ksz
Najprej - hvala vsem za odgovore in nasvete. Sem bil precej zaseden te dni, zato mi ni uspelo odgovoriti.
Iščem predvsem sistem, ki bo ob morebitnem vdoru sprožil zunanjo sireno in tako pregnal vlomilce - predvsem to je pomembno. Hišo imam namreč direkt poleg delavnice, pa tudi sicer sem v poseljenem in obljudenem področju. Nekega javljanja na telefon, livestreaminga in podobno vsaj zaenkrat ne potrebujem. Isto sireno bi bilo fajn, da sproži tudi senzor za dim (v primeri požara seveda). Poleg alarma pa mi je sekundarno pomembno tudi snemanje, čisto zaradi praktičnih razlogov nadzora nad delom ter nad vozili strank itd. Nujno pa mora sistem imeti svojo številčnico, preko katere se alarm deaktivira in v času poslovanja deluje le snemanje. Hkrati pa mora biti alarm (ob delovanju) prožen le s strani notranjih kamer / senzorjev, tako da nekih problemov z vetrom oz. false pozitives načeloma ne bi smelo biti.
Pogledal sem si na hitro kaj obstaja in zelo zanimiva se mi zdi ideja, da bi na sredino delavnice (100m2, čist prostor brez zidov) na strop višine 4,5m2 postavil fisheye kamero, ki mi pokrije celoten prostor. Podobno kamero bi postavil tudi na sprednjo stran delavnice (dovoz + dvorišče), vendar pa sem tu omejen s snemanjem, ker ne bi rad snemal preveč sosedovega prostora, zato bi bila fajn neka drugačna rešitev, ki ni 360 stopinjska. Te kamere se mi zelo dopadejo tudi zaradi nizkega profila, ker zaradi burje ne bi rad imel nekih dolgih "štrcljev" ven iz fasade. Zadnjo kamero (ta pa je lahko čisto klasična) pa bi postavil v pisarno in to ja nekako to.