Ta pod prvo sliko fronius je nekaj podobnega kot ima kolega z tem da njegov nima tig možnosti, ta pa ima že pištolo in vse zraven. Dela zelo ok on je varil z jadran elektrodami, zvar je po pogledu bil ok, trdnostno ne morem reči nič, verjetno je res boljše variti z drugimi elektrodami. Z elektrodami pa nimam izkušenj ker že 15 let nisev varil z njimi pač udobje mig/mag aparata. Glede kitajskih tigov nisem še probal a lahko ti povem, da prodaja iskra pod svojim imenom prav iste kitajske zadeve, ki jih samo pri nas umerijo in zagotovijo nekaj let rezervne dela. Prav tako iskrina plazma je kitajskega izvora, me je pa presenetilo včeraj ko sem videl varstrojevo plazmo, mi je tudi delovala nekako kitajsko, tako da me je presenetilo, ker sem mislil, da varstroj razen high end izvorov (japonskih) uporablja izključno svoje. Globalizacija je očitno naredila svoje.
Je pa cena na tem ebay linku zelo mikavna za probat bi bilo, pa še hf vžig ima, kaj in kako je pomemben hf vžiga pa bi tudi sam rad zvedel ker me TIG že dolgo mika in bi si rad nabavil a je cena varsroj verzije z AC napetostjo 3k€. Bodo še ostali, ki imajo izkušnje z tigom kaj več povedali, je tudi za mene zanimivo.
Bi ti pa priporočil če dosti variš črno, da si nabaviš mig/mag aparat, starejše rabljene zadeve dobiš že za 500€, tudi ti so narejeni zelo enostavno in se tudi hitro in poceni popravijo. Enostavno gre z mig/mag postopkom enostavneje variti pa postopek je zelo produktiven.