Sem eden izmed tistih srečnežev, ki mu je kljub krizi uspelo nekaj prihraniti in v roku 2 let si nameravam omisliti manjše stanovanje. Prihranjenega je že kar nekaj, cca 70 kEUR, večinoma naloženo v bančnih depozitih, ki se vsi letos iztečejo.
Zbiram predloge ali je glede na negotovo prihodnost eura pametno skleniti še kak krajši depozit (max eno leto) v EUR, saj do konca leta ali sredine prihodnjega zagotovo še ne bom šel v nakup stanovanja?
Želim kar najmanjše tveganje, donosi mi niso zelo pomembni za ta kratek čas.
Denar bo namenjen izključno nakupu stanovanja najkasneje v roku 2-3 let.
Gledal sem, da ponekod lahko depozite predčasno prekineš (oz. dobiš premostitveni kredit) za ne prav veliko penalizacijo in pravzaprav izgubiš v večini primerov le (del) obresti, kar pomeni, da lahko, v kolikor se pojavi kakkšna ugodna možnost nakupa le tega opravim tudi ob vezanih sredstvih.
Skratka, zelo vesel bom vseh predlogov.
LP
Zbiram predloge ali je glede na negotovo prihodnost eura pametno skleniti še kak krajši depozit (max eno leto) v EUR, saj do konca leta ali sredine prihodnjega zagotovo še ne bom šel v nakup stanovanja?
Želim kar najmanjše tveganje, donosi mi niso zelo pomembni za ta kratek čas.
Denar bo namenjen izključno nakupu stanovanja najkasneje v roku 2-3 let.
Gledal sem, da ponekod lahko depozite predčasno prekineš (oz. dobiš premostitveni kredit) za ne prav veliko penalizacijo in pravzaprav izgubiš v večini primerov le (del) obresti, kar pomeni, da lahko, v kolikor se pojavi kakkšna ugodna možnost nakupa le tega opravim tudi ob vezanih sredstvih.
Skratka, zelo vesel bom vseh predlogov.
LP