Vinjete - prve izkušnje

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
A v Avstriji so takoj po uvedbi začeli strogo kaznovat ?
Zakaj bi pa bilo to pomembno???

Verjetno je pomembno, ker je prav, da se folk najprej informira in opozarja, šele kasneje kaznuje. Ali pa imaš rajši kak stalinistično fašistični sistem. Šus v glavo, oz. zastojn odprema v Sibirijo?
confused-1.gif

Ogo

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Ma to je že res, udri po turistima, ampak se mi vseeno zdijo malo predrage za tranzit. Pomoje bodo slej ali prej uvedli tudi dvotedenske ali mesečne vinjete, zihr bo Evropska unija prtislna na nas.
smirk-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Jaz vsak dan 5% tujcev vidim brez vinjet, torej niso plačali uporabo cest, zakaj ko grem jaz v tujino vem vse?

POZANIMAŠ SE PREJ KAJ IN KAKO PROKLETI TUJCI
stupid-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Jaz vsak dan 5% tujcev vidim brez vinjet, torej niso plačali uporabo cest, zakaj ko grem jaz v tujino vem vse?

POZANIMAŠ SE PREJ KAJ IN KAKO PROKLETI TUJCI
stupid-1.gif

Zanimivo je, da ima velika večina tujcev, ki nimajo slovenske vinjete, avstrijsko lepo nalepljeno.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Od začetka meseca so na avtocestah in hitrih cestah za vsa osebna vozila obvezne vinjete. Dars ji je do zdaj prodali dober milijon.

Upravljavec slovenskih avtocest in hitrih cest, Dars, je do zdaj prodal malo več kot milijon polletnih vinjet, a še vedno je na slovenskih avtocestah mogoče opaziti vozila, ki tehtajo manj kot tri tone in pol in nimajo vinjet.

Policija je doslej izsledila 272 voznikov, ki na svojih avtomobilih niso imeli prilepljene vinjete (med njimi je precej tujcev), 113 pa jih je tudi kaznovala. Poleg policistov uporabo vinjet preverjajo tudi t. i. cestninski nadzorniki. Za vožnjo po cestninskih cestah brez vinjete je zagrožena kazen od 300 do 800 evrov.

Na začetku je sicer veljalo, da morajo biti vinjete prilepljene v zgornji levi kot vetrobranskega stekla, a ker je prišlo do pogostih napak, se je ministrstvo za promet odločilo, da je lahko nalepka prilepljena kjer koli ob robu vetrobranskega stekla.

Vir: RTVSLO

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Milijon? Še prejšni vikend so govorili o 700.000 prodanih. V enem tednu pa jih gotovo niso prodali kar 300 tisoč.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
glede na to, da so vinjete v prodaji skoraj pet tednov, znese to nekaj več kot 200 000 vinjet na teden. če si zamisliš, da so jih prvi teden prodali samo 100 000, so jih pač zadnji teden toliko več
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Tranzitni turisti? Povsem mogoče.

40.000 dnevno vsak dan?
ne-ne-1.gif

Slovenci so skoraj že vsi kupili, vsaj tisti ki so imeli namen, v juniju in prvih 10 dni julija. Vsaj glede na opažanja na cesti. Da bo pa vsak dan 40.000 hansov, luigijev, franjov in pšenekov kupilo vinjeto, to pa ne gre. Nimamo toliko prometa na cestah v enem tednu.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
poleg tega, odkrili so, pazi, 272 voznikov brez vinjete. V 16 dneh.
bonk.gif

Ena ura naključnega gledanja na nadvozu avtoceste kako soboto vikend jih najde več.

Zakaj že imajo kontrole? Najbrž, da se prehitro ne odvadimo gužv na cestninskih postajah.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Policija je doslej izsledila 272 voznikov, ki na svojih avtomobilih niso imeli prilepljene vinjete (med njimi je precej tujcev), 113 pa jih je tudi kaznovala. Poleg policistov uporabo vinjet preverjajo tudi t. i. cestninski nadzorniki. Za vožnjo po cestninskih cestah brez vinjete je zagrožena kazen od 300 do 800 evrov.

Svašta
13.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
wow celih 272 ne se jebat....tok jih naštejem v enem dnevu relacija KRANJ-LESCE.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Ker so tujci boljše obvestili svet o stanju kot naši ???

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Iščejo se samo izgovori, kako tujcem spregledati njihovo obveznost. Vinjete so zapovedane za vse, ki uporabljajo avtoceste. Tudi za tujce in tudi zanje veljajo kazni v primeru kršitev. Vem, da so Avstrijci lobirali za zamik uvedbe vinjet po zaključku turistične sezone v smislu, da se bodo tako lažje privadili. Aham. Tisti hans, ki se pelje 1x letno skozi SLO se pelje poleti. Kaj se bo on privajal novembra? Nič.

Rezultat bi bil, da bi država letos zaslužila manj od vinjet saj bi jih manj prodala tujcem, ki se v glavnem cijazijo čez SLO med turistično sezono. Poleg tega bi prihodnje pletje poslušali enako jamranje: "nisem vedel".

Nič milosti. Vsak, ki je brez vinjete in se ga ustavi naj plača. Brez izjeme. Pravila veljajo za vse. Z gledanjem skozi prste smo oškodovani tisti, ki smo vinjete kupili saj se povečuje verjetnost, da bo država zaradi preskromnega prihodka podražila vinjete. Kdo jih bo potem kupil? Spet mi, ki smo preveč pošteni. No go.