Vibracijski ali Ekscentrični brusilnik

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Živjo!

Odločam se za nakup enega od omenjenih brusilnikov pa ne vem ker je bol primeren za splošno uporabo ? Mi lahko malo svetujete prosim.

tak

bosch-gss-23-ae-oscilatorna-brusilica-00148_1.jpg

ali tak ?

Bosch%20Exzenterschleifer%20GEX%20125-1%20AE%20Professional%203813650000.jpg

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Nič nisi zapisal, kaj nameravaš brusiti, les, lak, kovino, vse?
Glede na namen uporabe je tudi izbira lažja.
Pa kljub temu:
Ekscentrični tudi vibrira, istočasno pa obrača brusni kolut, zato je možnost ostajanja krožnih sledov močno zmanjšana.
Slaba stran je brusni material, ki mora biti s tekstilno osnovo, na tem brusilniku je podloga iz 'ježka', ki ga drži.
Vibracijski sicer tudi ima samo-oprijemalno osnovo (verjetno, na sliki se ne vidi), istočasno pa tudi vpenjalne vzmeti, ki omogočajo uporabo cenejšega, običajnega papirja. Pri uporabi bolj grobih papirjev, torej z granulacijo 80 ali 100 je verjetnost da se bodo videli krožni sledovi precejšnja.

LP

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
jaz imam vibracijskega; tak kot zgornji bosch.. sam da je zelen (hobby program);
prebrusil sem že æuda in pol lesa (npr. 30m lesene ograje z obeh strani,.. razne dile pred lakiranjem itd.);
listki so pocen v baubau trgovinah; če vzameš tiste z luknjami ti še prah sesa (kolkr-tok) in je nekaj manj svinarije. Se pa listki z luknjami hitreje strgajo;
je pa mal je treba migat (jo šibat gor in dol);
po vogalih gre še kar,.. jaz na roke finiširam;

za po vogalih je tak trikoten; zgleda kot likalnik.

če je treba pobirat več materjala uporabim tračno.

izkušenj z rotacijsko nimam.