Pol pa še table nalimat kam je treba zavit, da se izogneš vinjetam?
.
Ja obveščenost pomeni da točno veš, kje so vinjete potrebne in kje ne.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik raketa pravi:
Ko je blo govora da bomo uvedli vinjete so se vsi tujci pritoževali, da je treba 10dnevne uvest. Zdaj jih pa pol ne ve da rabjo vinjeto, pa išeje ene izgovore.

V Avstriji imajo 10dnevne, pa se še vedno najdejo junaki, ki se vozijo brez njih.
Sem videl Avstrijce ko so mirno kasirali, ker so se tujci peljali 100m po avtocesti pol pa zavili dol.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Bom še jest pozabil avto registrirat in se voziti naokoli brez tablice. Če me pa dobijo, pa bi po tvojem, ga itak moral le registrirati in to je to.
13.gif

To te bojo pa sneli sredi ceste, pa ti napisali vse kazni brez pardona, šli s tabo do prvega primernega mesta, ti pobrali tablice in rekli srečno... verjemi meni...

Če bi si prebral odgovor pred mano, bi videl, da sem to napisal v sarkazmu.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
No, ampak zato so prometni znaki na uvozih na avtocesto je zgoraj en napisal. In ko brez vinjete pripelješ do tega znaka, ali lahko obrneš in greš nazaj sem že 2x vas pametnjakoviče vprašal, pa ni noben odgovoril.
In niti ne bo
grims-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če kak Slovenec, ki se vozi po avtocestah, še zdaj ne ve, da je treba kupit vinjeto, mu je treba izpit vzet, ker take nesposobnosti jaz ne bi podpiral.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
No, ampak zato so prometni znaki na uvozih na avtocesto je zgoraj en napisal. In ko brez vinjete pripelješ do tega znaka, ali lahko obrneš in greš nazaj sem že 2x vas pametnjakoviče vprašal, pa ni noben odgovoril.
In niti ne bo
grims-1.gif

Kaj če na uvoz avtoceste pripelješ s traktorjem in nakladalko polno sena? A lahko obrneš?
grims-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
No jaz pa sem ti hotel namignit da sem doživel tvoj sarkazem... K sreči je bilo po starem zakonu to 25000+20000SIT tak da ni blo tak hudo... čeprav če se voziš z neregistriranim (če se je pač nujno treba) že tak al tak komaj denar vkup praskaš...

22. jul 2007
13.419
1.666
113
124
evo še ena na račun vinjet danes se vračam iz avstrije tam nekje okoli 17-tih na šentilju, ko proti avstriji preverjajo folk če ima vinjeto - če se je kakšen turist prešvercal ko je šel na dopust čez slovenijo in ga bodo zdaj za nasvidenje štrafal za bori 1km, da jih ni sram
bonk.gif
LPWWY

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Saj je prav. Tik pred zdajci. Kdaj pa bi jih ti?
confused-1.gif

Pa takim bi morali najvišjo kazen dat, ker so šli že drugič čez Slovenijo. Direkt 800 € (al koliko je že?)... pa naj imajo lep spomin na počitnice, ko so hoteli prihranit 35 €.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Ne za 1km ampak za vse ki so jih v tem času prevozil, verjetno da jih je blo dost več.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
En nasvet - če vidite na cestninski postaji, da so na levi odprti pasovi za vinjete, na desni za tovornjake, vmes pa en ''ne dela'' to pomeni, da tam stojijo policaji. Tisti veliki rdeči X na strehi cestninske se pač prej vidi kot avto
wink-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
evo še ena na račun vinjet danes se vračam iz avstrije tam nekje okoli 17-tih na šentilju, ko proti avstriji preverjajo folk če ima vinjeto - če se je kakšen turist prešvercal ko je šel na dopust čez slovenijo in ga bodo zdaj za nasvidenje štrafal za bori 1km, da jih ni sram
bonk.gif
LPWWY
Res jih je lahko sram, ker na vstopu v slo jih pa ni. preverjeno včeraj tud na karavanškem predoru.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Res jih je lahko sram, ker na vstopu v slo jih pa ni. preverjeno včeraj tud na karavanškem predoru.

Torej bi jih bilo lahko tudi sram, če bi bil radar in pol.kontrola tik pred izhodom iz slo in ne tik za vhodom?
Kakšne eni ven mečete....
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Če kak Slovenec, ki se vozi po avtocestah, še zdaj ne ve, da je treba kupit vinjeto, mu je treba izpit vzet, ker take nesposobnosti jaz ne bi podpiral.

Dvomim, da ti veš, natančno, ali je vinjeta potrebna na koprski obvoznici, na cesti iz MB proti Hočam, od Tržiča proti Podtaboru, od Peračice do Radovljice ali Lesc... no saj lahko odgovoriš.

Najbrž 90% Slovencev ne ve in o tem zgolj ugiba.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ja, točno vem.

Sicer pa imaš pred vhodom na avtocesto/hitro cesto en tak lep zelen in moder znak. Pa še ena tablica glede vinjet je pod njim.

Slovenci pa dobro vedo, kje je kaj potrebno. Sicer ne bi imeli nalimanih vinjet, kajne?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
A Avstrijce tudi mora biti sram? Namreč že dvakrat sem naletel na mejnem prehodu pri MB (ne spomnim se imena), ko so tik pred mejo lepo zožili oba pasova v enega in preverjali vinjeto. 50 m pred mejo. Ali oni pač lahko in jim ni treba se sramovati tega?
Česa od tega, da je vinjeta obvezna na določenih cestah in da jo tam pač moraš imeti, ne razumeš? Če pač nimaš, boš kaznovan. Pa, če je to 5m po uvozu na to cesto ali 5m od izvoza s te ceste. Kršil si javno znano objavljeno zahtevo.

Še vprašanje: ali morajo tujci skeširat kazen na kraju prekrška, ali je dovolj, da listek s kaznijo vzamejo?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
A Avstrijce tudi mora biti sram? Namreč že dvakrat sem naletel na mejnem prehodu pri MB (ne spomnim se imena), ko so tik pred mejo lepo zožili oba pasova v enega in preverjali vinjeto. 50 m pred mejo. Ali oni pač lahko in jim ni treba se sramovati tega?
Česa od tega, da je vinjeta obvezna na določenih cestah in da jo tam pač moraš imeti, ne razumeš? Če pač nimaš, boš kaznovan. Pa, če je to 5m po uvozu na to cesto ali 5m od izvoza s te ceste. Kršil si javno znano objavljeno zahtevo.

Še vprašanje: ali morajo tujci skeširat kazen na kraju prekrška, ali je dovolj, da listek s kaznijo vzamejo?

skeširat morajo, saj plačajo samo polovičko
wink-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sem gledal černjaka iz STO ko je bentil po vinjetah in kak kaznujemo tujce kaj pa slovence a njih pa lahko pa naj slovenci za tujce plačajo! PA ko je rekel da si s tem delamo slabo reklamo da zdaj ne bo ne teh ne sorodnikov ne dedije in bic pa bi se vprašal koliko jih od teh sploh ostane v slo? Koliko ljudem so se zamerili avstrijci ko imajo res strog sistem nadziranja pa še vedno hodimo gor? Ker nekaj je potrebno vedet če bomo naredili krajšo vinjeto po ta stala po izračunih 20-25 evrov (dražja ker bo to najkrajša vinjeta ki se kupi v 75% zaradi tranzita ) treba pa je skrbet za denar ki ga rabi dars za kredite sam to je ljudem težko dopovedat! Večina zdaj misli da če bomo dali 10 dnevne vinjete bodo imele popolnoma nove cene in se ne bodo povezovale na te ki jih imamo!
Res je da ne razpolagam s številkami ki jih ima ders in so delali na njih simulacije tako da so to samo predvidevanja!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ja, točno vem.

Potem pa povej ali napiši konkretno, kar sem vprašal. Jaz (in še mnogi drugi) namreč ne vemo natančno. je dobro vedet že prej, kajti ko pripelješ do znaka ne moreš obrniti in peljat nazaj, če vinjete slučajno nimaš.

Sicer sem vinjeto kupil, ampak je vseeno dobro vedet.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
koprska obvoznica - da (logično, kot ljubljanska obvoznica)
izolska obvoznica - ne (ni last Darsa)
MB-Hoče - ne (ni ne avtocesta ne hitra cesta)
Peračica-odcep Brezje - da (ker se nadaljuje v avtocesto proti Ljubljani brez vmesnega odcepa)
odcep Brezje-odcep Radovljica - ne (ni sploh hitra cesta)
odcep Radovljica in dalje proti Jesenicam - da (ker je čisto prava avtocesta)

Sicer pa Darsova stran lepo pokaže.