Se ne razburjam. Raje mi povej, kje "stereotipiziram". Gremo po vrsti:
-- najcenejši 300C na avto.net je 12.900 EUR. Vel Satis-e dobiš cenejše. Res, da so starejši letniki, pa vseeno. Za manj kot 10.000 EUR se dobi s 3.5 V6 Nissanovim motorjem in "ni da ni" opcijo istega letnika.
-- 15l/100 je zame prevelika poraba, 10 l/100 bi še šlo. In verjetno 2.0T ima porabo tu okrog ali manj, ravno tako 3.0 V6 dCi.
-- kdo mi bo šraufal "američana"? Uraden servis? Come on! Že za velikega Renaulta težko dobiš mehanika, kaj šele za 300C. Imel velikega Renaulta in vem, kaj govorim. Cene delov: sky high.
-- ko sem se peljal v 300C (res da samo par 10 km), mi avto ni bil preveč všeč. Notranjost mi ni. Pač se nisem počutil. Vel Satis je za moje pojme razred boljši glede tega. To pa ne pomeni, da je 300C slab.
-- Sarkazem lahko obdržiš zase. Vem, koliko tak razred stane in res ni treba pametovati. Vseeno zdrava meja metanja denarja v avto OBSTAJA, ne glede na to, ali je na njem zvezda ali romb. Če pa imaš ti preveč denarja, verjetno kupuješ nove take avtomobile in ne gajbice z druge ali 8. roke.