VidaXL.si

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne razumem. Naredil sem naročilo in potrdil košarico, skupaj z masterkardom ... potem pa vse tiho je bilo.
Ko grem na njihovo stran iskati kontakt - ga ni. Če bi hotel preveriti zadevo ali naročiti še enkrat .. tudi drugje, yebiga če so pa leseni - ne upam, ker sem v tisti košarici pustil kpl. vse z bančno kartico vred.

Totalna traparija tele internetne trgovine. Kot kupec si izpostavljen in nemočen kot bi bil na divjem zahodu :nigladek: . KJE je kontakt?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Kontakt je, pa tudi ni ga pretirano težko najti (klik na "podporo za stranke"), ki te redirecta na: https://vidaxl.zendesk.com/hc/sl/articles/360011166339-Kako-vzpostavim-stik-s-službo-za-stranke kjer pa so vse opcije kontakta lepo navedene. Bi prej rekel, da si ti lesen ne oni :) in za brezveze zganjaš paniko.

1597909215234.png

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kaj sedaj? Moram iti na "klepet" ?
Kje je telefonska številka, da jih direktno vprašam kaj se dogaja z mojo bančno kartico?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Seveda imajo. Dal sem jim vse podatke, torej lahko skinejo denar dol kadar se jim zlušta.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Plačal sem z Mastercard. Tam imaš še tisto zadnjo trimestno številko ... zadeva uspešno zaključena, potem pa čakam. In opazujem kdaj bo. Pa ni nič, niti transakcije na banki ni, pri Master itak ne vem, ker je kreditna ali kako ... hočem pogledat , kje je roba ali vsaj denar - ni ! Niti direktnega kontakta kjer bi skupaj pogledali status naročila, pri teh "Vida*** " ni.

Brezveze. :mad: To ni noben način trgovanja. Če bi si to privoščil trgovec za šalterjem v klasični trgovini, to drugi dan zaprejo.

Saj ni problem sicer, lahko bi enostavno šel naprej in kupil tisto robo drugje, toda - notri je ostalo denarja za cca. 600 Ejev, hočem vedeti, kaj se dogaja z njimi! Lahko da nič, lahko pa .. :(

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vpiši se v račun in poglej status naročila. Plačila z MC so pa zavarovana s 3D Security. Na telefon dobiš kodo in šele ko vpišeš to kodo, je plačilo izvršeno. Če kode nisi dobil, banka nima prave telefonske številke.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Pa tudi drugace, zakaj panika? Veliko trgovcev pac trga sele ko posljejo. Trgovina je legit, se ni za bat. Naslednjic pa preko paypala placaj pa je.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Trgovina je morda legit, toda nima narejenega kontakta s stranko. Me zlepa ne vidijo več. Zadeva je pa stara že kakih 14 dni, dva tedna, torej karkoli že - sem v popolni blokadi.

Ni v redu. :mad: Konec koncev tudi ni tako malo denarja in tudi roba ki jo prodajajo, naj bi bila solidna. Če je res.
Če bi bila tako solidna firma, bi imela tudi kontakt do strank, tako pa nastopajo kot ena čefurska nategunska zadeva, kjer niti naslova ni nikjer objavljenega, kaj šele telefonske številke, objavijo samo zlate obljube :confused: . Bom počakal do konca meseca, ne vem točno presečni datum za mastercard. Ampak kot že nekajkrat - tele internetne trgovine so zgodbe za mularijo :obesise: . V maloro naj gredo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pa še - od takrat naprej mi vsepovsod na internetu meče njihove reklame ven. Prav čakali so me, da mi sedaj lahko najedajo s svojimi pizdarijami, ki jih na koncu niti prodat ne znajo. Kakor izgleda :bonk:.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.381
6.158
113
Osnovno pravilo na spletu je, da se na trgovinah, ki nimajo napisanega naslova, telefona, e-maila, ne kupuje.

vidaxl.png

Podjetje upravlja: vidaXL Europe B.V.
Trgovanje pod imenom: vidaXL.si
E-mail naslov: webservice@vidaxl.si

Zakaj je bilo plačilo s kreditno kartico zavrnjeno?

Žal nam je, da je vaše plačilo zavrnjeno.
Zavrnjeno plačilo je lahko posledica enega izmed naslednjih razlogov:

• Ime in naslov imetnika kartice ne ustrezata podatkom za izdajo računa.
  • Kartica ni odobrena za mednarodna plačila (naše podjetje ima sedež na Nizozemskem, tam se izvajajo tudi transakcije).
  • Kartica je dosegla omejitev za spletna plačila.
  • Stran transakcije je potekla.
  • Stran ste zapustili pred zaključkom postopka plačila.

Za oglase pa pobriši piškotke v spletnem brskalniku.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Trgovina je morda legit, toda nima narejenega kontakta s stranko. Me zlepa ne vidijo več. Zadeva je pa stara že kakih 14 dni, dva tedna, torej karkoli že - sem v popolni blokadi.

Ni v redu. :mad: Konec koncev tudi ni tako malo denarja in tudi roba ki jo prodajajo, naj bi bila solidna. Če je res.
Če bi bila tako solidna firma, bi imela tudi kontakt do strank, tako pa nastopajo kot ena čefurska nategunska zadeva, kjer niti naslova ni nikjer objavljenega, kaj šele telefonske številke, objavijo samo zlate obljube :confused: . Bom počakal do konca meseca, ne vem točno presečni datum za mastercard. Ampak kot že nekajkrat - tele internetne trgovine so zgodbe za mularijo :obesise: . V maloro naj gredo.
Kaj pišeš, da nimajo kontakta s strankami. Prijavi se v svoj račun in tam imaš možnost kontakta. Pa sem ti že napisal, da ti z MasterCarda ne morejo trgati, če nisi poslal kode, ki naj bi jo dobil na telefon. Preberi malo, kaj ti pišemo, ne samo jamrat v tri dni. :evil:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.314
4.129
113
No ja to ni res.
Imaš v Nemčiji Hotele ko mu je dovolj številka kartice pa veljavnost pa cvc koda.
Ali pa da samo kartico v pos vtakne pa brez vpisa Pin številke in si že brez denarja.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Demz : V tej temi imamo mogoče oglaševalca za vidaXL. Mogoče ti lahko pomaga.
Za v bodoče pa si na kartici uredi SMS obveščanje, da boš vedel, kdaj ti denar gre dol. Pa preveri spam pri mailu, ki si ga uporabil za registracijo. Mogoče notri letijo kaka njihova sporočila. Še bolje pa si je za internet nakupe urediti predplačniško kartico, kjer si denar naložiš tik pred nakupom.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.986
6.601
113
No ja to ni res.
Imaš v Nemčiji Hotele ko mu je dovolj številka kartice pa veljavnost pa cvc koda.
Ali pa da samo kartico v pos vtakne pa brez vpisa Pin številke in si že brez denarja.

POS je nekaj drugega najbrž. V spletni trgovini jaz ne morem nič kupiti brez potrditveno kode. Na vem, kako se že temu sekjuritiju reče...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Lahko pa kupiš preko PayPal-a. Oni še zmeraj funkcionirajo brez potrditvene kode, ki jo prejmeš preko SMS-a. Vsaj slab mesec nazaj so še.