VIN številka

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Pozdrav
Rabil bi nekoga, ki je registriran za pogled preko eurotax, da mi lahko preko vin kode pogleda, oz. shrani v datoteko, kakšno original opremo ima dotični avtomobil. Ker na zavarovalnici mi zagotavljajo , da moj avtomobil nima take originalne opreme, kot je na vozilu, in mi nočejo zamenjati rezervnega dela.

lp

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.032
11.154
113
po VIN številki boš našel kup kot osnovne in dodatne opreme...malo dvomim da je ločeno kaj je osnovna in kaj dodatna.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

nadalje pa je tudi bilo potrebno ob zavarovanju navesti "dodatno" opremo - npr. CD changer - če ga ni navedenga na zavarovalni polcic je lahko 1000x med opremo vozila - denarja za njega ne boš videl (oz. zelo težko).

Aja - pa v EUROTAXu ne boš videl opreme - v najbližji Oplov salon ali servic in jih proiti, da ti izpišejo.

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
ksz

nadalje pa je tudi bilo potrebno ob zavarovanju navesti "dodatno" opremo - npr. CD changer - če ga ni navedenga na zavarovalni polcic je lahko 1000x med opremo vozila - denarja za njega ne boš videl (oz. zelo težko).

Aja - pa v EUROTAXu ne boš videl opreme - v najbližji Oplov salon ali servic in jih proiti, da ti izpišejo.

ok, saj razumem, ampak kako pa je potem meni v zavarovalnici lahko rekel, da je preveril po eurotaxu, in da tak kos operme, kot je moj, ni bil v osnovni opremi in da bi ga moral imeti posebej zavarovanega ???
Sicer bom probal iti na servis in bom videl, kaj mi bodo tam povedali ...

hvala za odgovore...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Logika zavarovalnice meni ni jasna. Jaz sem kupil avto z nekim paketom opreme, vendar sva potem z agentko kljukala vsak "kos" opreme, ki je bil v paketu. Rekla je, da bom sicer v primeru škode imel težave. Čeprav imajo vsi prodani avti v tem modelnem letu v Sloveniji s tem paketom točno to opremo in ta avto s tem paketom je po ceniku prodajalca toliko in toliko.
Po vrhu pa oprema pa nič posebnega... Nek današnji minimum. Nisem pa uspel ugotoviti, če se je premija zaradi dodatnih kljukic kaj dvignila.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Premija se nič ne dvigne, je pa zelo pomembno, da pri prvi registraciji greš na zavarovalnici čez cel spisek. Primer Suzuki SX4 - omejena serija: kpl oprema + Aero. Nobena zavarovalnica ga ni imela na spisku. pet pozicij - kar dragih smo dodali, da je vse zavarovano. Niso več časi Zastav in Fičkov, ko je bila oprema volan in bremze.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Premija se nič ne dvigne, je pa zelo pomembno, da pri prvi registraciji greš na zavarovalnici čez cel spisek. Primer Suzuki SX4 - omejena serija: kpl oprema + Aero. Nobena zavarovalnica ga ni imela na spisku. pet pozicij - kar dragih smo dodali, da je vse zavarovano. Niso več časi Zastav in Fičkov, ko je bila oprema volan in bremze.
Ne bo držalo. Premija pri AO in AO+ se res nič ne dvigne, pri kasku se pa vrednosta avtomobila dvigne in posledično tudi kasko premija.
grims-1.gif

In seveda: če nečesa ni bilo serijsko v avtu in nisi dodatno zavaroval (in plačal dodatne premije za to), potem tega tudi v primeru zavarovalnega primera ne boš dobil plačano. Logično.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Primer

Mas Megana za serijsko opremo ki stane 15.000

Mas pa potem druzga ki ima notri še navigacijo,sport zice, nastavljivo podvozje, stresno okno, feltne 19" , ki stane 22.000€

Za prvega je premija 800€ , za drugega pa 1.100€

Če imas ti drugega, zavaroval si pa po kriterijih prvega, lopovi so ti pa spizdili feltne 19" , ti bo zavarovalnica priznala tiste feltne ki pripadajo prvemu.

Upam da razumes kaj mislim.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Zapisal si logični primer.
Jaz sem pa doživel, da sem zavaroval "Megana S", ki stane po ceniku 22.000€ in vsebuje med drugim felge X col in sledi zavarovalna premija 1100€. Potem sva z agentko vseeno posamično naštevala, da ima feltne X col za kasko zavarovanje. To pa mi ni logično! Ali sem zato plačal 1150€ ali še zmeraj 1100€ pa ne vem. Ampak mislim, da mi je gospodična rekla: da sva natančno opredelila opremo, vas je prišlo samo XX €. Opozorila me je tudi, da bi imel pri uveljavljanju škode po prajšnji polici sklenjeni v avtohiši skoraj gotovo težave pri uveljavljanju, ker oprema ni bila posamično specificirana.
Kasko bi naj bil na vrednost avta po ceniku. Vendar nisem imel občutka, da je samo to.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Pojasnilo (izpred dveh ali treh let) dveh zavarovalnic, ko sem to vprašal: premija se obračuna po ceni na ceniku, dodatna oprema, sicer vključena v to ceno, se pokljuka posebej, da ni nesporazumov, težav ipd ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Moja izkušnja je v tem, da tisto kar je pri nekem paketu opreme serijsko je že obkljukano. Lahko pa dodajaš doplačila oz. dodatne opcije. In ja, tudi sam sem 4x pripeljal avto, katerega opremo in opcij niso imeli na seznamu in smo ročno dopisovali zadeve...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Ti raje povej kateri model vozila imaš naveden na zavarovalni polici (pomeni, da ga imaš zavarovanega) in za kateri del gre, pa ti lahko preverim ali je del serijske opreme za to vozilo ali ne.
Številka šasije sploh ni pomembna ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne drži zmeraj. Če imaš "srečo" lahko dopolnijo opremski paket, zavarovalničarji pa tega nimajo posodobljenega in avtomatsko ti lahko izpade oprema, katero imaš serijsko vgrajeno na vozilu.
Npr, za mojo gajbo je letu nakupa (v juliju) v serijsko opremo prišel ESP, barvane letvice odbijačev in bočne letvice, CD MP3 in ločeno odpiranje zadnjega stekla. Guess what? Na zavarovalnici te opreme ni bilo med serijsko ob dnevu zavarovanja, oprema je bila navedena zgolj kot doplačilo in je višala osnovo za izračun kaska.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Zaradi teh zadev se sploh ne komplicira na zavarovalnicah. Pomembni so predvsem ksenoni, ogrevana stekla, temnjena stekla, klima, ...
Če zavarovalnica komplicira zaradi teh stvari, ki si jih ti omenil, je pri obnovi zavarovanja bolj smiselno razmisliti o izbiri zavarovalnice kot pa o izbiri opreme.

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Na hitro odgovor vsem: na zavarovalnici so mi prodajali buče.
Sem bil danes na servisu in so mi dobrovoljno izpisali vso opremo, ki je serijsko vgrajena na mojem avtomobilu. Pod to, kar je bilo serijsko vgrajeno, jaz smatram, da gre pod osnovno zavarovanje ( še pojasnilo : nič ni bilo posebnega, nič dodanega, skratka, avto je bil zavarovan po osnovni serijski opremi + dodatne kategorije, ki sem jih plačal..)
Gre se pa za xenon žaromete: imam zavarovane svetlobna telesa, žaromete in pa steklo. Zavarovalnica se pa izgovarja, da pač moj avtomobil nima serijsko vgrajenih xenon žarometov, ampak samo navadne in kot tak mi tudi priznajo za povrnitev škode.
Še enkrat: plačano imam dodatno zavarovana svetlobna telesa, žaromete in stekla.... oni pa mi hočejo vgraditi navadne žaromete, ki pa jih niti ne morem priklopiti na obstoječo instalacijo ...

ok, toliko samo za info... rabil sem samo podatke, da jih jim bom lahko predočil, ker mislim da se bom moral obrniti kar na odvetnika, pa naj se potem oni dajejo med sabo ..
saj bi mogoče celo pristal na zamenjavo xenon žarometov z nekimi cenejšimi, ampak sedaj pa bom vztrajal z zamenjavo z originalnimi, kjer pride komad okrog 520 € ..... sedaj pa se mi gre samo za princip, kako so me hoteli prevesti žejnega čez vodo...

lp

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Primer

Mas Megana za serijsko opremo ki stane 15.000

Mas pa potem druzga ki ima notri še navigacijo,sport zice, nastavljivo podvozje, stresno okno, feltne 19" , ki stane 22.000€

Za prvega je premija 800€ , za drugega pa 1.100€

Če imas ti drugega, zavaroval si pa po kriterijih prvega, lopovi so ti pa spizdili feltne 19" , ti bo zavarovalnica priznala tiste feltne ki pripadajo prvemu.

Upam da razumes kaj mislim.

Lost1: to je čisto jasna zadeva in čisto točna...

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Ko sem jaz zavaroval avto, so me izrecno vprašali ali ima ksenonke, ker je drugačno kritje, so pa bile pri mojem avtu dodatna oprema, ne serijska.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
A zna priti do razlik pri uvozenih avtih, recimo kaksnim full loaded Citroenom iz Italije ali francije, da ima v osnovi vec opreme, recimo ksenon in v ovinek svetlece taromete, ze k smo pr luckah.