Varčevanje

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
državi nič ne manjka, bolj me motijo tisti ki jo "vodijo"

bo pa treba poiskati druge načine "varčevanja"
smirk-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
državi nič ne manjka, bolj me motijo tisti ki jo "vodijo"

bo pa treba poiskati druge načine "varčevanja"
smirk-1.gif

Tisti, ki jo vodijo te države ne morejo spremeniti.
Spremeniti se mora miselnost tistih, ki v tej državi živimo.

Pri nas je vse preveč tistih, ki hodi v službo in se pritožuje čez delodajalce in čez državo.
Tako je občutno premalo tistih, ki se odločijo in postanejo podjetniki in tako tudi sami postanejo delodajalci.

In potem lahko ob dobri poslovni ideji in ob zagnanosti "z lahkoto" na leto prišparajo toliko kolikor so včasih zaslužili v celem letu.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
pa zakaj bi postal podjetnik da me spet obdavčijo z vseh koncev?
"država" sploh ne spodbuja podjetništva.

če bi hotel dati delavcu boljšo plačo, ker dobro dela, obdavčijo mene in potem tudi njega (+20% davka na vsako stvar ki jo kupiš, + pri dohodnini ti še dodatno obdavčijo za določen znesek. potem si 3× obdavčen?)
stupid-1.gif

sploh pa je dosti firm k v bistvu obstajajo samo za pranje denarja in ne zaradi zaslužka
smirk-1.gif

tisti ki vodijo držajo v bistvu polnijo svoje žepe z raznoraznimi razpisi (stoli za 1k5€, potem mobilna vojaška bolnišnica ki je nihče ne uporablja, vojaška oprema za misije v tujini- ob naravnih nesrečah pa potem te opreme v Sloveniji ni,...).

z davki se samo podpira lene riti, katere te potem še dodatno obdavčijo
cheer.gif

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
eh, V power dokler boš tako razmišljal, ti ne preostane nič drugega kot jamranje.

Denar, ki ga porabi država, naj te ne skrbi, ta bi se porabil tako ali drugače.

Maš prav, na vsakem koraku te obdavčijo.

Nazadnje urejeno:

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
to mogoče samo na forumu jamram
tongue-1.gif

drugače se dela v smeri da se kaj zasluži
cheer.gif

za denar ki ga porabijo vodilni v tej državi pa me zato "skrbi" ker:

1: obdavčijo mene in je zato to moj denar

2. ga ne znajo pravilno porabiti

da nebomo preveč offtopic:

kako privarčevati za nakup nepremičnine, če se te sproti dražijo, plače pa so prenizke
bonk.gif

npr. Strojani si lahko še izbirajo lokacijo, ker jim nekatere lokacije niso všeč
aplauz.gif

oni se sploh ne obremenjujejo z varčevanjem in krediti
zmaga.gif

EDIT:

glede podjetništva:

kako naj se grem podjetnika če par (okoli 50m2+ -) kvadratnih metrov pride najemnina 700-800€+, s svojim poslom pa bi mogoče na začetku zaslužil 500€ na mesec ( če sploh bi toliko zaslužil).

z javno hišo vsaj vem da bi pokril osnovne stroške (samo tukaj bi rabil partnerice in pa poslovni prostor. pa smo spet pri nempremičninah)
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
ker si prva.
...
glede varčevanja me zanima nekaj:

kako naj navarčujem za npr. garsonjero, če je npr. letna plača 10 -15k€, garsonjera pa se v enem letu podraži za 29k€
stupid-1.gif

1sobna stanovanja imajo podobne cene
tongue-1.gif

enostavno: pojdi na najugodnejšo banko in vzemi kredit za tvojo garosnjero. potem ti bo popolnoma vseeno, za koliko se bo letno podražila tvoja garsonjera, tvoja edina skrb bo tistih 500€ mesečno za kredit (kar pri plači 15k€ letno ne bi smel bit problem)

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Bodimo realni:
- Trenutna vlada (ki ga sicer serje) je imela eno pametno idejo: EDS
- Če EDS uvedli bi vsi mnogo lažje dihali (lažje bi dobro plačali delavce, dobiček bi bil sprejemljivo obdavčen, tisti, ki pa bi plačali par % več dohodnine (če sploh) pa bi bili kriti s socialnimi transferi)

In tu so nas za.je.ba.li sindikati in opozicija, ki so šli takoj na nož. Škoda. Tako bomo podjetniki še naprej plačevali visoke davke za zaposlene...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
pa zakaj bi postal podjetnik da me spet obdavčijo z vseh koncev?
"država" sploh ne spodbuja podjetništva.

če bi hotel dati delavcu boljšo plačo, ker dobro dela, obdavčijo mene in potem tudi njega (+20% davka na vsako stvar ki jo kupiš, + pri dohodnini ti še dodatno obdavčijo za določen znesek. potem si 3× obdavčen?)
stupid-1.gif

sploh pa je dosti firm k v bistvu obstajajo samo za pranje denarja in ne zaradi zaslužka
smirk-1.gif

tisti ki vodijo držajo v bistvu polnijo svoje žepe z raznoraznimi razpisi (stoli za 1k5€, potem mobilna vojaška bolnišnica ki je nihče ne uporablja, vojaška oprema za misije v tujini- ob naravnih nesrečah pa potem te opreme v Sloveniji ni,...).

z davki se samo podpira lene riti, katere te potem še dodatno obdavčijo
cheer.gif

No ja... ne posplošuj.
Davčni sistem, kot ga imamo pri nas je primerljiv z ostalimi evropskimi državami. Problem je v davčnih stopnjah. Torej koliko si obdavčen in ne kolikokrat si obdavčen - gre pač za različne vrste davka. Tu nam gre počasi na bolje. Tisto, kar je LDS naredil v obdobju zadnje vladavine bi pa podjetništvo pri nas res ubilo. Podjetnikom je v SLO namenjenih kar nekaj sredstev. Res je, da je večino le-teh usmerjena v inovativna in perspektivna podjetja, kar je pa tudi prav.

Glede firm in pranja denarja... na to se ne spoznam in ne bom komentiral. Verjetno je ta izjava zopet izraz tvojega splošnega "negodovanja"

Kar se pa vojaške opreme tiče smo bili pa slovenci zadostne ovce, da smo na referendumu v večini glasovali za nato. Ta "smo" je pogojen, ker velja za večino slovencev in ne za vse. Ta referendum je bil edini, ki sem se ga udeležil, da sem lahko glasoval proti. Pa nas je bilo premalo takih. Tako pač nimamo pravice jokati. Eden od pogojev, ki jih je objavljala že takratna vlada je bil poraba nekih 3% proračuna za vojsko.

In lahko si pravilno izračunaš, da teh (manj kot 3%) par procentov, ki jih da Slovenija za vojsko ni krivih za visoke davke. Kot že mnogim tudi tebi predlagam: Proračun RS je javno objavljen. Snemi ga z neta in ga preglej.