vertikalni bojler 80l z izmenjevalcem v leže?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Iščem pa ne najdem neke pametne razlage, kaj bi se zgodilo če gorenje tiki 80l z izmenjevalcem za priklop centralne, ki je montiran vertikalno, postavim v ležeč položaj? Kaj bi lahko bil problem?
Stvar je taka da imam dokaj nov bojler in bi ob obnovi kopalnice rad le tega dal pod strop leže.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.039
3.712
113
Zgodilo se bo to, da boš imel manj tople vode, ker je v vertikalnem bojlerju izvod za toplo vodo na vrhu, bo potem, ko ga obrneš skorajda na sredini bojlerja, kar pomeni, da se bo mrzla voda pomešala med toplo prej kot če bojler stoji tako, kot je namenjen.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.039
3.712
113
Tukaj pa ne vem kako bo delovalo, predvidevam pa, da ne bi smelo biti težav.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Zelo pazi, da se ti ne zgodi isto kot meni, ko so popustili zidni vložki in je bojler sredi noči padel iz stropa na tla. Še sreča, da je bil montiran v kleti...aja, pa montiral in priklopil ga je priznan lokalno vodoinštalater!

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Zelo pazi, da se ti ne zgodi isto kot meni, ko so popustili zidni vložki in je bojler sredi noči padel iz stropa na tla. Še sreča, da je bil montiran v kleti...aja, pa montiral in priklopil ga je priznan lokalno vodoinštalater!

jah,to že ni priznan lokalni vodovodar
grin1.gif

v moji praksi še mi nien ni padel na pod .

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Iščem pa ne najdem neke pametne razlage, kaj bi se zgodilo če gorenje tiki 80l z izmenjevalcem za priklop centralne, ki je montiran vertikalno, postavim v ležeč položaj? Kaj bi lahko bil problem?
Stvar je taka da imam dokaj nov bojler in bi ob obnovi kopalnice rad le tega dal pod strop leže.

kak da ni pametne razlage
confused-1.gif

poglej si kako je narejen vertikalni bojljer ,pa horizontalni pa boš videl
shocked-1.gif

idi na spletno stran gorenja ali pa v nabližjo trgovino z bojlerji pa si vzami prospekte .

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Alan pravi:

na da se neboš preveč mučo
tongue-1.gif

GBK ---vertikalna pritrditev
GBFU-- vertikalna ali horizontalna pritrditev
GBL--- ležeče pod strop

takega kot je na sliki pa imaš ti

pozdrav.gif

1960689-gbk-prerez---bojler.jpg

Priponke

• 1960689-gbk-prerez---bojler.jpg
    1960689-gbk-prerez---bojler.jpg
    19,8 KB · Ogledi: 849