Vinjete - prve izkušnje

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Kar se mene tiče jih ne rabijo niti kaznovat, naj jih le prisilijo da kupijo vinjete. Ali pa naj bo tedenska vinjeta 12-15 evrov.

Kazen mora biti! Ker če je ni, potem bo vsak se probal prešvercati, če mu pa ravno ne bo uspelo, bo pa kupil tisto, kar bi že itak moral. Kje je potem motivacija, da jo bodo kupili sami od sebe
uf-1.gif

Bom še jest pozabil avto registrirat in se voziti naokoli brez tablice. Če me pa dobijo, pa bi po tvojem, ga itak moral le registrirati in to je to.
13.gif

Nazadnje urejeno:

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Se strinjam. Ampak recimo da se kakemu tujcu (po kateri hodi 10 let na morje in plačuje na cestninskih postajah) niti ne sanja o novo uvedenih vinjetah lahko da kakšen odpustek. Domačini smo vendarle bili priča večmesečni sagi uvajanja vinjet
smile-1.gif
.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Se strinjam. Ampak recimo da se kakemu tujcu (po kateri hodi 10 let na morje in plačuje na cestninskih postajah) niti ne sanja o novo uvedenih vinjetah lahko da kakšen odpustek. Domačini smo vendarle bili priča večmesečni sagi uvajanja vinjet
smile-1.gif
.
Meni se tudi zdi logično, da so do turistov bolj prizanesljivi. Razen tega je policija po mojem čakala, da dobi večina vstopov na avtocesto znak, da je vinjeta potrebna (koliko so le stali ti znaki s postavljanjem vred?).
Sicer pa moram reči, da se sam relativno malo vozim (cca 60 - 80 km dnevno in še to večinoma ne po avtocesti) in sem cestninske nadzornike videl že vsaj trikrat. Razen tega sem bil 2 tedna v tujini... Tako da se mi zdijo kar aktivni.
Eni (torej mediji, ki do Karadžiæa niso vedeli o čem pisati) pri nas jamrajo, kako se bodo težko navadili vozniki na režim na cestninski postaji. Kaj pa v Avstriji? Tam je samo obrnjena situacija. Tovornjaki vozijo skozi, osebni avtomobili pa plačajo za predore. In med Linzem in Gradcem plačaš dvakrat v pol ure.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Danes sem videl dva britanska motorista, kako sta "najebala" na DARSove vinjetiste. Pa Poličniki so bili kot represivno zastraševalni organ zraven. Včeraj se je pa ena nizozemka na ves glas drla na iste DARSove vinjetiste. Takrat ni bilo Poličnikov zraven.
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
ksz:

Na Hrvaškem je zelo veliko tujcev z SLO vinjeto. Med njimi tudi hrvati
grin1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Danes sem videl dva britanska motorista, kako sta "najebala" na DARSove vinjetiste. Pa Poličniki so bili kot represivno zastraševalni organ zraven. Včeraj se je pa ena nizozemka na ves glas drla na iste DARSove vinjetiste. Takrat ni bilo Poličnikov zraven.
smile-1.gif

Zanimivo. Me zanima, če bi se v Avstriji tudi upala dreti na avstrijske vinjetiste.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
v torek sem celo opazil pacijente (slovenske) ki se ustavijo na cestnistniki da bi plačali, in to celo 1 mesec after uvedbe.. zapret in strpat v zapor...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol

Družba za avtoceste v RS (Dars) bo v noči na petek zaradi pričakovanega povečanega prihoda turistov iz smeri Italije poostrila cestninski nadzor nad uporabo vinjet. Nadzor bo posebej okrepljen na vseh mejnih prehodih z Italijo ter cestninskih postajah Dane, Videž in Kozina, so sporočili iz Darsa.

Cestninski nadzor bo poostren tudi na ostalih turistično pomembnih smereh avtocestnega omrežja, pravijo na Darsu. Dodajajo, da imajo uporabniki slovenskih avtocest, ki prihajajo iz tujine, možnost nakupa vinjete na večini mejnih prehodov z Italijo in na vseh bencinskih servisih na slovenskem avtocestnem sistemu.

Cestninski nadzorniki so do vključno 27. julija izdali skupno 1698 plačilnih nalogov, in sicer na štajerskem avtocestnem kraku 273, na dolenjskem kraku skupaj z ljubljanskim cestnim obročem 756, na gorenjskem 268 in na primorskem kraku 401. V prvih štirih tednih od uvedbe vinjet so skupaj s policisti izvedli približno 80 skupnih akcij nadzora, so še sporočili.

STA

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
He he, že v Šentilju kontrolirajo pri iztopu iz države na Petrolovem servisu, prav zanimivo mora biti kakšnemu vinjeta švercerju ko ga vstavijo 500 m pred iztopom iz države , ko že misli koliko je profitiral..
evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
He he, že v Šentilju kontrolirajo pri iztopu iz države na Petrolovem servisu, prav zanimivo mora biti kakšnemu vinjeta švercerju ko ga vstavijo 500 m pred iztopom iz države , ko že misli koliko je profitiral..
evil.gif

Pa je tist Petrolov servis na izstopu ali na vstopu na avtocesto?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Oboje. Ampak res upam, da ustavljajo pred izstopom iz države
grin1.gif

No vinjeta je obvezna na avtocesti, ne po vsej državi. Torej če gledajo na petrolu pri šentilju, pravzaprav ne veš, al kontrolirajo na začetku al na koncu avtoceste, k je avtocesta tolk kratka.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nisem tak mislil, oba Petrola sta pri mejnem prehodu, vsak na svoji strani. Na drugem koncu AC je OMV. Čeprav pravzaprav ta odsek ni več tak kratek, ker se nadaljuje do Lenarta.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Oboje. Ampak res upam, da ustavljajo pred izstopom iz države
grin1.gif

http://24ur.com/novice/slovenija/kar-240-tujcev-brez-vinjete.html
Tisti anglež je lepo povedal:

Citat:
Nadzor bi moral biti tak, da te ustavijo pri cestninski postaji in rečejo, oprostite gospod, rabite vinjeto, tukaj je cestnina, plačajte prosim. In bomo plačali, ampak tega ne naredijo. Oni te spustijo skozi in te na drugi strani dobijo. To je norost.

V Bolgariji imaš takoj za mejo cestninsko, kjer prekontrolirajo vinjeto, in če nimaš jo moraš kupit. Zakaj tega ne morejo uvest pri nas?

Sem že 100x napisal, da policaji želijo, da delamo prekrške, (vozimo prehitro, nevarno, pijani, brez vinjet...) zato da od tega fajn kasirajo. Za varnost jim pa ni mar.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Zato so skušali ustaviti nekoga, ki je vozil brez izpita in z neregistriranim motorjem, kajne? Tak motorist pomeni grožnjo za varnost.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Zakaj bi pa morali vedno samo nekaj opozarjat? Pelji se malo po Italiji ali Avstriji in videl boš, da je kar nekaj km pred našo mejo lepo označeno, da za Slovenijo rabijo vinjeto.....in ravno take je potem treba fajn oglobit. Problem je, ker vsi špekulirajo in se delajo neumne, ker kao niso vedeli...Nek tip v posnetku joka, da ne more dat 150€ za kazen, ker ima s seboj samo 300€. Prej bi dal 35€ in bi imel mir.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Zakaj bi pa morali vedno samo nekaj opozarjat? Pelji se malo po Italiji ali Avstriji in videl boš, da je kar nekaj km pred našo mejo lepo označeno, da za Slovenijo rabijo vinjeto.....in ravno take je potem treba fajn oglobit. Problem je, ker vsi špekulirajo in se delajo neumne, ker kao niso vedeli....
Ma kaj bluziš. Dokler se bodo pred cestninsko postajo vozniki ustavljaji da bi plačali (še kakšen slovenc je vmes) , toliko časa bo jasno, da je obveščenost slaba.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zato so skušali ustaviti nekoga, ki je vozil brez izpita in z neregistriranim motorjem, kajne? Tak motorist pomeni grožnjo za varnost.

Dokler je peljal s prilagojeno hitrostjo po svojem pasu, ni pomenil nobene grožnje za varnost. Pa četudi bi bil pijan.

Ko so se pa policaji pognali za njim, smo pa na cesto dobili dva divjaka, Tisti motorist na krasu se je pa ravno zarad lovljenja ubil.
Sm bil priča, kako je policaj s kiblo gonil za motoristom po ozki ulici v območju umirjenega prometa, kjer se otroci pogosto igrajo na ulici. A tako lovljenje pa ni ogrožanje varnosti? tud če se motorist ubije?