Velik enoprostorec ?

pipo

Majstr
19. mar 2008
930
441
63
Lp,

v bližnji prihodnosti nameravam kupit vozilo, v katerem bi se naj udobno prevažali 3 otroci + 2 odrasla.
Sem pa pred dilemo, ali je potrebno nabavit enoprostorca tipa sharan ali se da solidno preživet tudi s kakšno zafiro + kovček na streho ob potrebi.
Nekako si predstavljam 7 sedežnika, pa da bi največji "tamali" sedel v tretji vrsti, kjer pa ne bi smela bit klop ampak stol, da še ostane nekaj prtljažnika.

Mogoče kakšne izkušnje iz prve roke ? Da bo prostora vedno premalo, mi je itak jasno.
rolleyes-1.gif

Vozilo bi naj bilo rabljeno, če je le možno, bi se izognil dizlu ( večinoma kratke ture ), cena tam nekje 10k€ +/- 2k, od opreme se pač pričakuje balone+klimo+abs, ostalo ni tak pomembno. Pa espace 2.2 ne sme bit, koliko berem
grin1.gif
, če pa se kaj najde v riž oddelku, pa je to čista zmaga.

Ker nimam izkušenj z vozili v tem segmentu, je vsako mnenje dobrodošlo.

pipo

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glede na to, da boš prevažal celo družino ti svetujem, da najprej pogledaš na www.euroncap.com in preveriš, kateri enoprostorci imajo 5* (ali vsaj 4*), potem pa gledaš dalje.

Hyundai Trajet ima 3*, Kia Carnival prejšnji model samo 2*, jaz takima avtoma nebi zaupal družine.

5* pa imajo Peugeot 807 (2003-), Renault Espace (2003-), Ford Galaxy (2006-) in Ford S-Max (2006-)

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Za tak denar skoraj dobiš novega Picassa. Je pa kufer pri enoprostorcih že malo visoka zadeva.

Mi v isti kombinaciji preživimo v Mondeu (+ kufer). Kampiranje brez težav.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
lancia lybra, fiat uylsee, P 807, C8, ali espace.

Zdaj se pa samo se odloci kateri je najboljsi
cool-1.gif

Picasso je malo majhen glede prtljaznika, pravtako scenic.

LP

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Za tak denar skoraj dobiš novega Picassa. Je pa kufer pri enoprostorcih že malo visoka zadeva.

sej pa v kufer segat se da lepo preko praga na stranskih vratih...

Pa če kupuje avto za recimo 5 let, pol bodo tut otroci zrastli, bo jim vrjetno v kakem enoprostorcu dost "lažje".

Bi pa sam tut kupil recimo multiplo, trije spredaj trije zadaj
smile-1.gif

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik pipo pravi:
Lp,

v bližnji prihodnosti nameravam kupit vozilo, v katerem bi se naj udobno prevažali 3 otroci + 2 odrasla.
Sem pa pred dilemo, ali je potrebno nabavit enoprostorca tipa sharan ali se da solidno preživet tudi s kakšno zafiro + kovček na streho ob potrebi.
Nekako si predstavljam 7 sedežnika, pa da bi največji "tamali" sedel v tretji vrsti, kjer pa ne bi smela bit klop ampak stol, da še ostane nekaj prtljažnika.

Mogoče kakšne izkušnje iz prve roke ? Da bo prostora vedno premalo, mi je itak jasno.
rolleyes-1.gif

Vozilo bi naj bilo rabljeno, če je le možno, bi se izognil dizlu ( večinoma kratke ture ), cena tam nekje 10k€ +/- 2k, od opreme se pač pričakuje balone+klimo+abs, ostalo ni tak pomembno. Pa espace 2.2 ne sme bit, koliko berem
grin1.gif
, če pa se kaj najde v riž oddelku, pa je to čista zmaga.

Ker nimam izkušenj z vozili v tem segmentu, je vsako mnenje dobrodošlo.

pipo

Mi imamo že drugega Citroen Evasiona pri hiši ... Pa smo zadovoljni. Tako, da priporočam C8, ker Evasioni so že malo starejši letniki ...

pipo

Majstr
19. mar 2008
930
441
63
ok, se pravi, druga kot velik enoprostorc ne pride v poštev.

Nekako sem upal, da bi kakšna zafira zadostovala, pač lažje gužvanje pred špari in merkatorji, kar je pač dnevno opravilo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Pa če kupuje avto za recimo 5 let, pol bodo tut otroci zrastli, bo jim vrjetno v kakem enoprostorcu dost "lažje".

smile-1.gif

Moji so 17, 15 in 9 pa se ne pritožujejo.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Tegale
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1973490#
sem dal včeraj v oglas. Avto je pri meni dobri 2 leti in pol, prodajam, ker bom iskal nekaj na 4x4 (od ceste do hiše imam 2 strma asfaltna klanca in to zimo je žena po snegu 2x obstala z mularijo v avtu, zato bom zamenjal avto, da bo mir).
Prednosti MPVja? Normalno sedenje tudi v 3.vrsti sedežev, zanesljivost (pač Mazda
evil.gif
) in posledično nizki stroški vzdrževanja, plinska naprava, ...

LP,

Milan

Nazadnje urejeno:

pipo

Majstr
19. mar 2008
930
441
63
imaš prav, da je dizl bolj racionalna izbira, samo zna it tudi več stvari narobe pri rabljenem, pa da se ne nasankam že iz prve
smile-1.gif

Sicer pa, kolikor gledam ponudbo bencincev je ravno za vzorec
tongue-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

smile-1.gif

Moji so 17, 15 in 9 pa se ne pritožujejo.

Ko sem bil star 4 leta se tut nisem pritoževal, ko smo z stričevo katro šibali na morje, teta, stric, bratranca pa jaz.

Če ne poznaš nekih dobrot, jih ne pogrešaš.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik pipo pravi:

Nekako sem upal, da bi kakšna zafira zadostovala, pač lažje gužvanje pred špari in merkatorji, kar je pač dnevno opravilo.

Parkiravat zafiro pa kakega c8 je isto sranje. Drugo bi blo klio pa c8 parkirat, ampak za povprečnega voznika to nebi smelo
predstavljat problema...

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Sicer dražja varjanta je C4 Grand Picasso ... Tudi ima 7 sedežev ...

Pa a je 7 sedežel pogoj?

Sicer pa moja iskušnja 2 odrasla in trije otroci (3,8,11) in pa Xsara Picasso: dal smo gor strešni kovček in smo se lepo peljali :D

Je pa veliko odvisno od tega kako pakiraš.

Tudi samo s Picassojem se da s tremi otroci lepo peljat na morje, s tem da sta bla mali in srednja hči oba v svojih stolčkih (Concord Ultimax mali, srednja v Concord Lift). Vsi trije so imeli dovolj prostora ...

Drugače pa so C8, 807 in Lancia zelo uporabni ... Jaz bi se za njih odločal samo v primeru nuje šestih/sedmih sedežev ...

Lahko pa pogledaš tudi Berlingota/Partnerja ... ali pa iz Citroen familije Jumpy (kako se imenuje Pežojev ne vem) ampak ne tovorno različico temveč potniško ...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Največji in najprostornejši enoprostorec s sedmimi sedeži je definitivno chrysler grand voyager. Minus je kvaliteta plastike v notranjosti in pomanjkanje neoriginalnih rezervnih delov. Sigurno bo kdo rekel da je dobil premalo zvezdic na NCAP, ampak varnost je precej relativna. Preberi http://www.euroncap.com/tests/chrysler_voyager_2007/277.aspx
pa še izvleček:

The LHD car performed significantly better than the RHD car in the frontal impact, scoring 9 points, giving a potential four star adult occupant rating. The main reason for this was the lower extent of deformation of the passenger compartment, which remained stable. As is normal for transverse engined cars, there is potentially less crush space available to absorb the impact energy on the side of the car where the engine is mounted. Without adequate countermeasures, this can result in greater passenger compartment deformation. In the Voyager, the engine is mounted towards the right hand side of the engine compartment.

Če povzamem; objavljeni rezultati so od avtomobila z volanom na desni. Avto z volanom na levi strani je je obnesel občutno bolje, zaradi kolenskega airbaga, ter za voznika ugodne postavitve motorja. LHD avto je bil potencialni kandidat za 4 zvezdice, kar pa sploh nej slabu:) To do zdej sploh nism vedu. Se pa fino vidi razliko pri filmčkih.

pipo

Majstr
19. mar 2008
930
441
63

ni pogoj 7 sedežev.

To je bolj kot rezervni načrt, če se izkaže, da v drugi vrsti ob dveh otroških stolih, na tretjem stolu premalo prostora za normalno sedenje. Takrat bi pač enega prestavil v 3. vrsto.
Zgleda bo treba v praksi stestirat, pa ne bo več dilem
smile-1.gif

Kako se pa kaj tile citroeni obnesejo v praksi na daljši rok ? zanesljivost ? (C8)? ok, udobni so, to ni dvoma, sem peljal malo daljšo turo pa je bilo fajn
cheer.gif