Citat:
Uporabnik Demz pravi:
ksz
Prav, ko vam je tema tako trda, bom pa malce drugače zastavil:
Naslov teme je: "V Slo nam gre zelo dobro". Pokazal sem nekaj primerov, ki dokazujejo, da nam pa ne gre ravno in tudi spremembe ni na vidiku - že skozi vidik, ki ga nekateri tule gor zagovarjate. Jaz pravim, da so prispevki za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje "sklad", nekateri pravite - in to precej ostro, da to ni. Pokazal sem, da je bruto plača slovenskega delavca samo s prispevki za zdravstvo in pokojnino obremenjena okoli 45%. To je pol plače, in to bruto.
Koliko bi pa po vaše morala biti obremenjena? Ali bi najraje kar vse penzioniste zapakirali v trugo in prižgali svečko zraven - naj tam čaka na Matildo!?
Da niste tule gor morda tisti, ta najbolj glasni, tisti peklenski računovodje od Hilde, ki je delavcem obračunavala prispevke, nakazovala naprej v sistem pa ne in tako precej pomembno pomagala zrušiti sistem!
Bom dal še en, popolnoma resničen in zelo običajen primer v našem življenju:
Oče skoraj nikoli ni bil bolan, vsega skupaj, kolikor se spomnim, je bil kake 2x pri zdravniku. 42 let delovne dobe in s tem 42 let polnjenja državne malhe. Pri 84 letih starosti ga je izdalo srce. Ko ga je bilo treba spraviti v Ljubljano na Klinični center na naročen pregled , se je bilo z njegovo zdravnico treba skregati, da je predpisala rešilca kot prevoz zanj!.
Pravite da se motim, ko kritiziram sistem ki ga tudi debelo financiram, a, Apolo in ostali !?
Vidiš, ti govoriš o prav in narobe, mi pa samo ugotavljamo dejansko stanje. In dejansko stanje je, da nimamo skladov (zdravstvenega nikoli ni bilo, pokojninski pa bi celo lahko bil, če ga v časih presežka Drnovšek ne bi grdo okradel), in da sta obvezno zdravstveno in pokojninsko zavarovanje navadna davka. Da denar torej ni več tvoj, ampak si ga država vzame. Prav ali ne, zadovoljni ali ne, sploh ni važno. Dejstvo je, da je stvar tako zakonsko urejena.