Video: Tovornjak zapeljal na nasprotni pas

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Bom zgleda res moral po očala, ker tega ne vidim.

Sem šele zdaj opazil da si ti gledal prvi link, jaz pa tistega ko sem ga prilepil.
Se opravičujem za "očala".

Lp
Andrej

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Tovornjakarjem 10x cestnine, 10x višje ac....10x višji bencin!

Ko boš za skoraj vse stvari plačeval 10 krat več me zanima če še boš tako glasen. Pač imamo ceste delane za promet ki je potekal tukaj v 80-ih in 90-ih letih,železnico še za kako leto prej

Pa kaj še. Pišeš ravno tko, kot da je strošek transporta 100 % maloprodajne cene. Glavnino cene sestavljajo marže trgovcev in posrednikov ter nekaj tudi zaslužek proizvajalca. Transport je udeležen v majhnem odstotku končne cene pri večini izdelkov. Sicer bi se podražilo v maloprodaji, ampak ne tako izrazito. Kot prvo bi čez noč postali stroškovno učinkoviti drugačni način distribucije, vlaganja v železnice, predvsem pa bi se robo nabavljalo iz bližjih krajev in se ne bi vsaka napolitanka vozila čez pol sveta. Danes je to možno ravno zaradi prenizkih stroškov cestnega transporta. naj vozijo dražje izdelke, najcenejši shit pa lahko trgovci nabavijo tudi v Italiji ipd.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zanimivost (ORF 1 teletekst)
417968-136_0001.png

Priponke

• 417968-136_0001.png
    417968-136_0001.png
    7,7 KB · Ogledi: 236

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pač plačaš, jebiga. Tudi "civilisti" plačujejo, ko zaj ...
Stojim v koloni, ob 8.00 moram bit na davčni (država zaulazala), potem malo pritisnem, da ujamem termin, evo, kazen. Potem parkiram na pločniku, evo kazen. J... ga.
Kaj torej zdaj si za prekrške ali proti ???
Seveda sem za kazen. Tako kot sem za kazen, če jaz narobe parkiram. Red mora bit.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Na A8 proti Augsburgu je par takih placov, so na desni strani odstavnega pasu in so fizično ločeni od avtoceste al s travo al pa z ograjo in tam so dostkrat kamioni parkirani, včasih pa policija,carina, BAG,... Pa na isti cesti je tud na parih mestih odstavni pas nekam široko potegnjen v breg in tud tam se znajo parkirat.
To pa ja ... AMpak to je načeloma tudi namenjeno tem stvarem. Navaden odstavni pas (in vhodi na bencinske servise in podobno) pa ni.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
a mi lahko en tole nemščarijo prevede?

Na kratko:

1100 Odločitev sodišč so prebrali in ugotovili da so tovornjakarji boljši vozniki, kot njihov sloves. Od vseh nesreč kjer so bili udeleženi so bili v samo 29% glavni krivci. Ker so enostavno boljše izobraženi in imajo več vozniških izkušenj.

Najslabše so se odrezali vozniki motorjev in pešci. Ki so bili glavni krivci v 53% nesreč v katerih so bili udeleženi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
"Vozniki tovornjakov boljši kot njihov sloves."
"Manj jih je kot udeležencev v nesrečah krivih kot drugih."

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
No... po pravici povedano, saj je res... glede na to koliko jih je na cesti, jih je res malo udeleženih v nesreči... Kolikokrat na mesec pa preberemo recimo, da se je šlepar kam zakantal?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
No... po pravici povedano, saj je res... glede na to koliko jih je na cesti, jih je res malo udeleženih v nesreči... Kolikokrat na mesec pa preberemo recimo, da se je šlepar kam zakantal?

Tale statistika je za avstrijsko področje. Tam pa se te po naših cestah vozeče razvaline ne vozijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
sem tudi jaz zato, da se tranzit čimprej spravi na železnico. Problem je najbrž v tem da to ni v "interesu" EU saj bi (če bi čez noč šel tranzit na železnice) brez dela ostalo nekaj mio ljudi (vozniki tovornjakov, proizvodnja tovornjakov, serviserji....) mogoče bi morali kvečjemu kakega logistika (pa ne samo s sšolo ampak tudi s pametjo) zaposlit.

A imajo tovornjakarji v SLO ponoči prepoved vožnje? Nekajkrat sem šel od LJ do trojan ob 5 zjutraj, pa jih nikdar nisem več srečal kot kakih 20? medtem ko jih ob sedmih naprej srečaš 2000.
Pa naj furajo ponoči, podnevi pa spijo če so taki reveži (kolikor vem jim ne gre ravno tako slabo kot kaki tekstilni industriji)....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vsega res ne, niti ni bil nikoli namen. Ampak nek tranzitni promet, ki poteka čez pol in več Evrope, pa hkrati ni ravno tak, da mora biti že jutri na odjemnem mestu, bi pa lahko spravili gor. In tega tovora ni malo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Iz trsta v gradc naj kar gre po cesti, ni pa treba da gre iz Barcelone v Moskvo. V primeru da je v kamionu samo en šofer oziroma da se držita zakona sem prepričan da bi vlak prej prišel v moskvo kot pa šlepar. Da ne govorimo o ceni prevoza. Če bi spodbujali železnico, bi vsako uro peljal tovorni vlak na relaciji V-Z in S-J. Potem je treba določiti še nekega "koncesionnarja (ali več)" ki bo srkrbel za logistiko.
Tko pa smo slovenci pametni in smo BTC spremenili v trgovine (vemo čemu je bil namenjen pred sedanjo uporabo....) je še precej dobro vidno

Če se da skrbet za logistiko pri ladjah kjer so razdalje, časi, mase neprimerno večje kot tu potem.....ni hudiča da se ne bi našli pametnjakoviči. Če jih evropske logistične šole ne znajo izšolat, pojdimo pa v kak Singapur ali Šanghaj ponje....
evil.gif

KO sem enkrat gledal na Discovery "logistiko" v nekem vzhodnem pristanišču se mal zamisliš.....
sprasujem se.gif

edit:kam tisti litvijski tovornjaki vozijo avte
Če jih v litvo ali tiste konce se vprašam če je to ceneje kot pa če bi jih z ladjo pripeljali v neko Severnomosrko luko.

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Iz trsta v gradc naj kar gre po cesti, ni pa treba da gre iz Barcelone v Moskvo. V primeru da je v kamionu samo en šofer oziroma da se držita zakona sem prepričan da bi vlak prej prišel v moskvo kot pa šlepar. Da ne govorimo o ceni prevoza. Če bi spodbujali železnico, bi vsako uro peljal tovorni vlak na relaciji V-Z in S-J. Potem je treba določiti še nekega "koncesionnarja (ali več)" ki bo srkrbel za logistiko.
Tko pa smo slovenci pametni in smo BTC spremenili v trgovine (vemo čemu je bil namenjen pred sedanjo uporabo....) je še precej dobro vidno

Če se da skrbet za logistiko pri ladjah kjer so razdalje, časi, mase neprimerno večje kot tu potem.....ni hudiča da se ne bi našli pametnjakoviči. Če jih evropske logistične šole ne znajo izšolat, pojdimo pa v kak Singapur ali Šanghaj ponje....
evil.gif

KO sem enkrat gledal na Discovery "logistiko" v nekem vzhodnem pristanišču se mal zamisliš.....
sprasujem se.gif

edit:kam tisti litvijski tovornjaki vozijo avte
Če jih v litvo ali tiste konce se vprašam če je to ceneje kot pa če bi jih z ladjo pripeljali v neko Severnomosrko luko.

novi avti se vozijo sem in tja, iz kakšnih razlogov pa ne vem...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sicer ne vem, če bo ravno vmesno, ampak ...

včeraj sva šla z mojo na Bled, zraven je bila še ena kolegica. na Bledu, malo naprej od tam, ko se pride iz tiste res ozke ceste, na malo bolj odprto, na desni je nogometno igrišče, nasproti pripelje en avtobus. po sredini. na polno. skratka, bil sem že na bankini, sledil je samo še breg, po katerem bi lahko zdrsnili. moja krikne, ne več, konc ceste je, avtobus pa mimo, ne da bi kakorkoli pobremzal, upočasnil, karkoli, mogoče 2, 3 centimetre mimo levega ogledala - jaz pa sem bil že popolnoma ustavljen.

voznike busov sem imel vedno za skulirane in natančne, ampak tole včeraj ... faaaaaaaaaak ...

si ne predstavljam, kaj bi bilo, če bi sam pripeljal kakšnih 10 km/h na uro hitreje in se ne bi ustavil prej, oz. če bi pripeljal 10 cm še bolj vame, oz. jaz ne bi poiskal skrajnega roba vozišča. no, sej niti nisem bil več na vozišču ...
10.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Vsega res ne, niti ni bil nikoli namen. Ampak nek tranzitni promet, ki poteka čez pol in več Evrope, pa hkrati ni ravno tak, da mora biti že jutri na odjemnem mestu, bi pa lahko spravili gor. In tega tovora ni malo.
Mislil sem na naše železnice ...
Predvsem pa imajo v evropi železnice načeloma problem z preveč prometa pa premalo tirih ... Ponekod je večji, drugd manjši je pa povsod, takod arealno ni pričakovat nekega veikega preusmerjanja tovora na železnice.
Kaj pomaga dobra železniuca v nemčiji in avstriji (recimo), če pa potem stvari pri nas klecnejo? Ti moraš pa robo spravit recimo v grčijo?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
govorite bedarije kor ne poznate logistike.....
cestni transport je 3x hitrejsi kot zeleznica, 80% transporta ni primernega za zeleznico, Nemci so ze izracunali da se bo v 10ih letih cestni tovorni promet povecal za 55% ceprav imajo hudo razvito zeleznico.......tako da se dajmo se mi ker se bo cestni tovorni povecal v podobnem razmerju z zelezniskim

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa bo moral postati primeren. Zdaj ni, ker se bolj splača najemati ukrajinske voznike in plačevati neekonomske cestnine saj jih subvencioniramo lastniki osebnih vozil.