Velik Renault

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
V resnici je proizvajalec Samsung avtomobilov, v 80% lasti Renaulta. Renault Samsungu plačuje 500 $ na proizveden avto za uporabo znamke. Korejci namreč ne bi kupovali Renaultov.
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Ne nakladaj.
Samsung Motors je nastal kot del Samsung Group, Renault je 70% delež kupil šele kasneje (30% pa ima še vedno Samsung, seveda). Že od zaæetka so pa sodelovali z Nissanom (večina samsungov je narejena na nissanovi osnovi, razen SM5, ki je na platformi lagune). Zgleda pa, da bodo počasi pršli na renojeve platforme.

V koreji je pač tako, da kupujejo lokalne proizvode, zato se tam prodajajo samsungi, pa tudi še daewooji. Je pa res, da GM načrtuje ukinitev znamke daewoo in prodajo pod znamko Chevrolet. Bomo videli, kaj bo to prineslo.

Sicer pa se samsungi kje po svetu prodajajo kot Renaulti, kje pa kod Renault Samsungi ...

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Kdo naklada? Ti malo nakladaš. Renault je lastnik 80,1% Renault Samsung Motors. 19.9% ima Samsung Card. Samsung Card si pa lastita Samsung Electronics 35.3% in pa Samsung Life Insurance, ki ima 26.4%. Ostalo pa drugi delničarji. Še vedno pa Renault Samsung Motors plačuje po 500 $ na prodan avto za uporabo znamke Samsung.

Pa tak novinar. Operiraš z izmišljenimi dejstvi o lastništvu in potem si še upaš nekomu reč, da naklada.Renault Samsung Motors ima toliko skupnega s Samsungom kot Daewoo Motors Daewoojem. Ali pa toliko kot imata skupnega Renault Trucks in Renault. Skoraj nič.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
OK, 80:20 (res je renault kasneje poveča lastniški delež). Samsung Card in Samsung LIfe insurance sta namreč sestavni del Samsung Group (kot še en kup drugih podjetij z ali brez Samsung v imenu).

In nikjer nisem trdil, da ne plačujejo licenčnine za uporabo blagovne znamke. Trdim le, da je skupina Samsung solastnik Renault Samsung Motorsa. Iz tvojega pisanja je zvenelo, kot da nima nič skupnega s Samsungom razen imena na avtu, za katerega plačuje licenco (kar ni res).

Pa ene 730x sem že napisal, da nisem novinar.

Nazadnje urejeno:

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
avtomobilski novinar je že nekaj časa pri nas slabšalnica zaradi stanja kakršno pač je., Ga popolnoma razumem, je bolje, da si urednik al nekaj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Nisi novinar? Kaj pa si? Poklicni prepisovalec Nemških revij? Lp

Mi je pa smešno to s prepisovanjem nemških revij. Saj vem, da nekateri to počno (pa roko na srce: taki so zelo redki, recimo Auto Bild), ampak zakaj misliš, da pri AM nismo AMS (pa bi lahko bili, lahko bi mirno pobirali njihove vesebine ipd, ker imamo istega lastnika). Uporabljamo njihov avtokatalog (ja, ta je preveden) in to je to. Zakaj misliš da na AM dela 9 ljudi (od tega 2 fotografa)? Za prevajat nemške tekste bi bila dosti 2 ...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
SJTV1, brez zamere, jaz nič ne mislim, še manj trdim, vprašal sem te, zato pa imam vprašaj na koncu
smile-1.gif
Torej kaj si?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.408
4.979
113
po dizajnu mi je bistveno bolj všeč kot latitude, vprašanje pa če ga bodo prodajali v EU, ker Reno pač nima nekega slovesa višjega cenovnega razreda, lahko pa bi mešal štrene pri razpish kakšnih državnih inštitucij, kjer bi cena lahko naredila svoje, seveda če razpisi niso pisani v smeri določene znamke... Dosti so recimo prodali Vel Satisov na ta način, ampak žal kvaliteta ni bila v tistih letih kar se pričakuje, vendar z ustreznim vzdrževanjem bi tudi to lahko omilili...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Velsatis je bil krep od krepa tudi z vzdrževanjem. Metanje denarja stran.
Če bi kupoval za državno upravo, bi dal noter, da dajo ponudbe, kjer noter nosijo tudi vse stroške, razen goriva, do 160.000 km. Pa naj dajo poceni. Če morajo vmes tri zaribane motorje menjat, tudi prav, saj bo na njihov strošek. Ampak garantiram, da na naslednji razpis ne bodo šli več poceni s krepom od avtov.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Vsi ste offtopic... Tega Renault Samsung vozila pa nihče ne bo komentiral?
confused-1.gif
Se vam zdi še bolj zgrešen kot Lattitude?
Meni že Latitude (mimogrede, nima dvojenega t) ni tako zelo mimo ... Za določen tip kupcev čisto fajn avto. SM9 sicer nsiem peljal, ampak po videzu in po tem, akr vem, ne bi smel bit slab.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Tudi meni Latitude ni videt tako švoh za tak denar. Kaj pa sama izdelava avtomobila ter notranji materiali? A ga je kdo vozil/gledal od blizu?