Vinjeta, kombi in prikolica

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Če kombiju priklopim prikolico ali lahko vozim z vinjeto ali moram na cestninsko postajo skupaj s tovornjaki (čeprav imam na kombiju nalepljeno vinjeto)?

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Mislim, da je dovolj vinjeta za oboje. Združili so namreč 1 in 2 razred.

Nazadnje urejeno:

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če imaš skupaj manj kot 3,5 tone....dovoljene skupne teže

Ne skupaj.

Če ima kombi NDM manjši od 3,5 tone.

Prikolica ne igra v zvezi z (našo) vinjeto nobene vloge.

Napovedujem, da bomo na AC kmalu videli več Ducato Maxi-jev s petmetrskimi prikolicami.
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Teh je že zdaj cel kup predvsem romunov ?
Kak 150konjski kombi-minitovornjaček, zadaj pa prikolica na njem pa 2-3 avtomobil. In potem vsak klanček išče reduktor

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Kaj se gleda kot NDM???

Namreč moj Freelander ima

Gross train weight (maximum weight of vehicle plus trailer): 3860 kg
Max gross vehicle weight: 2060 kg

Torej pašem pod tovornjak z več kot 3,5t al ne?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik gregor pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Ne skupaj.

Napovedujem, da bomo na AC kmalu videli več Ducato Maxi-jev s petmetrskimi prikolicami.
smile-1.gif
No, ravno to me zanima. Imam ducato maxi predelan v avtodom (vrata osebni, tip bivalni NDM 3500kg) in večkrat peljem prikolico z NDM 2000kg. Do sedaj so me zaradi višine nad 1.30m (teža ni igrala nobene vloge) dali v 3. razred. V Avstriji je dovolj vinjeta. No, vsaj na Asfinagovi kontroli ni nihče nič rekel...

Sprašujem zato, ker prikolice nihče nikjer ne omenja...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik gregor pravi:
smile-1.gif
S kako v stilu maxi počitniških. Bo Skupni volumen boxerja inprikolice večji kot pa kakega šleparja. Za kak stiropor vozit odlično.

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

No, ravno to me zanima. Imam ducato maxi predelan v avtodom (vrata osebni, tip bivalni NDM 3500kg) in večkrat peljem prikolico z NDM 2000kg. Do sedaj so me zaradi višine nad 1.30m (teža ni igrala nobene vloge) dali v 3. razred. V Avstriji je dovolj vinjeta. No, vsaj na Asfinagovi kontroli ni nihče nič rekel...

Tudi pri nas bo ok vinjeta.

Takole piše na cestnina.si:
Citat:
Od 1. julija 2008 bo za uporabo cestninske ceste obvezen nakup vinjete z vozilom, katerega največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg, ne glede na največjo maso priklopnega vozila.

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik gregor pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Ne skupaj.

smile-1.gif

Nad 3,5t je "C" kategorija, ter tahograf. Pri placevanju cestnine za 3 razred so te mal "našponal"