Ups, Apollo8!
Tale tvoj drugi del je zanimiv in morda celo pravilen, vendar niti najmanj v skladu z dejstvi.
Nič se ni spremenilo od leta 45 do danes, le nekaj let je bilo krajšega zatišja, celo več, prav včeraj so nam razložili, da je Slovenska država nastala v Kočevju leta 43. In verjetno veš, da je bilo tudi med tistimi v hosti kar nekaj takšnih, ki niso niti enkrat ustrelili, prav tako je bilo med aktivisti v Ljubljani veliko takšnih, ki so tudi streljali.
Ker pa je naša polpretekla zgodovina izmaličena do neprepoznavnosti, je tudi posploševanje (ali pa konkretiziranje primerov) popolnoma nemogoče.
Enako se sedaj že dogaja z osamosvojitvenim časom in tisti, ki se ga zelo dobro spominjamo smo včasih več kakor začudeni nad interpretacijami posameznih dogodkov.
Pa pustiva to kaj je kdo naredil, kdaj in kako, oziroma če je sploh kaj naredil. Za takšne odločitve so pred letom 91 in po njem obstajali določeni mehanizmi (ne)priznanja in mimogrede, tudi mene je eden od 'nosačev sendvičev' želel za pričo pri uveljavljanju statusa, pa sem ga zavrnil. Menda je ta status kasneje vseeno dobil, vendar brez mojega podpisa.
LP