Vhodna vrata v hišo

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Kje na Gorenjskem, Ljubljani ali njeni bližnji okolici najti salon z čimveč razstavljenimi vhodnimi vrati? Rabim nekaj idej "v živo".

In katero firmo kaj priporočate? Cenovno bi šel nekje do MAX 2.000€ z montažo vred. Material niti ni važen...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Žal ti bo s ceno važen tudi material.

Če se spogleduješ z ALU boš se moral še mal odkašljat, mogoče zakolnit..a se bo našel tam pri 2.300 EUR (osnovni modeli)...če ga boš kvačkal pa itak odplavaš.

Pod 2 jurji je plastika in les.

Zdaj slednjih dveh sam nisem iskal, takoda ne vem kje se jih da videt, a sam sebi sem rekel da če že naj bojo ALU, pa mi ni žal..poprimerjavi cen pa sem med 5imi ponudbamni ugotovil da praktično ni razlik, zato sem izbral bolj renomiranega pri nas Pirnar - ima pa tudi salon v Pirničah, kjer je vsaj 20 vrat. Pa lahko rečem da sem zadovoljen...prišle so cca. 2.300 EUR (z obsvetlobo (!), 3 zasteklitvijo ter boljšo toplotno izolirana, drugače pa osnovni model).
1570772-SDC15666r.jpg

Priponke

• 1570772-SDC15666r.jpg
    1570772-SDC15666r.jpg
    93,3 KB · Ogledi: 2.660

Jst10

Pripravnik
1. sep 2008
151
0
16
Po tem, ko sem večkrat rekel, da več kot 1000 € ne dam za vhodna vrata, sem se odpravil po salonih in prišel do ugotovitve, da bom moral, če bom hotel imeti alu vrata, ki so mi estetska, povečati budget na tvoj max (in tudi v tem max se dobi vrata, kot jih ima Vincent, a brez obsvetlobe). Jaz sem vzel Inothermova (v času 10% sejemskega popusta), troslojna zasteklitev - satinato, pokrivni profil (?) na obeh straneh (= vrata so na obeh straneh ravna - torej taka kot iz zgornje fotografije), prašno barvana na po barvni lestvici na sivo-rjav odtenek, elektronska ključavnica.
Zanje sem dal 1780 € z montažo, vzel sem pa jih preko Mizarstva Gorjanc, saj je bila montaža dvojnih vrat (aja kupili smo dvojna - za dvojček) cca. 100 € cenejša kot direkt pri proizvajalcu, cena vrat pa ista.

Po več poslanih povpraševanjih sem na podlagi mnenj, ki sem jih uspel pridobiti in na podlagi ogleda vrat večine prizvajalcev/prodajalcev na sejmu dom, šel pogledat še enkrat v Pirniče k Pirnarju, na Šmartinsko (pri merkatorju) k Inothermu in INT, in k Duralu, ki pa je (mislim da) sedaj v stečaju ...
Na koncu sem izbirla med vrati Pirnar in Inotherm

edit: dodana skica (moja so brez obsvetlobe)
1570787-vr.JPG

Priponke

• 1570787-vr.JPG
    1570787-vr.JPG
    9,6 KB · Ogledi: 1.693
Nazadnje urejeno:

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Hvala za namige... Nisem vedel za Pirnarja, tako da sem tudi to letel pogledat...

Se mi pa trenutno najbolj všeč vrata od INT-a.

P.S.: matr, kako je Jelovica zaostala s kvaliteto vrat...
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Mene moti, da se vsa ta vrata odpirajo na noter, jaz bi pa potreboval odpiranje na ven.
frown-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.640
4.373
113
Ti samo povej kaj bi rad imel pri proizvajalcu , pa ti bodo takšna naredili.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Ti samo povej kaj bi rad imel pri proizvajalcu , pa ti bodo takšna naredili.

Sem bil, pa imajo pač vse za odpiranje na noter. Na notranji strani jih večina tudi izgleda povsem običajno, če bi želel obrniti.

Tista iz bavbava se isto odpirajo na noter, pa še izgledajo za en penis.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Pri katerem ponudniku pa si bil? Jaz sem dober mesec nazaj kupoval vrata, pri MIK me je spraševal glede odpiranja al noter ali ven. Sem pa vzel PVC.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
In koliko si plačal?
Jaz bi najraje vzel vrata v Baubau in dal zmontirati kakšnemu mojstru? Pozna kdo kakšnega ?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Jaz bi najraje vzel vrata v Baubau

Preveri koliko so polna (izolacija) taka aluminijasta vrata, če seveda daš kaj na to... Aluminij je sam po sebi zelo dober prevodnik.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
950€ z montažo in dostavo. Sem pa vzel pri Stoparju potem.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
To imaš model AGE1091? Kdaj točno si jih pa vzel? Trenutno imam namreč predračun za ta vrata za 2350€ z montažo (in to brez elektronske ključavnice).

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
In koliko si plačal?
Jaz bi najraje vzel vrata v Baubau in dal zmontirati kakšnemu mojstru? Pozna kdo kakšnega ?
Tudi jaz se nagibam k nakupu vrat v Bau.... pa me zanima , koga v bistvu moram poklicati za montažo? Mogoče pozna kdo koga iz MB ali okolice?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Govorite na pamet, jaz sem bil pa pri ponudnikih.
svak ima pa vrata na ven. lahko dobis sliko. So pa pvc in meni niso vsec. Ampak za delavnico so za silo

Tudi jaz imam ven...
Pri AJMu sem izbral, levo, desno, znotraj, zunaj, kar si pač želiš...

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik Jst10 pravi:
Po tem, ko sem večkrat rekel, da več kot 1000 € ne dam za vhodna vrata, sem se odpravil po salonih in prišel do ugotovitve, da bom moral, če bom hotel imeti alu vrata, ki so mi estetska, povečati budget na tvoj max (in tudi v tem max se dobi vrata, kot jih ima Vincent, a brez obsvetlobe). Jaz sem vzel Inothermova (v času 10% sejemskega popusta), troslojna zasteklitev - satinato, pokrivni profil (?) na obeh straneh (= vrata so na obeh straneh ravna - torej taka kot iz zgornje fotografije), prašno barvana na po barvni lestvici na sivo-rjav odtenek, elektronska ključavnica.
Zanje sem dal 1780 € z montažo, vzel sem pa jih preko Mizarstva Gorjanc, saj je bila montaža dvojnih vrat (aja kupili smo dvojna - za dvojček) cca. 100 € cenejša kot direkt pri proizvajalcu, cena vrat pa ista.

Po več poslanih povpraševanjih sem na podlagi mnenj, ki sem jih uspel pridobiti in na podlagi ogleda vrat večine prizvajalcev/prodajalcev na sejmu dom, šel pogledat še enkrat v Pirniče k Pirnarju, na Šmartinsko (pri merkatorju) k Inothermu in INT, in k Duralu, ki pa je (mislim da) sedaj v stečaju ...
Na koncu sem izbirla med vrati Pirnar in Inotherm

edit: dodana skica (moja so brez obsvetlobe)

Točno takšna vrata, kot si jih nalepil imam tudi jaz. Samo da se nisem odločil za alu izvedbo ala pirnar. Razlog je v tem, da sem želel dober faktor izolativnosti, ki pa pri klasičnih alu vratih ni nič posebnega. Če pa hočeš res dobro izolativnost, so pa vrata že blizu 3000 eur. Zato sem naročil lesena, ki so mi jih iz zunanje strani oblekli v aluminij, tako da je zunaj izgled alu, znotraj so pa lesena.
Naredil mi jih je Lesko, cena pa je bila okrog 2000 eur