Vel Satis

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Všeč mi je omenjeni avto. Ima kdo izkušnje z njim? Stroški, poraba, TCO, miscellaneous.

Si ga kdo od forumašev lasti?

Poznane so mi težave z 2.2 dCi agregati in pregrevanje 3.0V6 dCi agregatov. Katera motorizacija je najbolj primerna? Menjalnik je verjetno najboljši ročni? Benzinca sta samo dva - eden požrešen Nissanov, o drugegem 2.0T ne vem popolnoma nič.

Velikega Renaulta sem sicer že imel, pa žal nisem imel preveč sreče pri nakupu.

Renault haterji, obvoz.
crazy1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Obstaja tudi 2.0 dci, ampak jih je sila malo.

Jest ne bi imel zadržkov pri nakupu turbo bencinca. In večinoma je takšno tudi splošno mnenje, čeprav je vozil s tem agregatom relativno malo, posledično je malo izkušenj iz prve roke in se tudi malo sliši o napakah.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Kolikor vem so rezervni deli precej dragi in ni ponaredkov.
Zadeva je sicer glomazna in ni tako švoh. Baje 2.0T ni slab. Avti so skoraj zastonj, pa precej opreme imajo. Pelje se fajn.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.408
4.979
113
sem gledal tudi sam, ampak se letos še nisem odločil za menjavo, odličen poseben avto, udobje na nivoju bmw7 clase...

s primernim vzdrževanjem naj tudi z dizelskimi motorji nebi smelo biti problemov, menjava ležajev na gralavni gredi na 100.000...

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Moj direktor ima 3.0V6 bencinca. Poraba v mestu 14+.
Zelo udoben in prostoren, pa z vsemi na servisu je na ti
grims-1.gif

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Moj direktor ima 3.0V6 bencinca. Poraba v mestu 14+.
Zelo udoben in prostoren, pa z vsemi na servisu je na ti
grims-1.gif

3.0 V6 motor so imeli prosluli Avantimi
Vel Satis je imel 3.5 V6

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Med tvojimi starejšimi prispevki sem zasledil, da si se odločal tudi med Vel Satisom. Zakaj se nisi odločil zanj? Prevosoki stroški vzdrževanja? Kaj drugega? Zakaj ga odsvetuješ?

Med alterjevci res ni nobenega, ki ima ta avto?

Kaj pa kaka alternativa? V tem cenovnem rangu verjetno ni podobnega avtomobila.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
OFF:

Verjetno nimaš za nove pnevmatike za to plastično kinder jajčke, kaj šele da bi si ga lahko privoščil.

ON:

Če nimaš povedati nič pametnega, se komentarjev raje vzdrži.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Softi pozabu si povedat da imaš 2,2 dci :D Sicer 2.0T motor je super samo nevem če je dovolj za VelSatisa. V6 pa žre :D

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.487
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Med tvojimi starejšimi prispevki sem zasledil, da si se odločal tudi med Vel Satisom. Zakaj se nisi odločil zanj? Prevosoki stroški vzdrževanja? Kaj drugega? Zakaj ga odsvetuješ?

Naj ti poskusim odgovoriti na vprašanja ki si jih zastavil.

Zakaj se nisi odločil zanj? V Sloveniji težko najdeš odlično ohranjenega Vel Satisa, večina jih je dizelskih, ki so prav vsi kvarljivi da je joj 2.2 dci je legenda med pokvarljivimi motorji, 3.0 dci pa je katastrofa, na mojem prejšnjem delovnem mestu smo imeli espacea 3.0 dci ki se je kvaril sam od sebe od tega da je stal pri miru. Vedno ko sem ga prižgal je kaj crknilo, res ne priporočam, ker verjetno nimaš toliko denarja da bi to sam popravljal, ......

Stroški vzdrževanja pri tem avtu niso visoki temveč nenormalno visoki. Ni to avto razreda Renault Clio ampak par razredov višje temu primerno so dražji tudi rezervni deli. No obstaja možnost,da kupiš dva vel satisa in imaš enega za rezervne dele,.... Predstavljaj si situacijo ko kupiš nov motor za 2.2 DCI (nov novcat ne obnovljen) in ti mehanik ob vgradnji le tega pove, da se vidita ob istem opravilu za dobrih 100.000 km
cheer.gif
Mora biti neprecenljivo ....

Med alterjevci res ni nobenega, ki ima ta avto? Verjetno boš ti edini, ki pri"zdravi" pameti in zavestno rineš v težave.

Alternativa je kak Audi ali BMW ali Mercedes. Vse samo tega pol izdelka od renoja ne kupuj.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Skratka je edina alternativa 2.0T z ročnim menjalnikom. Pa še ta bi moral biti ohranjen. Težka naloga.

Sicer se zavedam, da to ni Clio kar se tiče vzdrževanja, ni pa tudi Clio kar se tiče vožnje, to je treba povedati. Neka zdrava meja, pa seveda mora biti, da nisi suženj avtu. Saj ni tak problem, če je rezervni del "malo" dražji. Problem je, če crkuje vse po spisku in je vse "potrošni" material.

Kateri Mercedes, Audi, BMW? Občutek imam, da so cene krat 2, ali 3 že v štartu.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.600
488
83
božiček, dedek mraz pa miklavž se peljejo z Vel satisom...
kaj je tu neverjetnega?
to, da SE PELJEJO...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
To da imajo pred sabo v arrmaturi stalno novoletno jelko ni nic cudnega
wink-1.gif

ajaja se posipam za off. Zagotov je razlog zakaj se dobi tak "admiralski" avto za ceno cliota. In na drugi strani je najbrz tudi razlog zakaj je konkurenca 2-3x drazja. Skoraj desetletje nazaj je imel od kolegice gazda novega velsatita. Ne vem ali 2,2 ali 3,0. Skratk njegove sluzbene poti z avtom po balkanu so najveckrat se jeznoprekinjale na pooblascenih servisih, kjer niso imeli pojma kaj so dobili v roke, kaj sele kako bi dali popravljeno iz rok. Marsikdaj je prisel togoten ko pes z letalom domov, avto pa kak dan ali dva za njim z avtovleko k nam na servis. Pred njim je imel safrana, kaj je imel za velsatisom ne vem sedajle.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:

kot je rekel goba imam 22, ampak me to sploh ne skrbi. tudi v vel satisu me ne bi. primeš, pelješ zamenjat ojnične ležaje in furaj dalje. 60-100k ponoviš in furaj dlaje. strošek je zanemarljiv.

bolj me je skrbelo to, da je 1000 in en del samo zanj in da so dragi, pa večinoma ne na zalogi.
zavedaj se, da so veliki vozi dragi za vzdrževanje, sploh po letih in km-jih in da reno ni izjema, da pa je ogledani model bolj kot ne izjema na cesti.
poglej espace. nikje rnobenega do mnozicnega uvoza kant. zdej jih je malo morje, 22 dci tudi..in serviserji znajo malo več. za hec od enega vel satisa prepiši pdoatke s sprometne, pokliči na pet servisov in vprašaj za zimske gume s feltnam, pa za zavore..diske in ploscice..da bi menjal, katere kataloske rabis, koliko stane. boš presenečen.