veliki karavan, mondeo, passat, vectra

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ja sam men mondeo, s svojimi 1400kg in 950 naložen ni na ac pri 150 konstante pil več k 7.2

in zadnič sem videl astro..6.6..pa je modle prišel po ac iz madzarske do linza..jest pa iz ljubljane z manj k 6. pa sem vozil 100-100. un bi mogu glede na 1.7 diesla letet najmanj 180, kar pa ni

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
ksz

Kakšne so kaj slabosti Passat variantov 1.9TDI 2003/2004
Koliko konjev je najboljše vzet ?

Lp

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kako to porabo tolmačiš ob narodnjakovem postu, ki govori o liter večji.

To je mestna poraba. Mislis da passat od semaforja do semaforja porabi 5 litrov
confused-1.gif

Kakorkoli, se vedno dizel pokuri manj kot bencinar ob normalni voznji.

LP

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Pa kar se tiče ketne, je treba tut Forde preverit, ziher jo ima 2.0TDDi, pa moja Fiesta 1.3 jo je mela, pa... No, za vsakega ne vem ampak vem pa da pri Mondeu so dizli imeli to...

@smoukar:

Moj mk2 ni delal števec kmh in bencina, niso mi vedeli povedat kilometrov..... Mašina je bila ribnjena in so zamenjali skoraj vse razen bloka. Ampak poznam modela k smo včasih delali skupaj in ker bi on ta avto imel še sam, pa ga je potem meni prodal, pa po pametni ceni, sem vzel. Za isto ceno ne bi bilo za dobit nič takega. In sedaj se vozim brez problemov, razen servis pred zimo je bil 170eur, olja, filtri, ... Aja pa akumulator je še bil, drugega pa od poletja do danes nič. Ne vem kaj tebi stalno crkuje pa kje servisiraš...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:zadnjič je prišel v linz tudi amdžar z astro 1.7, kakšna je cesta iz madžarske smeri ne vem, definitivno je pa kaj avtocerste, pa je bila poraba 6.6. za ta dnar jaz ne poslušam ropotanja.
Hehe, temu se reče primerjanje čez palec in je čista neumnost. Namreč ne veš kako je on vozil. Jaz imam lahko recimo brez problema 100% višjo porabo na isti relaciji. Vse je pač odvisno od načina vožnje, čeprav za 100% višjo porabo bi se res moral potrudit.
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sems e vozil s tipom okol linza in sem opazil kakšen stil vožnje ima. in spet primerjajmo.

kdaj, kakšna brzina po ac passat tdi variant žre 6.6l. 160,180..koliko moraš letet.

glede primerjav.
vozila sva a6, oba 2.0 bencin. jaz sem se vrtel med 9 in 10, kolega okoli 12. ampak on ga je tiščal no stop, jaz pa penzioner.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še tole sem pozabil
smax in galaxy 20tdci

lj ivancna 160 na tempomat, tenutna 6,5.. nazaj 120, trenutna pod 6. galaxy. astra bi morala občutno manj porabit.

p206 2.0hdi beograd ljubljan, 120-140, 4,5l avto ima 1150kg, pa 400kg tovora. da ne bo peresno lahek v primerjavi z astro.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
forda po bc...

p206..po tanku..in ne enkrat.

očitno ni druge, kot it do modela po vectro..ja natočit, narest en večji krog in poročat. glede na to, da je čas denar, je pa vprašanje kdaj in kako.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
446
83
45
dolenska
Servisira mi znanec. Če misliš, da bi bil mehanik kekec, ni to. Je bilo cel kup težal s zavorami. Enkrat moja krivda. Predvsem pa iztrošenost. Nikakor ne najdem krivdo, zakaj trese. No pa še rja na pragih.

Se poravičijem za OFF topic.
redface-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
hm, sej res men tudi malce trese (AC, 5. prestava, 3500-4000rpm cca) , ampak računam da bi feltne mogoče to odpravile, z drugimi gumami je že bilo bolje... Baje pa je to tudi pogost pojav pri mk2.... bom videl...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
A tebi tudi kaže trenutno porabo 99,9l ko stojiš na mestu z prižganim avtom?
confused-1.gif

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Jaz imam vectro c z 2,2DTI motorjem.
Poraba je odvisna od relacije in teže noge. Realne meritve ob točenju goriva mi kažejo porabo od 5,8 do 7,1.
Več nisem imel nikoli. Redni servis ima ta motor na 50 000 km, in tudi vzdrževanje je relativno poceni.
Ima 5 prestav in to ni hiba. Avto ki ima 6 prestav, je potrebno večkrat prestaviti ročico, poraba goriva pa je zaradi tega zanemarljivo manjša. Končna hitrost pa itak nima veze s številom prestav.
Z avtomobilom sem zelo zadovoljen.
Pri passatu je pa plus, da v primeru okvar dobiš kje kak del zelo poceni, ker jih je veliko na cesti, o mondeotu pa nimam mnenja, ker ga še nisem imel.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
to je konkretno odgovor.

se pravi 7.1 je zima mesto, 5.8 je penzionerska relacija. maš karavana al navadno.

na servisu so mi rekli, da je menjava olja itd na 30k, čeprav sem tudi sam zasledil podatek 50k v original navodilih. je to sam fora kako povlečt denar, ali?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
o porabi govoriti je brez veze! Ker tudi dva nimata iste poti...tako da....ne moreš rečt..meni pa toliko na relaciji...potem pa vidiš modela ko se vozi po Ac 100 na uro....ti pa ko greš mimo s 150 km/h imaš pa logično višjo porabo. Isto je z mestom, kratke rekalcije...etc. Merodajo bi bilo le to, da bi za isti poti imel azlične avte...pa bi ti bilo takoj jasno kje si.

Jaz mam zdaj na Passatu (130 + čip)porabo (po BC-ju, ki je za namaček točen) 7 litrov....pa ne zato ker bi veliko pil, le jaz imama same drekarije z vidika vožnje. Relacijo vidi avto bolj po izjemi - pa še takrat se ravno ne cijazimo. Ampak tega drug ne ve kje se jaz cijazim...vidi zgolj porabo 7 litrov.

Ker najbolj so mimo taki komentarji: poleti ko sem šel na mrej do Splita sem porabil 3/4 tanke.
bonk.gif

Jaka huda info. o porabi avta! Ne pove niti koliko km je prevozil, kje se je peljal, kako hitro...v glavnem nič od nič.

Sodelavka ima Vectro 2.2 dti...pa se vozi iz Velikih lašč v LJ...in ker ima iz Lašč proti ljubljani zjutraj porabo 6,9 zdaj proglaša da ji toliko porabi. Koliko je v obratni smeri mi ne uspe izvedeti oz. kako je dejansko stanje izven te 'umirjene šihtasrke relacije'.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
7 za mesto ni veliko.
7 za relacijo, ki jo opisuješ je veliko. treba je pa vedet koliko se cjaziš v koloni.

zato me zanima razpon, ali pa neka konstanta.
p 206 iz fužin v center ter nazaj žre 8 litrov. ker s esploh ne ogreje. govoriva za recimo 18h zvečer.
ko grem na relacijo. dolga, umirjena vožnja na 110, 4l.

in sam pri sebi vidim. na slovenskih ac pridem težko pod 7 litrov. ker vedno neki bremzaš, pospešuješ. in to ni tisti min, k rečeš sem šel na morje s 110 na uro. ja ponoči. večinoma pa ni tako.

zato pač gledam in probam izluščiti iz napisanega tisto, kar je zame podatek.