Kot vidim po odgovorih in vprašanjih, greš počasi skozi postopek, katerega sem pred nabavo MPVja dal skozi sam.
Moji pogoji so bili 7 posamičnih sedežev, drsna vrata, zanesljivost in poštena cena. Tu so komentarji:
- Francosko/italijanski četvorčki (Citroen C8, Peugeot 807, Fiat Ulysse, Lancia ) - ko sem kupoval, sme je odvrnilo to, da je za moj okus preveč avtov 'ležalo' na servisu, ali imelo bujno zgodovino
- Espace - kot 'prvi' enoprostorec je precenjen, kvaliteta (vsaj predzadnje serije) je bila katastrofa - rja v motornem prostoru, oksidiran aluminij pri 3 leta starem avtu.... , nima drsnih vrat.
- Američani - odvrnilo me je kar nekaj zgodb z uničenimi motorji (podobno, kot Espace), prenizko sedenje v 2. in 3.vrsti.
- Nemški trojček VW, Seat, Ford - problem je najti dober avto, saj so zaradi 'priljubljenosti' trača sivih uvoznikov, sedenje zadaj bi lahko bilo boljše, nima drsnih vrat.
- Japončki - dejansko sem končal izbiro tu: Hondi (Stream in Shuttle) sta odpadli zaradi klopi v 3.vrsti (tam, kjer človek rabi največ prilagodljivosti). Mitsubishiji in Nissani so odpadli zaradi samo 6tih sedežev in običajnih vrat.
Ostali sta mi samo Toyota Previa (osebno mi je vizualno najbolj všeč) in Mazda MPV - to sem na koncu kupil. V to so me prepričale testne vožnje, paralelni test v AvtoMagazinu (Previa, MPV, Voyager, ...) in cene, zato sem v nakup vložil nekoliko več truda in si primeren avto (ohranjenost, servisna zgodovina, 1.lastnik) našel v tujini.
LP,
Milan