Varčevanje za otroka od rojstva do cca.18leta

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Pri nas imamo možnost:

Če skleneš naložbeno - življenjsko zavarovanje lahko pridobiš popust (sistem podoben kot bonus 50 %) pri avtomobilskem zavarovanju (AO in AK).

Izjemoma tudi, če skleneš dolgoročno zavarovanje hiše in stanovanjske opreme.

Popust se obravnava za vsak posamičen primer posebej.
smile-1.gif

Morda razlog več, da se človek odloči za dolgoročen način varčevanja. Seveda za kratkoročno varčevanje npr. za nakup avta ali kaj drugega in ko ostane kaj viška sredstev banka niti ni slaba naložba.
smile-1.gif

Je pa trenutno obrestna mera (npr. za kratkoročne depozite) padla.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.760
113
pri taščici
Pa še bo padla, ampak če si lahko privoščiš eno leto brez denarja si še vedno lahko na 4+%. Sem pa ravno včeraj gledal hrbtne straniizpiskov... najbolše obresti so bile jeseni, ko so bile med 5 in 6, že marca pa bodo baje okoli 3(nekatere imajo že sedaj pod 3). Očitno imajo nekatere banke dovolj sredstev....

Jeseni bi blo treba prodat VS in jih dat v depozite....

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Citiram Hanzi: Jeseni bi blo treba prodat VS in jih dat v depozite....

Heh, zakaj pa nisi ti meni tega jeseni povedal?
Sicer sem, vendar moram ravno sedaj it na DURS napovedati davek od obresti. Država bo krepko zaslužila.
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.760
113
pri taščici
Hehe, zato ker niti sam sebi nisem povedal...
wink-1.gif

Sem več kot pol prodal že pred 3 leti zaradi fleta....pa sem takrat več dobil kot bi danes....

Zakaj pa si vse dal na svojo davčno..... nimaš nobenega v familiji, ki bi mu zaupal prihrankov v vezavi...?oziroma si - ste kar konkretno v varčevanju... (20.kE +na osebo), razen če si dobil kakšne individualne obresti....

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
Hvala vsem za odgovore. Ja res je iščem ugodna varčevanja, ne pa življenska zavarovanja. Mislim da 20€ na mesec ne bom pogrešal, vsaj za zdaj ne, je pa tudi to, da če nam zagusti imamo ta denar še vedno takoj na banki ki ga lahko recimo po enmu letu oz. mesecu dvignemo (odvisno od vezave).