Vel Satis

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Kaj pa kak Chrysler 300C? Hemiji imajo že tisto tehnologijo, ki med majhno obremenitvijo preklopi na delovanje samo 4 cilindrov. Po Spritmonitorju so porabe tam od slabih 13 naprej, povprečje je slabih 15.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Ti to resno?!

Ali nismo prišli do sklepa, da je že Vel Satis čisto preveč drag za vzdrževanje? Potem pa ti predlagaš avto, ki je že v štartu precej dražji, pelješ se verjetno niti blizu Vel Satisu, vzdrževanje "američana" je verjetno strel v koleno, pa še naftno vrtino rabiš.

Vel Satis je nekaj posebnega, 300C je samo avto.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ne se razburjat. Imam američana in se ne streljam v koleno, naftne vrtine pa tudi ni blizu (če črpalke ne štejejo). Ni treba pisat samo stereotipov, če ne poznaš dejanske situacije. Če hočeš nekaj res posebnega, kupi Thesis.
Sicer pa vzdrževanje takšnega razreda nikjer ni poceni. Če že hočeš renaulta in poceni vzdrževanje, vzemi raje clia.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Se ne razburjam. Raje mi povej, kje "stereotipiziram". Gremo po vrsti:

-- najcenejši 300C na avto.net je 12.900 EUR. Vel Satis-e dobiš cenejše. Res, da so starejši letniki, pa vseeno. Za manj kot 10.000 EUR se dobi s 3.5 V6 Nissanovim motorjem in "ni da ni" opcijo istega letnika.

-- 15l/100 je zame prevelika poraba, 10 l/100 bi še šlo. In verjetno 2.0T ima porabo tu okrog ali manj, ravno tako 3.0 V6 dCi.

-- kdo mi bo šraufal "američana"? Uraden servis? Come on! Že za velikega Renaulta težko dobiš mehanika, kaj šele za 300C. Imel velikega Renaulta in vem, kaj govorim. Cene delov: sky high.

-- ko sem se peljal v 300C (res da samo par 10 km), mi avto ni bil preveč všeč. Notranjost mi ni. Pač se nisem počutil. Vel Satis je za moje pojme razred boljši glede tega. To pa ne pomeni, da je 300C slab.

-- Sarkazem lahko obdržiš zase. Vem, koliko tak razred stane in res ni treba pametovati. Vseeno zdrava meja metanja denarja v avto OBSTAJA, ne glede na to, ali je na njem zvezda ali romb. Če pa imaš ti preveč denarja, verjetno kupuješ nove take avtomobile in ne gajbice z druge ali 8. roke.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Potem bi lahko že na začetku omenil, da si se s 300c peljal in da ti pač ni bil všeč. Sicer pa je bil samo predlog (in tudi 300c so dizli, če ti že poraba ne diši). Skratka, forget it.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Peljal sem se v 300C, nisem ga peljal
smirk-1.gif
. Predrag je in preveč potencialnih "če"-jev in pasti je. Če govorimo o dizlu: za ceno 300C dizla bi se potem raje ozrl za kakim C6.

Je pa Thesis dobra alternativa.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Thesis je tudi mene mikal, vendar zaradi službe potrebujem karavanski/enoprostorski prtljažnik. Zato sem takrat vzel zafiro, zdaj pa jeepa.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.126
7.748
113
Zadnjič sem se pogovarjal s starejšim gospodom o Vel Satisu. Imel ga je takrat, ko je bil to še nov avto. Naredil je 100.000km nato pa ga je prodal svojemu svaku. Zelo je pohvalil udobje itd...Vendar je povedal, da je svaku, ko se je vračal iz Dalmacije v predoru Sv. Rok eksplodirala turbina. Baje da naj bi takrat RENAULT njemu in še parim Slovencem, ki so imeli iste težave plačal 8000 DEM, ali € in avto odpeljali...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.126
7.748
113
A ti slabo bereš? Ta ata ima precej € pod palcem! Avto je po 100.000km prodal svaku in ta je imel pizdarijo! Drugače je avto pohvalil kot zelo udoben, da sediš v njem kot v fotelju in bla, bla, bla. Svaku pa kot sem že napisal, je eksplodirala turbina v predoru Sv. Roko, ko se je vraæal iz Dalmacije. Renault mu naj bi nakartal 8 jurjev in avto so odpeljali! Stari mi je rekel, da so tako naredili še parim Slovencem. Če je ata lagal meni, sem jaz lagal tukaj... V bistvu pa me boli kuratz za Vel Satis, ker ga sam nikoli ne bi kupil in ne kakšnega drugega francoskega velikana. Imam prevelik predsodek in precej sranja sem prebral po različnih forumih. Tako da, na meni bo Renault prišparal!
evil.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Če si boš kupil Vel Satisa, si boš kupil težave.

So že drugi dovolj dobro povzeli, se mi ne da pisat,...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
ksz

Fak kaka stroka, do 1/4 druge strani sem prišel in me je srat pritisnilo, prvo nekdo sprašuje za nek model kot da do 5 ne zna štet in mu nikakor ne moremo nekih stvari dopovedat ker človek ne razume da pač to ni avtomobil za njega ter da ima takšno ceno z razlogom, par urc kasneje pa se že prelevi v izkušenega znalca in tukaj uči o tehniki, o porabi avtomobilov ki jih je videl samo na cesti ter o okvarah o katerih je samo slišal. Koliko veze ima 300C z Ameriškimi vozili? Najbrž nič ker je tak cel ali vsaj večina avtomobila Nemškega razen značke.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Najbrž nič ker je tak cel ali vsaj večina avtomobila Nemškega razen značk

Moji podatki o tem avtu so drugačni. Prosim daj gor vsaj linke, ki potrjujejo tvojo informacijo.

(in pazi, da ne boš Ssangyong Chairmen-a prav tako proglasil za "nemški" avto)