Vinjete 2010 ... ???

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Moj point je samo, da ni pošteno, da enako plačuje družina, ki se vozi 2x letno na morje in včasih po obvoznici ter nekdo, ki se vozi vsak dan 100km v eno smer na šiht in nazaj...

Pa mi povej. Ali je to pošteno ali ni? Ne vem zakaj vsi takoj druge stvari začnete omenjat, nihče pa ne potrdi ali ovrže tega destva, ki stoji neposredno pred nosom.

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Ni pomembno, da bo na koncu za vse bolj zakomplicirano in predvsem dražje, važno je, da bo pošteno
confused-1.gif

Dajte se vi kvazipoštenjakarji rajši s čem bolj pomembnim ukvarjat, kot pa z zagovarjanjem "poštenega" sistema, kjer bomo vsi na slabšem (razen države in določenih osebkov pri koritu).

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
seveda ni pošteno, tudi jaz se strinjam. zdaj pa ti meni povej, npr. kot predstavnik neke širše populacije, kaj bi raje videl:
- da je zadeva poštena, ampak slabše izkoriščena in zaradi same narave generalno dražja za funkcioniranje
- da zadeva bolje služi svojemu namenu, cenejše obratuje, vendar pa je diskriminatorna do manjšine - občasnih uporabnikov

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik volvo5er pravi:
Ni pomembno, da bo na koncu za vse bolj zakomplicirano in predvsem dražje, važno je, da bo pošteno
confused-1.gif

Dajte se vi kvazipoštenjakarji rajši s čem bolj pomembnim ukvarjat, kot pa z zagovarjanjem "poštenega" sistema, kjer bomo vsi na slabšem (razen države in določenih osebkov pri koritu).

Naj ugibam. Si vozač in te grize od jeze, če bo potrebno plačevati po kilometrini.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, kratkočasovne vinjete so predrage. Vemo. Se strinjamo.

Izvoljenci ljudstva so pač take cene dali.

To se popravi s preprosto spremembo cene vinjete, ne pa da se zapravi milijarda za novi, krasni, pošten sistem...

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik sass pravi:
seveda ni pošteno, tudi jaz se strinjam. zdaj pa ti meni povej, npr. kot predstavnik neke širše populacije, kaj bi raje videl:
- da je zadeva poštena, ampak slabše izkoriščena in zaradi same narave generalno dražja za funkcioniranje
- da zadeva bolje služi svojemu namenu, cenejše obratuje, vendar pa je diskriminatorna do manjšine - občasnih uporabnikov

Sistem se tehnično obsoja kot pomanjkljiv, še preden so načrti za ta sistem dejansko na mizi.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Takih primerov je v Sloveniji na stotine. In kaj zdaj? Zaradi tega ukinit vinjete?

Sicer me pa boli k za zmanjšano kvaliteto vožnje, če nimaš vinjete. Jaz jo imam in imam zaradi tega boljšo kvaliteto.
zmaga.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:

Sistem se tehnično obsoja kot pomanjkljiv, še preden so načrti za ta sistem dejansko na mizi.

saj ni rekel da je tehnično pomankljiv, ampak karkoli rečeš, tehnika pri eni nalepki težko odpove, ko pa je treba tisoče in tisoče vozil spremljati prek škatle in vsakemu poslat točno pravi račun...

sedaj je strošek za državo na eno vinjeto kak? par centov?

kak bo strošek za mini računalnik v vsak avto? kak bo strošek za vsako mesečno pošiljanje položnic... itd itd.

res se meni vinjeta splača, prej sem porabil 200-300€ na leto za cestnine, samo ko se bojo pa spomnili tega novega sistema pa verjamem da bo hitro 500 eurov, na koncu pa bodo tisti, ki gredo 2x na leto na morje še vedno 100€ na leto plačali

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Moj point je samo, da ni pošteno, da enako plačuje družina, ki se vozi 2x letno na morje in včasih po obvoznici ter nekdo, ki se vozi vsak dan 100km v eno smer na šiht in nazaj...

Tole tebe verjetno najbolj boli...
evil.gif

Sicer pa tisti, ki prevozi dnevno 100km v eno smer, porabi tudi ustrezno količino bencina, katerega cena je sestavljena tudi iz raznoraznih dajatev, ki gredo preko proračuna spet v ... ceste.

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Naj ugibam. Si vozač in te grize od jeze, če bo potrebno plačevati po kilometrini.

Bravo, uganil si
cool-1.gif

ne bo držalo, sem precej blizu povprečja

Citat:
Uporabnik sass pravi:

Odvisno od razmerja med "poštenostjo" in "diskriminatornostjo". Je pa res, da prehitro obsojam (o) sistem, za katerega sploh še ne vem(o) koliko nas bo stal in kakšen bo (je pa razumljivo, da smo generalno proti takim spremembam, ker nažalost večinoma ne izboljšajo trenutnega stanja, prej obratno).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Pa mi povej. Ali je to pošteno ali ni? Ne vem zakaj vsi takoj druge stvari začnete omenjat, nihče pa ne potrdi ali ovrže tega destva, ki stoji neposredno pred nosom.

Posteno res ni... ampak vedno ne gre tako, da bi bili zadovoljni vsi in da bi bilo posteno za vse... Ce se nekdo zeli samo enkrat peljati po AC, mora ta AC biti zgrajena... in izgradnja stane enako, ce se bo potem kdo vozil po njej ali ne... Pri vzdrzavanju pa tudi ne moremo reci, da je strosek kaj dosti vecji, ce se vec osebnih vozil vozi po AC... Ceste unicujejo predvsem kamioni ... Pri osebnih vozilih pa je obraba oz unicenje minimalno ... Poleg uporabe ceste so eden izmed dejavnikov tudi atmosferski vplivi ...

Posteno ni bilo ze prej, ko je recimo nekdo, ki se je vozil iz Ljubljane proti primoski, moral placati vedno, ce je vstopil na AC... nekdo ki se je vozil po stajerskem odseku pa se je lahko z izogibanjem cestninskih postaj izognil tudi placilu cestnine ...

In tudi ko bo po prevozenih kilometrih ne bo posteno... ker opremo za belezenje kilometrov bo moral kupiti tako tisti, ki prevozi vsak dan 200 km, kot tudi tisti, ki bo prevozil le 50 km v celem letu...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

...

Citat:

In tudi ko bo po prevozenih kilometrih ne bo posteno... ker opremo za belezenje kilometrov bo moral kupiti tako tisti, ki prevozi vsak dan 200 km, kot tudi tisti, ki bo prevozil le 50 km v celem letu...
Za opremo nič ne skrbi , jo bom z veseljem plačal , rajši kot da tebi subvencijoniram vožnjo.
ne-ne-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Zakaj meni? Jaz se recimo ne vozim vsak dan v sluzbo iz MB ali Gorice v Ljubljano po AC
smile-1.gif

Si pa ocitno tak tipicen slovencelj, ki bi zaradi fovsije, da ne bi sosed imel vec kot ti, bil pripravljen zrtvovati tudi to, da bos ti na slabsem
bonk.gif

Ni vazno koliko stane... vazno, da ne bo kdo drug imel od tega koristi, ce jo ze ti nimas
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Ko ima eden korist , ima zato nekdo drug izgubo , -druge možnosti NI.
Točno. Tisti, ki bodo izdelali in implementirali sistem (+ kak poliik, direktor ipd) bodo imeli korist, ostali izgubo. Ti tudi - verjetno večjo, kot jo imaš zaradi vinjet.
Pa nič hudega, važno da bo pravično.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Hipoteticno ...

Sedanji sistem:
Nekdo prevozi dnevno 50km (18.250 letno) po AC in placa letno 95€, nekdo drug gre na AC 3x na leto in placa 3 tedenske vinjete po 15€, torej 45€ ...

Sistem po prevozenem km:
Prvi prevozi 18.250 km in ce recimo hipoteticno recemo, da je cena za prevozeni km 1 cent, to potem znese 182,5€ + recimo 100€ za opremo za belezenje prevozenih kilometrov... Drugi prevozi v enem letu 300 km po AC in za to placa 3€ + 100€ za opremo...

To se lahko zdi sprejemljivo le nekomu, ki ne razmislja racionalno... in gleda zgolj na to, da bo sosed na slabsem
bonk.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Si pa ocitno tak tipicen slovencelj,
se pravi, da je enak Avstrijcu, Italijanu, Nemcu, Slovaku, Cehu, Hrvatu....kajti tudi oni so "pritiskali" za bolj pravicno pobiranje cestnin pri nas

To si malo mimo brcnil... sedaj ni bila tema o tem, kdo je "pritiskal"... ampak da capl raje placa vec, samo ker bo zato sosed placal se vec
bonk.gif

In na tvoje komentarje sem tako ze rekel, da jih bom ignoriral, ker je brezveze ...

Nasplosno so tele debate o vinjetah brezveze... o njih tako ali tako odlocajo tisti, ki imajo polne riti vsega in jim je popolnoma vseeno, ali bodo placali za uproabo cest 10.000€ letno ali nic... In kot sem ze napisal... Lahko je srat, ce imas polno rit
smile-1.gif