Verižno pismo, 2000 EUR in podobne oslarije

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Ja samo bilo prej potrebno obvestiti v pravilniku, da ne sme dajati imen agentov. Če pa to kje piše pa mi prosim dajte link do pravilnika da vidim.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Nekako se mi ne zdi dajati imen ljudi, ki ti želijo pomagati, v kolikor ne dobim njihovega odobravanja. In tako pač bo! Tudi nisi benan, bilo je opozorilo, so far.

Drugače:
Odgovornost
Alter svari proti posredovanju osebnih podatkov (davčna številka, številka kreditne kartice, telefonska številka...) tretjim osebam na svetovnem spletu. Zaradi lastne varnosti je objava teh podatkov na forumih Alter nezaželjena.
In tukaj dodajam, da pač ne želim imen in priimkov drugih oseb, ok?

PLUS TOLE:
Zaključek
Zgornja pravila ne pokrijejo vseh scernarijev in morebitnih kršitev spetne etike. V teh primerih moderatorji oz. administratorji ravnajo po lastni presoji. Cilj pravil je, da Alter raste in oblikuje skupnost, kjer bo vladalo prijetno vzdušje za izmenjevo izkušenj, mnenj, nasvetov in medsebojno spletno druženje.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Pa še spletni bonton:
8. pravilo: Spoštuj zasebnost drugih

Sem dovolj argumentiral ali želiš še kaj?

Sedaj pa nazaj na temo ...

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
OK, da nadaljujem
wink-1.gif

Meni se beseda "zloraba" v tem primeru zdi nekoliko pretirana. Zlorabo smatram ko ti npr. nekdo ukrade/najde BA kratico in si z njo privošči šoping...
V primeru neodgovorjenih klicev, pa te nihče ne prisili, da pokličeš nazaj. Vsak, ki opravi odhodni klic, se mora zavedati, da s tem sam nosi določene stroške.
In tista Micka, ki je dobila neodgovorjen klic iz +39, nato pa je poklicala nazaj - kaj pa je mislila? (btw: verjetno bolj malo
smile-1.gif
) Je mislila, da bo klic na tujo številko zastonj? Not.
Tudi če bi bil na drugi strani njen dragi Franci (ki je bil ravno v Italiji) in bi se na ta klic javil, bi Micka plačala ravno toliko, kot plača, če kliče na tel. št., ki se uporablja za "zlorabo".

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Se popolnoma strinjam s tabo, kar se tega tiče. Pa vendarle gre za "nateg", saj ciljajo na to, da bo nekaj ljudi klicalo nazaj in vedno jih je nekaj. So pa naši mediji to razgrabili in ljudem prodali vroče žemljice. Zakaj bi pisalo v naslovu X dnevnika "Pazite, koga kličete", če lahko piše "Mednarodna zloraba!!!!"
wink-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
dejmo se sprijaznit da je folk vedno bolj butast in jim je treba za vsako malenkost dajat opozorila. še malo pa bodo tut na nožih, zobnih nitkah...
bonk.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.121
10.978
113
kod Džej-Zija
Za zobne nitke bi opozorilo res moralo biti. Ker, če zgrešiš usta, si lahko z njo prerežeš vrat. To pa ni kar tako.
hysterical-1.gif

Sicer pa mislim, da je pretirano delanje histerije iz tega res nepotrebno. Potem ljudje ne bodo dvigovali telefona tudi takrat, ko jih bo iz tujine res nekdo rabil.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Hm, kdo potem pravzaprav počne to bedarijo s klici. Tuji operaterji?! Saj imajo edino oni hasek od tega...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ali pa kakšne družbe, ki imajo dobiček od vzpostavitve zveze.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ali pa firme, ki tržijo razne storitve erotičnega in zmenkarijskega značaja. Zanje je to odličen marketing. Klic v SLO jih ne stane nič ker se zveza prekine pred njeno vzpostavitvijo (zazvoni le toliko, da se sproži missed call), povratni klic radovednega človeka jih ne stane nič (plača klicatelj), če pa eden med tisoči na podlagi slišanega z odzivnika dejansko uporabi njihove dating in erotične storitve pa je zaslužek tu. Skratka, brez pravega vložka se gredo marketing.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Včeraj sem tudi jaz prejel klic s cifre +393193260005. Trikrat zazvoni in prekine. Potem pa še na stacionarni telefon.
bonk.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Za zobne nitke bi opozorilo res moralo biti. Ker, če zgrešiš usta, si lahko z njo prerežeš vrat. To pa ni kar tako.
hysterical-1.gif

Sicer pa mislim, da je pretirano delanje histerije iz tega res nepotrebno. Potem ljudje ne bodo dvigovali telefona tudi takrat, ko jih bo iz tujine res nekdo rabil.

Po boslal pač SMS.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Pravkar prejel klic +393193260010, seveda samo en pisk, kličem nazaj in se mi oglasi odzivnik : "številka ima prepoved dohodnih klicev"
smile-1.gif