Vaskrsic in stozice

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Nima smisla, alkoholik ve vse o gradbeništvu. Jasno, da bi rad odgovornost preložil na vse, samo na gradbince ne. Poznam take, ko jih je na koncu star maček Joviæ z Bežigrada naučil par stvari, so se vedno vadili z vsemi možnimi izgovori.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
softi nismo na njivi, sem te enkrat povabu.... smo zraven save, ki ni lih nek izi teren, prod, mivka ni da ni.... pa še kabel el ki ni bil nikjer narisan, za kar se je zavleklo vsaj za dva dni...

tud eura več nism plačal...

aja okfog kabla, pa da so ga odvil (šlinga) so lopate pele.....

Nazadnje urejeno:

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
sej pravim, ko taisti neki gradi pa se vsak euro krega in vpije da je rop... Standard, ker mu za meter ograje 10 eur več računa. Problem je v tej naši državi, ko vsi zagovarjajo nesposobnost...

Vsi vemo kaj je Jankovič in kaj nekateri imenujejo sposobnost...
1472739-SNAG-0000.jpg

Priponke

• 1472739-SNAG-0000.jpg
    1472739-SNAG-0000.jpg
    51,3 KB · Ogledi: 108

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
ne bom izgubljal besed

ker madmich in problemout sta glih toliko pametna kot tisti ki bi s macolo ter za 5000€ porušili cestninsko postajo.

škoda da ne delata v gradbeništvu in izvajata izkope...

softi: še pri njivi ne veš kaj bo par m pod zemljo...

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
kr se tiče izkopou sem ti povedal, da mi tip glede na težaven teren ni zaračunal niti eura več...... Ko poslušam tebe, se mi zdi kot bi na loteriji zadel.

Na izkope pa se ne spoznam, pričakujem, pa da tisti ki se, da mi pove in da predračun od katerega nebo bistveno odstopal.... Kaj teb ni jasno ne vem. Če bi pr men tkole delal bi fasal še tožbo za nestrokovnost, ker kot šalabjazer na prst ocenim lahko sam..., ne rabim tvoje nepredvidljivosti....

Razen če ni reka pod parcelo, da se razumemo. Zato imaš posnetek stanja, geodet pogleda strukturo, by the way mi ga je zrihtal tisti ki je delal izkop.....

oba bi nagnal..... če bi rekel tole je še enkrat dražje.

Zgleda da si velik šalabajzer.... druzga ti ne morem reč. Veseli me, da tebi podobnega izvajalca nisem nikoli srečal... Zgleda da morm dons loto špilat, ker mam tako srečo..

nepredvidljivo..

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
kr se tiče geodetskega posnetka je tako ali tako obvezen...... kr se ostalega tiče pa iščeš dlako v jajcu. Naj povem, da je naš teren kr težaven, ker smo imeli vodo 3,5m (podtalnica), ki se z visoko savo dvigne na nivo 0. In tako sranje kopat ni lahko. Still, ti kot gradbenik (predvidevam), valda veš kok lahko nekaj odstopa......

drgač si te res ne predstavljam kot nadzornega. Jest sem bil še tko korekten, da sem taistemu reku prid poglej teren, skopl lukno, tud lastnega geodeta poklič pa izdej fakturo.

Štimal je vse pri plačilu... vkalkuliral 10% zajeba na nepredvildljivost. Sem reku če je možno da me bo na koncu precej več koštal je izjavil, da če bi on tko delal, da nebi imel nikljer več šihta..

Gre pa za Robleka iz Kranja, ki ga je mimogrede Vegrad skor v bankrot spravu z neplačili....

Pa ne nakladam... zato se mi alkoholikovo nabijanje zdi bizarno. Pr nas javna naročila grejo v osnovi dražja za še enkrat toliko. Čisto šalabajzerstvo.....

Ko gre pa iz javnega denarja pa se dela po Rešetovo, ko so kanlizacijske jaške nabil kr na pesek niti podzidali niso, tako da se zdaj posedajo... Prav tako šalabajzersko so optiko vlekli.. Aja naj še omenim, da na prazne parcele kljub računanju niso nardili odcepov za kanalizacijo...

Zdaj pa z kameram komunalci skačejo in iščejo odcep ki ga ni, računajo pa ga v komulanem prispevku. Zato se mi je zavleko gradnja za mesec, ker so se en druzga obtoževali kdo je kriv...

Tko pra nas to v praksi funcionira... Jankovičev still... sej neki je pa naredil, čeprav bojo mogl pr nas verjetno vso kanalizacijo prekopat čez par let, ker bodo jaški cikcak po višini stal...

jebiga to je to... nepredvidljivo.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
omiluješ zadevo big time... Nihče ne pravi, da so izkopi lahka stvar in da težav ni. So pa strokovnjaki zato, da je teh čim manj in da za investitorja ni nekih bistvenih stroškov.

Res pa je če Elekta in podobni company delajo te strokovna načrtovanja, potem se temu ne čudim..

tako si on predstavlja javnozasebno partnerstvo, zato je tudi energoplan sedu... poravbal kr se je dal... Če gledamo iz tega stališča potem pa ok...

Da greš pa ti k nekemu poštenemu investorju z takim delom... pa halo. To veš ti kot stručko in jest kot laik.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
takim kot si ti tudi delam ne. na srečo. ima pa tudi kdo s foruma dobre izkušnje s menoj in mojimi uslugami...

še enkrat:

ocena je nekaj.
ponudba nekaj drugega (v kateri itak predvidiš kak % viška.)
izvedba in nepredvidene zadeve pa nekaj tretjega. nepredvidene so zato ker jih ne moreš PLANIRAT! oziroma jih ne sme biti...

vprašanje:
- posnetek pravi da je sestava tal zemljina I. kategorije.
jaz ti postavim predračun recimo 300€ za izkop in deponiranje na robu parcele (to je že s malo rezervo notri)

ali mi boš plačal že sedaj "nepredviden" strošek pikiranja recimo 15 ur ker bom morda nabasal na skalo? ki je tam ne sme biti. boš ne boš? ti že zdaj namesto 300€ napišem predračun za 1000€? me boš najel?

sam sem vedno fer do strank. tudi če pride do česa nepredvidenega takrat stranko obvestim, povem opcije, se zmenimo za koliko se spremeni predračun... če želi naj pokliče še koga naj povpraša za menenja.... še nikoli se mi ni zgodilo da nebi plačala. pač pride do nepredvidene situacije. na koncu pa so zadovoljni vsi.

aja pa zato imam dovolj posla. ker ne računam nekaj kar ne bom naredil!

kar se pa rešeta itd tiče je pa spet zgodba s varčevanjem, nižanjem cen... in ker dela pod ceno si ne more privoščiti betoniranja, odcepov...
ampak to veliko "majstrom" ni jasno. če ena stvar stane 100€ na meter. ti pa hočeš da je narejeno za 30€/ meter. potem je treba nekje razliko notri prinest... največkrat na vgrajenem materialu, kvaliteti...

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Glede na komunalni prispevek delo ni bilo pocen, da sem za 426 kvadratov zemlje plačal skor 15 jurjev komunalca...
Kr se pa tiče tvojga nakladanja, ti niti nebi plačal..

Pa še nekaj dober izvajalec pride pogledat na parcelo pred izkopom. Ter svetuje, ker dejansko ni vedel kaj bo parih metrih, je rekel, da mi svetuje geodeta, ki ga je pripeljal, ter sta skupja skopala in zrihtala vse...

tko da..... šalabajzerjev, ki ga vsaka skalca zmoti in začne filozofirat... hehe hvala lepa....

Tko kot Rešet dela, delajo vsi za javnim deli... čim manj in slabo, boli ga patka, sej odgovarjal ne bo nihče. Roblek iz Bele je dobr strokovnjak, ki ve kaj dela, pride pogledat in stoji za ceno...

to je strokovnjak ne, nek filozof....
Kr se plačil tiče, govoriš, kot da jest nebi plačal.... Pričakujem pa da stručko pove ceno, predvidene težave, zato sem mu geodeta na zemlji...

ne pa en pjanček v bagerju k tiste ročke vrti kt jest na ročnem fuzbalu
smile-1.gif

takih šalabajzerjev je velik...

pa se hval kokr se hočeš...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
a ti spet na tvojga soseda mal cilaš...

ja eni so tudi bajte postavl iz materiala... da o asfaltiranju cest (ki so ble "nujne" da se je dostopal do gradbišča, ki pa je bil na popolnoma drugem koncu) ne govorim...

maš take in onake nadzornike.

sem že srečal par takih, ki so na nas izvajalce ropotal glumil pizdil. (kao da bo investitor vidu da on pa zelooo dela) nam pa dal predlog da bi mu kakšno potko zabetoniral (v zameno za mir)...

da o takih "nadzornikih" ki investitorja nalažejo da mora še to pa to nabit (kljub temu da ni v projektu) ne govorim...

ampak imaš fer investitorje in nadzornike in izvajalce

pa maš nategune.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.075
6.264
113
blizu močvirne prestolnice
Skoraj pri vsakem objektu so kakšna dodatna dela, ali zaradi projektantov, ali pa zaradi investitorja in tudi razmer na terenu. Reality, tebi človek verjetno ni hotel zaračunati tisto dodatno uro, saj te je takoj prepoznal, češ kakšna tečnoba si.
Glede Stožic pa nehajta Alkoholik in Softi nakladati, Zoki je delal po domače, če bi vsak pri svoji hiši tako delal, potem ne bi bilo nikoli nič narejeno, ker pa je tu mestni denar se ga je razmetavalo počez kolikor se ga je le dalo. Isto kot na naših AC!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Stožice pa tudi stojijo, trgovski del sicer prazen, stoji pa le
smile-1.gif

Moj poslovna ideja bi se nanašala, da razširimo Arizono na Stožice. Zraven gostinska ponudba roštilja pa smo zmagal. Čevape bomo polival s pivom, da jih prilagodimo lokalnemu prebivalstvu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.332
7.091
113
pri taščici
Res da sem ze nekaj casa out ampak...
Od kdaj geodet z geodetskim posnetkom ocenjuje sestavo tal?
Ce je zadeva res blizu save glej da se nisi sam nategnil in bos enkrat klel nesposobne gasilce, ko ti bo voda tekla pod mizo.
Blizu save tezko pricakujes v neki normalni globini neke skale itd. In to tvoj strojnik ve, ker po napisanem sodec je nek lokalc. Poleg tega tudi ve koliko je vreden (ja tvoj izkop je prodal po vsej verjetnosti) m3 sudra, ti pa tega najbrz ne.
Elektro kabel; ce ni vrisan kako ste vedeli da je? Enkrat smo odtrgal na gradbiscu optiko ljubljana beograd. Ni treba govort kako hitro smo imeli policaje, telekomce na gradbiscu. Aja krivi nismo bili ker so nam optiko pocahnal nekaj metrov stran od nasega izkopa.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
me je čisto zmedel... geodeti nimajo veze z zemljo. geologi so ti tipčki:) geološko poročilo je tisto ki je bitno.

se zgodi, da je kabel zarisan "nekje" na parceli potem ga je pa potrebno iskati. če ga pa ni zarisanega ga pa najdeš šele ko ga utrgaš... enak šmorn je s vodovodom itd.

8888 daleč od tega da bi podpiral jankoviæev naæin dela! mi gre zelo na organ. ampak priznaj tudi ti: naredil pa je nekaj. da bi bil še kdo toliko trmast ampak za razliko od njega bi delal pošteno (nič malo meni malo tebi sistem), bi slovenija hitro si opomogla. 3. tir, hitre ceste...

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
hazi dal sem delat geološko in hidrološko poročilo... Na kaberl so naletel pri izkopu in imeli srečo, da ga ni pretrgal. Potem je blo lopatanje in jajcanje do šlinge, ki je hvalabogu bla, da smo mi bajte oz po robu parcele napelal.

hidrološko sem dal zato, ker mam tč voda voda, zraven naredil še geološkega.

Roblek ni leh nek lokalc, delal je v Kranju skoraj vse za Vegrad, je pa res da je manjši kot Rešet. Ampak to sploh nima veze.. Tukaj opravičujeo projekte, ki so na kocu 5 krat dražji kot na javnih naročilih......

Kdo od zasebnega investitorja bi to plačal, lahko sam uganeš. Pa so imeli vsi ponavadi posnetek stanja in geološka poročila, nekateri celo hidrološka, če gre za tak teren oz če bojo imeli ogrevanje na to...