Vabilo na poroko

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Bedarija. Ti časi, ko so bile poroke obilne in razkošne so mimo. Vse prilagajamo trenutni težki situaciji na trgu in tudi poroke bomo morali.

Ja pa seveda... To rečeš ti, ker ti je brezveze toliko denarja ven vrečt (oz. ga nimaš toliko), realnost pa je drugačna. Delam v gradu, kjer so zraven vsako soboto poroke (vsaj 2-3) in gre razkošje samo navzgor. Sedaj so punce oblečene že tak, da ne veš katera je nevesta. Zraven privlečejo cele šotore s hrano in pijačo, špila pol orkestra, nabavijo limuzino za mladoporočenca... Pa to v Prlekiji, ki ni ravno najbolj bogata pokrajina.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.153
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:Glede darila pa, če grem samo v cerkev bo sigurno manjše!
Saj boš pred tem lahko šel še verjetno na upravno enoto
evil.gif
. Jaz bi ga na tvojem mestu neposredno vprašal. Mogoče malo bolj zavito: do kolkih približno traja? kdaj pa se bo to končalo? Če bo kaka ura od začetka, potem veš, da si vabljen na te formalne dele.

sass

Guru
1. sep 2007
5.240
882
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ksz

Jst osebno nisem niti malo užaljen, da je vabilo preko sms-a.
Povedal-a je tudi 2mesca prej.

Edina dilema je, ali se gre samo v cerkev ali na cel žur?

Kot sem že rekel, sam osebno ne vidim smisla, da povabim nekoga samo na tist dolgočasen del, mu rečem hvala za darilo, zdej se pa spel, mi ga gremo pa žret naprej.

Glede darila pa, če grem samo v cerkev bo sigurno manjše!

najprej povej, če je v SMS-u tudi navodilo, da moraš prej potrditi udeležbo. nekako dvomim, da bi vabil ljudi na gostijo, brez da bi prej vedel, koliko jih sploh bo prišlo.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Ženska je preko sms-a dobila vabilo na poroko. Vbistvu je oseba bolj znanec. Ni nek frend, k bi se družli. Zato tudi ne vemo, če je še komu poznatemu poslal isti sms.

Zdej pa se menma
evil.gif

Ona pravi, da je to samo Cerkveni del in tisti kanapejčki pred cerkvijo.

Jst pa razmišljam po svoje in pravim, če bi si nekoga želel imet na poroki, ga bom povabil od začetka do konca.

Vaše mnenje oz. kakšna je tradicija pri teh stvareh?

sem že slišal za take variante ja.... sicer ne vem, kako so to v vabilu obrazložili, ampak ja, nekako je bilo jasno, da si kot znanec vabljen le na formalni del, na žur potem pa ne, ker je recimo samo za ožji krog (recimo da gledajo na stroške). Temu primerno je potem tudi darilo.... kakšen liter dobrega vina, al pa kakšen darilni bon za par 10€ in to je to...

Sem bil že vabljen tako na poroko, kot širši prijatelj/znanec. Je bilo pa iz vabila jasno razvidno, da je to vabilo na civilno in cerkveno poroko in ne na ohcet.

Za darilo nekaj simboličnega, kot je nekdo napisal steklenica dobrega vina, nekaj malce boljšega sladkega.....

jello

Guru
22. sep 2008
10.312
3.933
113
Če ti je nerodno, potem vprašaj nekoga, ki je dobil enako vabilo in vprašal. Če ti ni, pa pokliči, reci hvala za vabilo ampak da bi rad še podrobnosti. Če sta oba normalna bo nerodno tistemu, ki je sms poslal ker ni napisal dovolj natančno.

Jaz sem tiste tri (dve priči in kaplana), ki so bili na uradnem delu (v cerkvi in na občini) povabil osebno, kolege na poporočni piknik in žur potem pa po mailu, žlahte (razen staršev in starih staršev na kosilo) nisem vabil, ker se ne vidim na kmečki veselici z 80 ljudmi, zameril mi ni nihče, ker sta bili v zadnjih nekaj letih vsaj 2 kmečki(klasični) poroki letno, na katerih je bilo vedno isto. Zadnji (bratranec), ki me je prišel povabit osebno na dom pa me je potem 14 dni pred poroko preko listka v nabiralniku "odvabil" (uradno je odpadlo iz objektivnih razlogov, v resnici pa je nesojena nevesta pobasala kufre). Zadnje vabilo sem sicer dobil po SMS-ju, ampak samo v stilu "6.oktobra si rezerviraj". Predvidevam da podrobnosti še sledijo. Če bo po SMS-ju mi je vseeno, samo da bom vedel kam naj grem, kdaj in kaj naj bi tam delal.

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.069
128
63
ksz:

Mislim, da tip jemlje poroko približno tako kot če greš s kolegi na pivo. Za tak dogodek bi vsaj poklical lahko, pa kaj več povedal kot v enem sms-ju. Če pa špara na telefonu, ga pa jebeštrga gleda. Pošlji mu še darilo po sms-ju (ok... mms-ju)

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
tako kot je napisal prijam... tudi pri meni je bilo tako, da sem bila vabljena samo na cerkveni del in v vabilu glede tega ni bilo dileme. Po obredu je bila mala pogostitev (narezek, pecivo in pijača) potem pa so šli samo bližnji na party.

eh najboljš je moja mat naredila dober mesec nazaj. Smo šli mat - nevesta, ženin pa dve priči (jaz in dragi). Po obredu na kosilo, pa je blo prov luštn
cool-1.gif
za darilo pa mal denarja (dogovorjeno)

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.072
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Sam sem imal klasično poroko in kar se tiče vabil, sploh ni težko nositi k svatom, s tem pokažeš, da jih res hočeš takrat imeti ob sebi. Tist dva meseca čez vikende lepo okol hodiš, pri vsakemu lepo še kaj spiješ, tako da sem včasih kar okrogel prišel domov, seveda je nazaj takrat bodoča žena vozila.
Če bi dobil vabilo preko SMS, ne bi šel. Žena še vedno hrani vsa vabila, pa ni jih malo, ko sva bila vabljena na poroke.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ah ja, klasično... Tudi sam sem storil tako, party samo za ožji krog, za ostale (predvsem sosede, namreč tu imajo navado povabiti na komplet ohcet tudi mejaše) pa smo nabavili odojka in naredili party v gasilnem domu. So bili vsi zelo zadovoljni...

Tudi midva imava še vsa vabila, pisma...

Ko se je lani ženil moj najboljši prijatelj iz Štajerske je bilo tudi oh in sploh bogato...

fija

Zelenc'
11. jul 2012
29
0
1
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Če ti je nerodno, potem vprašaj nekoga, ki je dobil enako vabilo in vprašal. Če ti ni, pa pokliči, reci hvala za vabilo ampak da bi rad še podrobnosti. Če sta oba normalna bo nerodno tistemu, ki je sms poslal ker ni napisal dovolj natančno.

zmaga.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Ženska je preko sms-a dobila vabilo na poroko. Vbistvu je oseba bolj znanec. Ni nek frend, k bi se družli. Zato tudi ne vemo, če je še komu poznatemu poslal isti sms.

Zdej pa se menma
evil.gif

Ona pravi, da je to samo Cerkveni del in tisti kanapejčki pred cerkvijo.

Jst pa razmišljam po svoje in pravim, če bi si nekoga želel imet na poroki, ga bom povabil od začetka do konca.

Vaše mnenje oz. kakšna je tradicija pri teh stvareh?
Če prav razumem, vaju je povabil samo pred cerkev in še to prek SMS. Očitno si mladoporočenca želita velik ljudi pred cerkvijo da bo ostali folk videl, kolk velik svatov sta imela itd. Po moje boš samo statist.... (če boš šel)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.455
7.585
113
tudi sam tako menim.

in obicajno ne grem na poroko kjer nisem vabljen tud na zur kasneje. Ce se spara razumem in ne bom mel dolgega nosu ce nisem povabljen, statist pa tud nisem, da bo en lahk mel mnozico na fotografijah.

Sem zdej nekam povabljem na isto vizo pa razmisljam da bi sel pogledat, ker bo veliko prijateljev iz otrostva tam...ampak me enostavno ne vlece it za statista

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Jest na tako poroko sigurn nebi su, pravtako nisem sel tudi na fantovscino kjer nisem bil povabljen naprej na poroko, ceprav to me toliko ne moti ker se mi gre itak za zajebancije a vseeno ce me nekdo zeli na poroki me, ce ne, me pa tudi na nekih polovickah ne rabi.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni bi bilo že nerodno pripravit poroko, kamor bi povabil cel kup ljudi da stojijo okoli cerkve, potem bi jim pa na koncu rekel: Hvala, da ste prišli, mi se pa gremo zdaj zabavat.