v Mekinjah pri Kamniku ugrabili majhnega otroka *DELETED*

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Meni se ne zdi veliko verjetno, da bi kdo kar naključno ugrabil enega otroka, verjetno je za temi ugibanji v tem članku precej več. Ne bi bilo slabo, da se z objavo počaka dokler se dejansko ne ve kakih dejstev.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.153
113
V Kamniku ugrabili otroka

Tiskovna predstavnica Generalne policijske uprave Vesna Drole nam je potrdila, da so včeraj v Kamniku ugrabili otroka. Akcija pa je trajala celo popoldne. "Otrok je že na varnem, pridržali pa smo tudi eno osebo."

Na ugrabitev nas je že včeraj popoldne opozorila tudi naša bralka."V Kamniku se nekaj dogaja. Mesto že ves dan preletavajo helikopterji. Govori se, da naj bi ugrabili otroka."

Na območju Kamnika ugrabili otroka

Neuradno smo izvedeli, da naj bi ugrabili otroka iz romske družine, katere člani naj bi se ukvarjali z igralništvom, pri ugrabitvi pa naj bi šlo za izsiljevanje. Otrok je sicer že na varnem.

Policija trdi: Otrok je na varnem

Tekom večera je informacija o ugrabitvi, ki je preplavila Kamnik in družabno omrežje facebook, izginila iz medijev. Policija je namreč v interesu otroka zaprosila, naj se vest umakne, da se mu ne bi kar koli zgodilo.

Čeprav naj bi šlo po prvih informacijah za sedemletnega dečka, smo ponoči v Kamniku izvedeli, da naj bi družini iz velike rožnate hiše na vogalu neznec dejansko ugrabil petnajstmesečno deklico.

V Mekinjah so nam domačini pripovedovali, da naj bi šlo za ugrabitev zaradi 20 tisoč evrov dolga. Družina ugrabljenega otroka naj bi se v vas priselila šele pred štirimi ali petimi leti. Čeprav gre za majhno tradicionalno vasico, kjer se med seboj vsi poznajo, je bila družina ugrabljenega otroka precej zadržana do okolice. Hišo so ogradili z visoko kamnito in železno ograjo.

Prebivalci Kamnika so nam ponoči povedali, da naj bi šlo za romsko družino, ki se ukvarja s (pre)prodajo barvnih kovin. Nekoliko bolj naj bi jih poznala le soseda čez cesto, ki je videla ugrabitelja.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
jao jao, prov vem keri familiji so "stisnl" otroka.... polni čist preveč (preprodajajo svašta bolje kot MX), konkretna hiša, spredaj vedno vsaj dva če ne trije avtomobili za krepko čez 100k€....in v ozadnju je seveda še marsikaj, tako da me ta ugrabitev dejansko ne preseneča....

mi pa ni bilo nič jasno, ko so me na poti iz službe ustavili policisti na kontrolni točki pri arboretumu ter pregledali avto, z besedami "dan...kontrola...dokumenti....aha, vidim, da ste sami v vozilu, lahko odprete še prtljažnik..." mislim wtf? samo takrat še nisem vedel ničesar o ugrabitvi

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.153
113
Svojcem ugrabljenega otroka so pristojne službe ponudile psihosocialno pomoč. A zaradi okoliščin, v katerih so našli otroka, so pomoč potrebovali tudi kriminalisti. Ti so bili ob najdbi otroka občutno prizadeti, kljub dolgoletnim izkušnjam. Otroka so našli ob cesti na obrobju Ljubljane.

13.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Če bi bral zadnjič temo od gobe in posranih plenicah bi razumel zakaj so bili šokirani!
evil.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.153
113
Medtem pa na drugem koncu sveta - v Avstraliji ...

Bomb squad, authorities, cordon off Mosman street amid threat

POLICE are trying to defuse a bomb strapped to a teenage girl at a multimillion dollar house at Burrawong Avenue in Mosman, Sydney.

He said they believed it was an extortion attempt and that the initial details of the situation were being conveyed to police via the girl's father.

The girl, who is part of one of Sydney's wealthiest families is understood to be "absolutely petrified".

Police believe the ransom note is attached to her neck but bomb experts have been unable at this point to read its contents.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Svojcem ugrabljenega otroka so pristojne službe ponudile psihosocialno pomoč. A zaradi okoliščin, v katerih so našli otroka, so pomoč potrebovali tudi kriminalisti. Ti so bili ob najdbi otroka občutno prizadeti, kljub dolgoletnim izkušnjam. Otroka so našli ob cesti na obrobju Ljubljane.
Torej ugrabitelj je zahteval samo toloko, kot so mu bili starši dolžni. Oziroma so storilca mislili nategnit.
A so zdej plačali?

Ja, tud kriminalistom bi prav prišla bolniška, pa še kakšna odškodnina za poškodbe pri delu.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
jao jao, prov vem keri familiji so "stisnl" otroka.... polni čist preveč (preprodajajo svašta bolje kot MX), konkretna hiša, spredaj vedno vsaj dva če ne trije avtomobili za krepko čez 100k€....in v ozadnju je seveda še marsikaj, tako da me ta ugrabitev dejansko ne preseneča....

mi pa ni bilo nič jasno, ko so me na poti iz službe ustavili policisti na kontrolni točki pri arboretumu ter pregledali avto, z besedami "dan...kontrola...dokumenti....aha, vidim, da ste sami v vozilu, lahko odprete še prtljažnik..." mislim wtf? samo takrat še nisem vedel ničesar o ugrabitvi

Sumljiv mi zgledaš kolega, 3 avti, čovn, dve mački
evil.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

evil.gif

lol..no ko tkole napišeš se res čudn sliš ampak to zdej sploh nima veze... ustavljali so skoraj vsako vozilo, ki so ga lahko, je pa zanimivo, da sta bila samo dva policaja in ne več, kar pomeni max 3 ustavljena vozila naenkrat..ostali se še vedno vozijo mimo....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
sem ti repliciral tam...mislim da je to ta model ja, sam k ne vem kdo vse je še tam
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

evil.gif

lol..no ko tkole napišeš se res čudn sliš ampak to zdej sploh nima veze... ustavljali so skoraj vsako vozilo, ki so ga lahko, je pa zanimivo, da sta bila samo dva policaja in ne več, kar pomeni max 3 ustavljena vozila naenkrat..ostali se še vedno vozijo mimo....
To pomeni da je bila ali selektivna blokada (da sta samo dolocene po vnaprej znanih kriterijih) ali pa da sta nesposobna. Ce je popolna blokada poem patrulja zapre cesto in pregleduje vozila. pa c eje guzva do sarajeva.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Aaam... Poglej situacijo. Imaš črnega BMW-ja, ki je veliko bolj "okvirski" avto ,kot pa kakšen Clio Storia ali pa Chevrolet Aveo. Mogoče pa so te zato ustavili?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
To pomeni da je bila ali selektivna blokada (da sta samo dolocene po vnaprej znanih kriterijih) ali pa da sta nesposobna. Ce je popolna blokada poem patrulja zapre cesto in pregleduje vozila. pa c eje guzva do sarajeva.

torej je šlo za selektiovno blokado in očitno sem res nekako jim bil zanimiv, kot je zgoraj napisal gretzky...sm vedu da bi mogu uno blondo vprašat zakaj me je potegnila iz prometa
grin1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.153
113
670x420_ugrabitelj444.jpg

28-letni Uroš Lož iz okolice Mengša

Ugrabitelj malčice policiji sploh ni bil sumljiv

Medtem je znanih tudi vse več podrobnosti o skoraj tragični zgodbi te malčice iz družine Hašimoviæ. Z dekličinimi starši se je Lož kot električar poznal, saj je nekoč v njihovi hiši opravljal elektrodela. V torek je prišel, da bi od njenega očeta Pašana izsilil 20.000 evrov.

Da sta deklica in njena varuška v hiši sami, je vedel. Prej je namreč poklical Pašana in mu v prodajo ponudil dve toni bakra. Toda Pašan je bil v Mariboru, zato je telefoniral ženi ter ji naročil, naj odide do bencinske črpalke in s prodajalcem uredi posel. Napotila se je tja, a je Loža čakala zaman, saj je ta ravno takrat – bilo je nekaj minut pred peto popoldne – pozvonil na vratih njihove hiše.

Možje postave so v širši okolici ustavljali vozila in v okolici Trzina ustavili tudi Loža, vendar se jim ni zdel sumljiv, zato so ga spustili.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

torej je šlo za selektiovno blokado in očitno sem res nekako jim bil zanimiv, kot je zgoraj napisal gretzky...sm vedu da bi mogu uno blondo vprašat zakaj me je potegnila iz prometa
grin1.gif

Za telefonsko je pa nisi vprašal
cool-1.gif