verige

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
res izgledajo precej podobno tistim tapoceni (imel sem obojne), ampak so narejeno bolj kvalitetno, tudi materiali delujejo boljši.
No, z njimi sem rpevozil že kar nekaj km po snegu in tudi po blatu in kamenju, pa še vedno lepo delajo in ne rjavijo. Da o tistih Šparovih ne govorim... :p

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
nazadnje sem dajal eno 45in gor..in obupal.

je pa res, da tudi sam tuhtam, a vzet nove letne, al zimske. ker k nam gor v lepem snegu brez verig sigurno ne prideš, vsaj ne s tem kar sedaj vozim. in je verjetno razlika v snegu med zimskimi in letnimi minimalna. kar se tiče mokrega, spolzkega in ledu pa tudi ne vidim nobene prednosti pri zimskih. v suhem, mrzlem pa z letnimi spustiš hitrost na omejitev pa mora it bp.
Še en vozniški veleum.
Na nsegu je razlika ogromna, na ledu manjša, na mokrem in suhem (brez snega in ledu) so pa itak letne boljše ...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
nazadnje sem dajal eno 45in gor..in obupal.

je pa res, da tudi sam tuhtam, a vzet nove letne, al zimske. ker k nam gor v lepem snegu brez verig sigurno ne prideš, vsaj ne s tem kar sedaj vozim. in je verjetno razlika v snegu med zimskimi in letnimi minimalna. kar se tiče mokrega, spolzkega in ledu pa tudi ne vidim nobene prednosti pri zimskih. v suhem, mrzlem pa z letnimi spustiš hitrost na omejitev pa mora it bp.
Še en vozniški veleum.
Na nsegu je razlika ogromna, na ledu manjša, na mokrem in suhem (brez snega in ledu) so pa itak letne boljše ...

Sem testiral na snegu letne in zimske. Z letnimi niti po ravnem in malo snega nisem prišel nikamor. Sem pa zato sčistil celo "parkirišče" da sem se lahko odpeljal po zimske
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
na ledu je vseen kaj imaš
na 5 cm snega in ravnini tudi. tudi do 10. na klancu ustrezno manj. v mokrem in suhem je pa zimska boljša.

zdej damo pa lahko še fiziko skoz.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Ti dajaj fiziko skozi, ker ti očitno dela težave (pa še gumarji so ti zgleda fino oprali možgane), jaz pa gledam rezultate testa.
Probaj se na 5 ali 10 cm snega s 50 na uro ustavit z zimsko ali letno. S svojim avtom, pa proti betonskemu zidu, če si res tako prepričan v svoje stališče.
Tistega o mokrem in suhem pa res ne bom niti komentiral, ker samo prodajaš tuje neumnosti (je pa žalostno, da jim verjameš)

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Niso pomembne samo gume, ampak tudi avto, ki jih nosi oz. niso vsake gume za vsak avto.
Primer:
Leta 1990 sem imel Yugota 55 z letnimi gumami Tigar - širine 155 (original iz tovarne še s 4 mm profila). Avto je bil poleti na mokri cesti čisto v riti. Pozimi, ko je zapadlo 15 cm snega pa je šel krasno.
Leta 1994 sem imel Opal kadetta Gsi 2.0. Gume 195, isto letne. Po snegu 2 cm sem vozil 40 km/h (regionalna cesta Bled - Ljubljana) in še to komaj
uf-1.gif
,...

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ne. Če imaš zimske gume, ni treba imeti verig. Jaz sem kupil prve (zimske gume) dve leti nazaj zaradi kao varnosti (prevoza mulca v vrtec) - 2 km, 7 križišč in 6 semaforjev vmes
uf-1.gif

Verige sem pa rabil oz. jih natikal 2-3 krat v 18 letih in okoli miljon prevoženih km. Zaenkrat brez karambola. Potrkajmo po lesu
10.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
praviš, da je na ledu razlika. začniva tu. kaka razlika je?
Zimske gume malenkost bolje zavirajo. Koliko bolje, je odvisno do tipa ledu. Na čisto gladkem (tistem iza rolbe) razlike praktično ni več, na pomrznjeni cesti (zelo "grob" led) je razlika opazna.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
na ledu razlike ni. sploh zvožemo. na zbitem snegu razlika je, lahko tudi občutna. na mokrem in suhem pa tudi je. saj zimska guma ostane mehka, letna pa otrdi. ampak 10 na uro manj pa je vse ok.

ne gre pa<priemrjat y lamel na letni s kockami na zimski. iz tega razloga y lamel pri meni ni. enkrat so bile in je bila tema.

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Jst sm ketne pred parimi leti kupu u lokalni avtotrgovini bile so okoli 10 000 tolarčku!
Vem da sem jih šel takov domov probat zmontirat prej nikoli nobenih in sem se eno uro sigurno znjimi martral!
Nucal sm jih pa samo enkrat ko sem se peljal domov iz Splita na poti proti Zagrebu sem se ustavil ker je stala
cela kolona in se ni dalo speljat!
Takrat sem uprašal možakarja iz avta pred mano če mi jih namontira dal sem mu 100 kun in problem je bil rešen!
On zadovoljen jazt pa še bolj

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
KSZ in da malo izkoristim to temo.
Kaksna dolzina clenov je boljsa? Krajsa ali daljsa? Na izbiro je namrec 9 in 12mm.
A Dunlop verige so za kaj ali le isto kitajsko sranje z nalepljenim imenom in par EUR visjo ceno?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Tole sem jaz kupil.
Zadeva je Easy Winter in se montira v kanale v gumi. Prideta po dva na gumo, tukaj je za test samo ena.
Sploh se ne čuti dosti med vožnjo, tudi nad 90km/h ne hehe