VIN številka

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zna.
Ampak prosim, kateri avtomobili v rangu do 20k imajo serijsko vgrajene Xenon luči (torej brez doplačila)? Pa ne 20k z popusti in posebnimi akcijami ven hodit... Npr, Golf, Megane, C4 in podobni vozički

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Ne vem, zakaj nočeš napisati kateri avto imaš naveden na polici. Model in oznako opreme.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Držim pesti, da boš uredil. Kot omenjeno pa pazi na deželno opremo.
Ravno tako imaš kombinacijo svetila pri nekaterih zavarovalnicah različno cenovno ovrednosteno, če gre za xenonke ali navadna stekla.
Podpiram princip, pojdi do konca, ker zav. zelo rade nategnejo upravičenca...

Pa še enkrat: nima veze, kaj ti je servis izpisal: ker xenonke so bile lahko doplačilo, pa jih imaš serijsko noter. Ti moraš imeti seznam deželne opreme, v katerem je razvidno, da so v Sloveniji bile xenonke pri tvojem modelu IN OPREMI serijske. Če zavarovalnica tega nima pravilno zapisanega je potem njen problem. V vseh drugih primerih bo pa tvoj problem
grin1.gif
.

Pa predlagam, da greš pred odvetnikom še enkrat k njim na razgovor z argumenti. Če še vedno ne poslušajo pa uporabi topove.
zmaga.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Sem napisal ker se se spomnil kolega s C4, kupljen preko posrednika, uvozen iz Italije in ima Xenon z ovinkom in domnevam, da ce bi imel opravka z zavarovalnico in novimi lucmi, bi ga kar fejst drajsali, ce to ni navedene extra v zav. polici.

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Pbutec: gre se za avtomobil iz garaže

sad: ne vem kaj misliš z tem " deželna oprema " oz. kje naj potem to izvem ? ravno zato sem šel na servis, da mi povejo kaj je ob nakupu avto vseboval in kako opremo je imel.... avto je bil kupljen v Sloveniji, z opremo, ki je navedena in označena za točno ta tip vozila..( ravno zato vin številka ) ...
saj vem da je različna kombinacija pri različnih lučeh...samo potem pa je kriv zav. agent, ker mi tega ni povedal...potem sem bil jaz zaveden pri sklenitvi zavarovanja, ker mi to ni bilo povedano na tak način, da bi jaz razumel in se potem odločil za različno stopnjo zavarovanja...
saj bom še probal iti enkrat na zavarovalnico..na pameten dogovor, potem pa bomo videli ...
sedaj grem na dopust, po dopustu pa bomo dalje reševali...
saj kot sme rekel; sedaj se mi gre samo za princip.... še vedno mi ostane verzija nakupa žarometov v lastni režiji...pa čeprav imam vplačano kombinacijo zavarovanja žarometov .... bomo videli...
smile-1.gif

lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Torej še enkrat: izpisek iz servisa ti nič ne pomeni. Ker ta izpisek pove, kaj je tvoj avto dejansko imel na sebi, ko je prišel ven iz tovarne. AMPAK: poleg serijske opreme posamezne opreme in motorja je ta avto lahko imel gor še kup doplačilne opreme. In le to ti tvoj seznam iz servisa tudi pokaže.
Kot sem ti napisal: ti rabiš LISTINO (npr. takratni cenik ali še bolje račun za tvoje vozilo), ki dokazuje, da je ta avto, ko je bil kupljen (upam, da v Sloveniji, čeprav dvomim) imel pri tem motorju in tej stopnji opreme že serijsko noter xenonke. V tem primeru imaš lepe šanse, da pojeb... zavarovalnico. Če so bile xenonke dodatna doplačilna oprema, potem si si sam kriv, da je nisi vključil v kasko (to, da ti agent ni povedal, te ne opravičuje; se boš pač na drag način izučil). In ne se blamirat pri zavarovalnici, ker te bodo sladko pojeb...

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
V garaži piše Opel Omega, ampak še vedno ne vemo, kaj imaš ti zavarovano (motor, letnik, oprema). Ene so imele serijsko ksenone, druge ne.

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
sad: aha, ok, ampak ravno to ta spisek pove: xsenoni so bili že v osnovni opremi , in niso bili stvar doplačilne opreme. skratka, avto je prišel iz tovarne tak, kot je sedaj ....
jaz te sicer razumem da bi moral dobiti listino, ampak zanima me kje jo naj dobim ?? oz. cenik , ker nisem prvi lastnik... sicer pa: tudi če mi zavarovalnica hoče to dokazati, kar mi ti govoriš, potem pa morajo oni priskrbeti to listino ali pa kak drug dokument, ki bo dokazoval to, kar ti praviš ...
saj se ne mislim va vso moč kregat z zavarovalnico... ker sem sicer že enkrat pustil vse skupaj, ampak sedaj sem pa na prigovarjanje nekdanjega zav. cenilca pač šel po težki poti dokazovanja
smile-1.gif
...
če pa ne bo nič iz tega, pa bo po tvoje, kot si rekel da sem se na drag način izučil
smile-1.gif

lp

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
V garaži piše Opel Omega, ampak še vedno ne vemo, kaj imaš ti zavarovano (motor, letnik, oprema). Ene so imele serijsko ksenone, druge ne.

saj točno to je point problema, to kar si sedaj povedal: ene so imele serijsko vgrajene xenone, ene pa ne...in pač moja je imela serijsko vgrajene xenone ( to so mi povedali na servisu oz. so mi dali izpisek... pa avto je bil kupljen v Oplovem salonu, se pravi pri nas v Sloveniji.. )
... jaz pa imam plačano kombinacijo : svetlobna telesa, žarometi in vetrobransko steklo ...
saj to je bilo že vse napisano ...

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Gledam eurootax, če imaš na polici navedeno opremo Confort, Elegance ali Sport, potem so ksenoni zavarovani pod serijsko opremo, če nobene od teh izvedenk ni omenjene, potem ksenoni niso zavarovani pod serijsko opremo.
Je pa vsekakor malomarnost zavarovalnega agenta, da pri zavarovanju kaska ni vprašal po ksenonih. Te je vprašal vsaj tudi glede, zatemnjenih stekel, strešnega okna, atermičnega vetrobranskega stekla?

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Gledam eurootax, če imaš na polici navedeno opremo Confort, Elegance ali Sport, potem so ksenoni zavarovani pod serijsko opremo, če nobene od teh izvedenk ni omenjene, potem ksenoni niso zavarovani pod serijsko opremo.
Je pa vsekakor malomarnost zavarovalnega agenta, da pri zavarovanju kaska ni vprašal po ksenonih. Te je vprašal vsaj tudi glede, zatemnjenih stekel, strešnega okna, atermičnega vetrobranskega stekla?

he hehe, evo tukaj sem te čakal... Elegance oprema, zavarovalni zastopnik pa ni nič vprašal po xenonih ali pa atermičnem steklu.... nego je samo zavaroval po taki kombinaciji, kot sem rekel ...

od tod izvira vse skupaj ...
lp

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Pa imaš svetlobna telesa - xenon ali navadna?
valda da mam, saj mi tudi displaj napiše če je slučajno žarnica hin...tudi priključek na balast je čisto tovarniški in ni nič podoben H1 ali H7 grlu ...
cool-1.gif

lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik woofer pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
valda da mam, saj mi tudi displaj napiše če je slučajno žarnica hin...tudi priključek na balast je čisto tovarniški in ni nič podoben H1 ali H7 grlu ...
cool-1.gif

lp
rolleyes-1.gif
Mislil sem, kaj imaš V ZAVAROVALNI POLICI?

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik woofer pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

he hehe, evo tukaj sem te čakal... Elegance oprema, zavarovalni zastopnik pa ni nič vprašal po xenonih ali pa atermičnem steklu.... nego je samo zavaroval po taki kombinaciji, kot sem rekel ...

lp
E tukaj sem tebe čakal
tongue-1.gif
. A si je zav. zastopnik ogledal avto? Šel okrog, pogledal vso opremo? Si ni, je tako? No, torej sedaj pa ti meni povej, kako naj on ve, kaj ima vse tvoj avto dodatno noter in kaj naj vrže v zav. polico, če mu tega nisi povedal?

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik woofer pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
cool-1.gif

lp
rolleyes-1.gif

v zavarovalni polici nimam napisano da so xenoni posebej zavarovani, ker spadajo k serijski opremi...vsaj jaz tako razumem, če bi pa bili naknadno vgrajeni kot dodatna oprema, potem mi pa je jasno, da morajo biti posebej navedeni in posebej zavarovani ... enako kot recimo metalna barva ( če ni že v osnovni opremi metalna barva) - če je opcija, potem je to dodatna oprema in se mora zavarovati posebej ...

lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik woofer pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik woofer pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
cool-1.gif

lp
rolleyes-1.gif

v zavarovalni polici nimam napisano da so xenoni posebej zavarovani, ker spadajo k serijski opremi...vsaj jaz tako razumem, če bi pa bili naknadno vgrajeni kot dodatna oprema, potem mi pa je jasno, da morajo biti posebej navedeni in posebej zavarovani ... enako kot recimo metalna barva ( če ni že v osnovni opremi metalna barva) - če je opcija, potem je to dodatna oprema in se mora zavarovati posebej ...

lp
Ok, torej ugotovili smo, da xenonk nimaš dodatno zavarovanih. Torej te reši edino, da dokažeš, da so bile v serijski opremi pri tvojem vozilu. Kako boš dokazal? Snadži se... Pred tem, ko imaš dokaz v rokah, je po moje brez veze strašit z odvetnikom. In ko to dokažeš je to problem zavarovalnice. RAZEN, če imaš na zavarovalni polici točno navedeno serijsko opremo, katera je vsebovana. In če noter ni xenona, bi bilo na tebi, da agenta opozoriš, da tega ni noter in bi dodal.

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
sad: to da nimam POSEBEJ zavarovanih xenonk že dolgo vemo ... ampak imam Elegance paket, kjer so xenoni serijsko vgrajeni ( ne kot dodatna oprema, ali pa kot opcija ) ...

ostalo si pa vse točno povedal
cool-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik woofer pravi:
sad: to da nimam POSEBEJ zavarovanih xenonk že dolgo vemo ... ampak imam Elegance paket, kjer so xenoni serijsko vgrajeni ( ne kot dodatna oprema, ali pa kot opcija ) ...

ostalo si pa vse točno povedal
cool-1.gif
Daj no, bodi bolj jasen. Kje imaš sedaj ti Elegance paket? Samo na avtu ali tudi na polici?

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik woofer pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

lp
E tukaj sem tebe čakal
tongue-1.gif
. A si je zav. zastopnik ogledal avto? Šel okrog, pogledal vso opremo? Si ni, je tako? No, torej sedaj pa ti meni povej, kako naj on ve, kaj ima vse tvoj avto dodatno noter in kaj naj vrže v zav. polico, če mu tega nisi povedal?
Običajno je (po večini zavarovalnic tudi obveza), da zastopnik pred prvim sklepanjem ali razširitvijo kritja vozilo ogleda in ga tudi poslika.