Malce daljša zgodbica, ampak poučna
:
Mariji je med igranjem golfa žogica odletela daleč v gozd. Ko jo šla ponjo, je na poti zagledala ujeto žabo. Ta ji je takoj rekla:»Če me osvobodiš, ti bom izpolnila tri želje.«
Ko jo je Marija osvobodila, žaba spregovori: »Hvala ti! Ampak pozabila sem ti povedat, da karkoli si boš zaželela, bo tvoj mož dobil 10x več.«
»Ok,« se strinja,ki je hotela biti najlepša ženska na svetu.
Žaba jo je opozorila: »Se zavedaš, da bo potem tudi tvoj mož najlepši moški na svetu, za katerim bodo hrepenele vse ženske?«
»Ok,« je zadovoljna, »saj bom najlepša ženska in bo imel oči le zame.«
In tako je bilo. ČIRA ČARA in postala je najlepša ženska na svetu.
Pri drugi želji je želela postati najbogatejša na svetu. Žaba jo ponovno opomne: »Tako bo tvoj mož najbogatejši moški na svetu in to kar 10x bogatejši od tebe.«
Marija zadovoljno: »To je v redu, saj kar je moje, je njegovo in kar je njegovo, je moje.«
ČIRA ČARA, in ženska je postala najbogatejša na svetu.
Zatem jo žaba povpraša o tretji želji. Marija si zaželi: »Rada bi blag srčni infarkt.«
Moralni nauk zgodbe: Ženske so zvite. Nikar se ne igrajte z njimi!
Pozor bralke: Za vas se šala tu konča. Prenehajte brati in se počutite dobro še naprej. Bralci, berite naprej …
Moža je zagrabil 10x blažji srčni infarkt kot ženo.
Nauk zgodbe: Ženske mislijo, da so tako pametne. Pustimo jih v tem prepričanju in uživajmo.
P.S.: Če si ženska in še vedno bereš tole, je to le dokaz, da ženske nikoli ne poslušate!