Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
V garaži piše Opel Omega, ampak še vedno ne vemo, kaj imaš ti zavarovano (motor, letnik, oprema). Ene so imele serijsko ksenone, druge ne.
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Gledam eurootax, če imaš na polici navedeno opremo Confort, Elegance ali Sport, potem so ksenoni zavarovani pod serijsko opremo, če nobene od teh izvedenk ni omenjene, potem ksenoni niso zavarovani pod serijsko opremo.
Je pa vsekakor malomarnost zavarovalnega agenta, da pri zavarovanju kaska ni vprašal po ksenonih. Te je vprašal vsaj tudi glede, zatemnjenih stekel, strešnega okna, atermičnega vetrobranskega stekla?
valda da mam, saj mi tudi displaj napiše če je slučajno žarnica hin...tudi priključek na balast je čisto tovarniški in ni nič podoben H1 ali H7 grlu ...Citat:
Uporabnik sad pravi:
Pa imaš svetlobna telesa - xenon ali navadna?
Citat:
Uporabnik woofer pravi:
valda da mam, saj mi tudi displaj napiše če je slučajno žarnica hin...tudi priključek na balast je čisto tovarniški in ni nič podoben H1 ali H7 grlu ...Citat:
Uporabnik sad pravi:
lp
E tukaj sem tebe čakalCitat:
Uporabnik woofer pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Gledam eurootax, če imaš na polici navedeno opremo Confort, Elegance ali Sport, potem so ksenoni zavarovani pod serijsko opremo, če nobene od teh izvedenk ni omenjene, potem ksenoni niso zavarovani pod serijsko opremo.
Je pa vsekakor malomarnost zavarovalnega agenta, da pri zavarovanju kaska ni vprašal po ksenonih. Te je vprašal vsaj tudi glede, zatemnjenih stekel, strešnega okna, atermičnega vetrobranskega stekla?
he hehe, evo tukaj sem te čakal... Elegance oprema, zavarovalni zastopnik pa ni nič vprašal po xenonih ali pa atermičnem steklu.... nego je samo zavaroval po taki kombinaciji, kot sem rekel ...
od tod izvira vse skupaj ...
lp
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik woofer pravi:
Uporabnik sad pravi:
lpMislil sem, kaj imaš V ZAVAROVALNI POLICI?
Ok, torej ugotovili smo, da xenonk nimaš dodatno zavarovanih. Torej te reši edino, da dokažeš, da so bile v serijski opremi pri tvojem vozilu. Kako boš dokazal? Snadži se... Pred tem, ko imaš dokaz v rokah, je po moje brez veze strašit z odvetnikom. In ko to dokažeš je to problem zavarovalnice. RAZEN, če imaš na zavarovalni polici točno navedeno serijsko opremo, katera je vsebovana. In če noter ni xenona, bi bilo na tebi, da agenta opozoriš, da tega ni noter in bi dodal.Citat:
Uporabnik woofer pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik woofer pravi:
Uporabnik sad pravi:
lpMislil sem, kaj imaš V ZAVAROVALNI POLICI?
v zavarovalni polici nimam napisano da so xenoni posebej zavarovani, ker spadajo k serijski opremi...vsaj jaz tako razumem, če bi pa bili naknadno vgrajeni kot dodatna oprema, potem mi pa je jasno, da morajo biti posebej navedeni in posebej zavarovani ... enako kot recimo metalna barva ( če ni že v osnovni opremi metalna barva) - če je opcija, potem je to dodatna oprema in se mora zavarovati posebej ...
lp
Daj no, bodi bolj jasen. Kje imaš sedaj ti Elegance paket? Samo na avtu ali tudi na polici?Citat:
Uporabnik woofer pravi:
sad: to da nimam POSEBEJ zavarovanih xenonk že dolgo vemo ... ampak imam Elegance paket, kjer so xenoni serijsko vgrajeni ( ne kot dodatna oprema, ali pa kot opcija ) ...
ostalo si pa vse točno povedal
Običajno je (po večini zavarovalnic tudi obveza), da zastopnik pred prvim sklepanjem ali razširitvijo kritja vozilo ogleda in ga tudi poslika.Citat:
Uporabnik sad pravi:
E tukaj sem tebe čakalCitat:
Uporabnik woofer pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
he hehe, evo tukaj sem te čakal... Elegance oprema, zavarovalni zastopnik pa ni nič vprašal po xenonih ali pa atermičnem steklu.... nego je samo zavaroval po taki kombinaciji, kot sem rekel ...
od tod izvira vse skupaj ...
lp. A si je zav. zastopnik ogledal avto? Šel okrog, pogledal vso opremo? Si ni, je tako? No, torej sedaj pa ti meni povej, kako naj on ve, kaj ima vse tvoj avto dodatno noter in kaj naj vrže v zav. polico, če mu tega nisi povedal?