Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Električar mi je svetoval, naj pri svojem starem Ducato-tu zamenjam plastične varovalke za keramične. Je pa problem, kje jih dobiti, saj imajo povsod samo še plastične. Ima kdo kakšno idejo kje to kupiti?
Ugibam, z nekaj izkušnjami
Mogoče zato, ker če te plastične nimajo najboljšega stika ali gre čez njih tok ki je na meji, potem se segrejejo in deformirajo, stisne jih skupaj, in so krajše ter imajo še slabši stik.
Keramične se pa samo segrejejo.
Ugibam, z nekaj izkušnjami
Mogoče zato, ker če te plastične nimajo najboljšega stika ali gre čez njih tok ki je na meji, potem se segrejejo in deformirajo, stisne jih skupaj, in so krajše ter imajo še slabši stik.
Keramične se pa samo segrejejo.
No, vse to opisano se zgodi zaradi raznoraznih napak na tokokrogih v kombiju. Tipičen primer je okvarjen ventilator potniške kabine, ki navidez deluje normalno, v resnici pa skozenj teče bistveno previsok tok, problem pa se najprej odrazi na poškodbi ležišča varovalke. Govorim specifično za ta kombi, seveda. Prvotni razlog ni v tipu varovalk, probleme je potrebno odpraviti drugje.
Pri meni je prišlo do okvare vložka oz. cele ključavnice za vžig vozila. Ob odpravi te napake oz. menjavi ključavnice je preveril še varovalke in predlagal keranične, če pa ne bi bilo ok, pa menjavo plošče za varovalke oziroma vgraditev dveh dodatnih relejev, da sama ključavnica ne bi bila več tako obremenjena, saj bi elektrika potem tekla samo skozi releje. To je moj laičen opis tega, kar sem izvedel.
Električar mi je svetoval, naj pri svojem starem Ducato-tu zamenjam plastične varovalke za keramične. Je pa problem, kje jih dobiti, saj imajo povsod samo še plastične. Ima kdo kakšno idejo kje to kupiti?
Če ti je svetoval avtoelektričar, je nasvet sicer dober, samo da ta avtoelektričar nima takih varovalk, je isto kot, da krojač nima cvirna.
Takih majstrov bi se jaz ognil.
Še bolj modra je pa tista, ki ti svetuje vse 16A.
Išči pod torpedo varovalke, Euroton ima ziher.
Sem naroćil dva paketka teh varovalk, ker jih niso imeli na zalogi, so jih naročili in sem jih prejle šel iskat. Kljub temu, da gor piše, da so keramične, so plastične. Seveda jih nisem vzel.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.