V pon. bo izrečena sodba morilcema iz Globala...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
Glede na vpletenost medijev v ta primer, imam še vedno svoje mnenje. Dejstvo, da je pokojni verbalno podjebavu Sulju je jasno...
Tole pa ne bo držalo.
Kvečjemu je pred vhodom verbalno podjebaval Bukovca, (pa še to ni gotovo) ampak je potem zapustil prostor pred Globalom.
Bukovac je potem poklical Suljanoviča, ki je bil zgoraj, in sta šla skupaj čez cesto, kjer sta dohitela Gorazda in ga pretepla za posledicami udarcev od obeh pa je Gorazd kasneje umrl.
.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
A kdo zna razložit, zakaj sta za smrt pred globalom odgovorna varnostnika, za smrt pred Lipo pa lastnik lokala.
V obeh primerih gre za slabo varovanje in slabo varnostno služno.

Zakaj ni še za smrt pred Globalom kriv lastnik Globala, ali za smrt pred Lipo varnostniki ali pa tisti, ki so dekleta pohodili?

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Za moje pojme je kriv tudi lastnik lokala, ampak v manjši meri. Kriv predvsem zato, ker ni imel urejenega varovanja.

Pri Lipi pa je bilo to, da ni imel urejenih prostorov (če se prav spomnem).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik medak pravi:
Za moje pojme je kriv tudi lastnik lokala, ampak v manjši meri. Kriv predvsem zato, ker ni imel urejenega varovanja.

Pri Lipi pa je bilo to, da ni imel urejenih prostorov (če se prav spomnem).
Nisem še nikjer zasledil, da bi kdorkoli kaj krivil lastnika ali najemnika Globala. Sej kdo pa je bil?
Pri Lipi pa pa neurejeni prostori nimajo nobene veze z nesrečo, saj je do nesreče prišlo zunaj na parkplacu.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
A kdo zna razložit, zakaj sta za smrt pred globalom odgovorna varnostnika, za smrt pred Lipo pa lastnik lokala.
V obeh primerih gre za slabo varovanje in slabo varnostno služno.

Zakaj ni še za smrt pred Globalom kriv lastnik Globala, ali za smrt pred Lipo varnostniki ali pa tisti, ki so dekleta pohodili?

Za smrt pred Globalom sta obdolžena neposredna krivca, pred Lipo neposrednih krivcev pač ni. Oziroma jih ni nihče iskal - kdo je začel prerivanje, ali če sta bili pohojeni do smrti - kdo je tisti ki je s svojimi nogami zadal usodne poškodbe? Takoj ko je zadeva množična postane nepregledna. Če bi Gorazd umrl v vsesplošnem pretepu pred Globalom kjer bi vsak tepel vsakogar bi tudi krivca zelo zelo težko našli.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Za smrt pred Globalom sta obdolžena neposredna krivca, pred Lipo neposrednih krivcev pač ni. Oziroma jih ni nihče iskal - kdo je začel prerivanje, ali če sta bili pohojeni do smrti - kdo je tisti ki je s svojimi nogami zadal usodne poškodbe? Takoj ko je zadeva množična postane nepregledna. Če bi Gorazd umrl v vsesplošnem pretepu pred Globalom kjer bi vsak tepel vsakogar bi tudi krivca zelo zelo težko našli.

Zanimivo stališče, da je krivda za smrt odvisna od uspešnosti policije pri lovljenju neposrednega krivca.

Torej meniš, da če bi se pred lokalom stepli vsa skupina, ki je bila z Gorazdem in vsi varnostniki, in potem ušli, bi bil pa kriv lastnik lokala?.

V obeh primerih je lastnik oz organizator najel in plačal varnostno službo za varovanje. Kako to, da odgovorna oseba varnostne službe v obeh primerih ni nič kriv, saj bi prav on moral poskrbet za varnost?

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
A če bi ti mene najel za kelnarja v tvojem lokalu (recimo da ga imaš), pa bi jest nekoga tam ubil bi ti prevzel krivdo za moj umor ??

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Zadevi sta jasni. V Lipi varnostnikov ni bilo dovolj (ker so šparali), v Globalu so bili in so sami krivi za to kar so naredili.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Primer. fuzbal tekma:

- pride do masovnega prerivanja in pretepa med navijači klubov A in B in na koncu nekdo leži na tleh mrtev - kdo je kriv, če je navijačev 100+?

- navijač kluba A pretepe navijača kluba B in ga na tleh zbrca do smrti, pri čemer ga posnamejo še varnostne kamere - tukaj pa krivca ne bo težko najti, kaj meniš?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KLuka pravi:
A če bi ti mene najel za kelnarja v tvojem lokalu (recimo da ga imaš), pa bi jest nekoga tam ubil bi ti prevzel krivdo za moj umor ??
Nikakor ne. A šef od Lipe bi pa moral?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik halo007 pravi:
Zadevi sta jasni. V Lipi varnostnikov ni bilo dovolj (ker so šparali), v Globalu so bili in so sami krivi za to kar so naredili.
Napaka pri Lipi je bila, ker je bila ograja napačno postavljena in se je folk nagužval, namesto da bi speljali dolgo in ozko čakalno vrsto.
kdo je pravzaprav šparal? A šef, ki je premalo plačal, al varnostna služba, ki je za ta denar pripeljala premalo varnostnikov?
Kdo pa postavi ceno za varovanje lokala?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Primer. fuzbal tekma:

- pride do masovnega prerivanja in pretepa med navijači klubov A in B in na koncu nekdo leži na tleh mrtev - kdo je kriv, če je navijačev 100+?

- navijač kluba A pretepe navijača kluba B in ga na tleh zbrca do smrti, pri čemer ga posnamejo še varnostne kamere - tukaj pa krivca ne bo težko najti, kaj meniš?
Saj pravim, a če policija ne poišče morilca, potem sme okrivit lastnika fuzbalkluba? A če 100+ ubije nekoga, potem noben od teh stotih ni kriv? A je krivda odvisna od uspešnosti policije pri iskanju morilca?

Pa še en primer
- če pred merkatorjem pijan povozim dekle, sem krv jaz, varnostnik mercatorja, Žiga Debeljak ali delničarji mercatorja?
- če pred Lipo pijan porivam in pohodim dekle, sem kriv jaz, varnostnik ali lastnik Lipe ?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
--> - če pred Lipo pijan porivam in pohodim dekle, sem kriv jaz, varnostnik ali lastnik Lipe ?

Ti, če te dobijo in te je kdo videl; lahko se pa narediš francoza, si govoriš "itak so jo še drugi pohodili, jaz nisem kriv" in relativno mirno živiš dalje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
--> - če pred Lipo pijan porivam in pohodim dekle, sem kriv jaz, varnostnik ali lastnik Lipe ?

Ti, če te dobijo in te je kdo videl; lahko se pa narediš francoza, si govoriš "itak so jo še drugi pohodili, jaz nisem kriv" in relativno mirno živiš dalje.
In če se naredim francoza, al pa če me policaji nič ne vprašajo, al pa če od 100+ prisotnih ljudi nobenga ne vprašajo, če me je kdo videl, potem je pa avtomatsko kriv lastnik. Če bi me pa kdo zašpecal pa jest. A prav razumem? Torej Lastnik je kriv, in torej tudi ne varnostna služba, ki je tam plačana da skrbi za red, in je v konkretnem primeru tud narobe postavila ograjo, kar je botrovalo nesreči.

A če pred merkatorjem pijan povozim dekle, pa pobegnem oz. me nihče ne vidi in policaji ne najdejo, je pa drugače.

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik KLuka pravi:
Nikakor ne. A šef od Lipe bi pa moral?

Sori ker spet odgovarjam z vprašanjem. Česa je obtožen lastnik Lipe ?? ( Vrjetno ni direktnega umora, in je mogoče bolj kaj takega kot smrt iz malomarnosti itd.. (ne vem pišem na pamet ) )

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
n če se naredim francoza,
Očitno se hudo delaš francoza. 10 odgovorov si dobil, pa še vedno težiš z neumnimi primerjavami. Če se namenoma delaš bedaka, ti noben pameten odgovor ne bo pomagal.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma podjebava, že tam okoli pedofilov je podjebaval. Al je mož v modrem al pa lifeless geek.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Ma podjebava, že tam okoli pedofilov je podjebaval. Al je mož v modrem al pa lifeless geek.

Ne okoli pedofilov ni podjebaval tam jih je zagovarjal.
Se mi je zdelo, da ne razumeš kaj sem pisal.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:

Ne okoli pedofilov ni podjebaval tam jih je zagovarjal.

Ma podjebaval temo v smislu prilivanja olja na ogenj, da ne zamre debata, štekaš?

Podobne teme

I
Odgovori
63
Ogledi
10.389
Čvek
Izbrisan uporabnik #488
I