Vinjete 2010 ... ???

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Glej meni se tudi zdi v Mariboru pod Pohorjem fino stanovanje z 94m2 in lastno teraso s pogledom na Pohorje ampak ker nisem pripravljen toliko odštet zanj ga pač nimam. Zelo enostavno.

Pa je tisto stanovanje zgrajeno z davkoplačevalskim denarjem?
Ja, vinjeta ni edini prihodek darsa, avtoceste plačujejo tudi tisti, ki vinjet niso kupili.

Zakaj pa ni odsek vrhnika - postojna brezplačen? Krediti zanj smo že zdavnaj odplačali?

B81

22. jul 2007
36.950
10.508
113
Pošteno je, da plača več tisti, ki več koristi.
Primerno in denarnici prijazno pa je tako, kot je zdaj.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Zakaj ne uporabljate funkcije ISKANJE!!!????
Tema o vinjetah za leto 2010 ŽE OBSTAJA

lock.png

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
tudi elektrarno morjo spuvat in potegnat kable
pa mogoce vklopim luc enkrat/dvakrat letno, hipoteticno,

ne razumete, da so ACeste (tam kjer pobirajo cestnine; nekje pac pobirajo vec pr bencinu) zgrajene zato, da se denar povrne in ustvarja profit, recimo v Franciji so se povrnale ze vec kot 2x

je pa tvoja ugotovitev neprimerna do regij, ki so prakticno odrezane od primernih cest, npr. koroska, pa tam okol Bovca,....

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Ne ti meni o francoskih avtocestah, ko je na vsakih 10km cestnina
bonk.gif

Do Pariza in nazaj si kmalu na naši letni...
crazy1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
tudi elektrarno morjo spuvat in potegnat kable
pa mogoce vklopim luc enkrat/dvakrat letno, hipoteticno,

Eeeee... sedaj si pa zadel bistvo... Ravno zato pa placujes nek del tudi ce nobene luci ne prizges... samo da imas kabel potegnjen do doma in varovalke v omarici
grims-1.gif

Citat:
ne razumete, da so ACeste (tam kjer pobirajo cestnine; nekje pac pobirajo vec pr bencinu) zgrajene zato, da se denar povrne in ustvarja profit, recimo v Franciji so se povrnale ze vec kot 2x

je pa tvoja ugotovitev neprimerna do regij, ki so prakticno odrezane od primernih cest, npr. koroska, pa tam okol Bovca,....

Saj nekoc bodo tudi tam dobili kaksen kos hitre ceste... tudi zato je pac potrebno nek del placevati pavsalno... ne glede na to, koliko se vozimo ...

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Eeeee... sedaj si pa zadel bistvo... Ravno zato pa placujes nek del tudi ce nobene luci ne prizges... samo da imas kabel potegnjen do doma in varovalke v omarici
grims-1.gif

eeee, ee, kaj pa vsota, ki jo vsakoletno placas, pa ne mislim zavarovanje

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Preden bosta pospemali še tole temo me zanima če kdo ve kdaj bodo nove vinjete v prodaji. Moja polletna namreč velja prav do 30-ega novembra...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
grims-1.gif

eeee, ee, kaj pa vsota, ki jo vsakoletno placas, pa ne mislim zavarovanje

O cem ti to sedaj? Elektriki ali cestnini? Verjetno znesdek pri cestnini, glede na to, da omenjas zavarovanje Tisti znesek, ki ga placas pri registraciji vozila je namenjen vsem ostalim cestam ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Preden bosta pospemali še tole temo me zanima če kdo ve kdaj bodo nove vinjete v prodaji. Moja polletna namreč velja prav do 30-ega novembra...

Pri tem se ni nic spremenilo... Letna velja od 1.12.2009 do 31.1.2011 ... mesecna pa od dneva, ko je preluknjana 30 dni ...

http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/Nacini_placevanja_cestnine/Vozila_pod_3500_kg/Vinjeta_228.aspx
20091123-fm3f8sq79g4igwpiafim5ciyr7.png

ni tega vprašal
smile-1.gif

načeloma bi morale bit vinjete naprodaj 1.12. sigurno, morda že konec novembra

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
tak je, pa to ni cestnina, ampak povracilo za uporabo cest

nekateri tukaj ste si prakticno prisvojili avtoceste in ostalim odrekate pravicno koriscenje le teh
ne dojemate, da se vam cenejsa uporaba pozna pr ostalih, oguljufanih uporabnikih

vinjete v Sloveniji so zgresena zadeva, ob infrastrukturi, ki je delovala, to je frontalno cestninjenje, niblo potrebe po uvedbi taksnega cestninjenja, pika.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

nekateri tukaj ste si prakticno prisvojili avtoceste in ostalim odrekate pravicno koriscenje le teh
ne dojemate, da se vam cenejsa uporaba pozna pr ostalih, oguljufanih uporabnikih

vinjete v Sloveniji so zgresena zadeva, ob infrastrukturi, ki je delovala, to je frontalno cestninjenje, niblo potrebe po uvedbi taksnega cestninjenja, pika.

Tako je... To je "Plačilo letne dajatve za uporabo vozila v cestnem prometu (cestna taksa)" ... ampak ta denar je namenjen za vzdrzevanje ostalih cest ... in ne AC ...

In jaz si nisem prisvojil AC... Sem se vedno mnenja, da se naj pri registraciji to priracuna zraven, pa da so AC brez posebej cestnine ... nekako tako, kot je v Nemciji ... Ampak spet bodo nekateri jamrali, da to ni pravicno ...

Ti izgleda raje stojis v koloni ... in cakas, da bodo tisti pred tabo na cestninski postaji nabrali dovolj drobiza ali da bo na ABC pasu nek "bebec" s sleparjem zabasal cel pas ...

In spet imam dovolj te debate.....

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:

seveda ni bilo, še posebej potrebe ne vidijo tisti, ki se jim je prej dejansko ljubilo izogibat cestninam, tisti so se pa prej na moj račun vozili...

pojdi še na avstrijske in madžarske forume težit, naj nehajo vinjete prodajat